Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2010

Εφημερίδα Δημοκρατία


Η εφημερίδα "Δημοκρατία", στην οποία συμμετέχει και ο ειλικρινώς υμέτερος κυκλοφόρησε σήμερα το πρώτο της φύλλο. Αντί άλλων προλόγων και αναλύσεων καλό είναι να διαβάσετε την ιδρυτική της διακήρυξη και να αποφασίσετε αν θα την τιμήσετε με την προτίμησή σας.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ να εκδώσουμε -στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε- μια εφημερίδα για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων, που κακοποιείται καθημερινά από δήθεν σοσιαλιστές, Εφιάλτες και λοιπούς τυχοδιώκτες οι οποίοι συγκροτούν τη... συντροφιά των προθύμων! Για να καταδείξουμε με όση ειλικρίνεια διαθέτουμε τα προβλήματα (χωρίς κομματικές παρωπίδες) και να υποδείξουμε -χωρίς φανατισμούς αλλά με προσήλωση στα πιστεύω μας- τον ορθό δρόμο.

ΕΙΜΑΣΤΕ μια ομάδα δεμένη και απολύτως ερωτευμένη με την πατρίδα μας και τη δημοσιογραφία. Ανήκουμε ιδεολογικά και συναισθηματικά σ’ αυτό που όλοι αποκαλούν «Κεντροδεξιά παράταξη», πιστεύουμε στο κοινωνικό κράτος, στις ίσες ευκαιρίες και την κοινωνική δικαιοσύνη. Θεωρούμε ραχοκοκαλιά του Εθνους μας τη μεσαία τάξη, που με σχέδιο και καθόλου τυχαία προσπάθησε να απαξιώσει από το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου - τους ιδιωτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους, τους βιοπαλαιστές, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τους υπερήφανους βετεράνους της δουλειάς, τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, τους δασκάλους και τους καθηγητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, τους τίμιους κληρικούς, τους σοβαρούς επαγγελματίες, τους αγωνιστές μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που βρίσκονται πλέον στο εκτελεστικό απόσπασμα από τη σημερινή κυβέρνηση του Μνημονίου.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ πίσω μας εκατομμύρια ευρώ για... ξέπλυμα μέσω μιας υποτιθέμενης επένδυσης, δεν ακουμπάμε σε εφοπλιστές, σε χρυσά τζάκια, σε συγκροτήματα και σε μεγαλοκατασκευαστές. Μια παρέα φίλων, πιστεύοντας ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, συγκέντρωσε το απαιτούμενο, μικρό, είναι η αλήθεια, κεφάλαιο ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το ΟΝΕΙΡΟ, που όλοι ευχόμαστε να γίνει ξυπνητήρι συνειδήσεων. Ονομάσαμε το εκδοτικό μας εγχείρημα «δημοκρατία» γιατί πιστεύουμε πως αυτή η μαγική λέξη περικλείει όλα όσα νομίζουμε ότι χαρακτηρίζουν μια ευνομούμενη Πολιτεία. Υποσχόμαστε ότι δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας (ό,τι και αν συμβεί) ούτε για πρόσωπα ούτε για πράξεις. Πιστεύουμε και το εννοούμε ότι το ΝΟΜΙΜΟ επιβάλλεται ασυζητητί να είναι και ΗΘΙΚΟ! Για να εξηγούμαστε...

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ότι θα παλέψουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε για τη χαμένη τιμή του Τύπου σε ένα εκδοτικό περιβάλλον που θυμίζει ναρκοπέδιο, με εκατοντάδες απολύσεις, περικοπές μισθών και καταρρεύσεις ιστορικών ομίλων που δεν πρόλαβαν ή δεν ήθελαν να προσαρμοστούν γρήγορα στα νέα, πολύ δύσκολα οικονομικά δεδομένα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ θερμά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη (της οποίας ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς) αλλά ταυτόχρονα και επίμονα θα ελέγχουμε αυστηρά κάθε πρωτοβουλία ή ενέργεια που θα την τραυματίζει. Από όπου και αν προέρχεται... Για εμάς δεν υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι στην πολιτική αρένα ούτε προύχοντες και παρακατιανοί, ούτε φυσικά πρίγκιπες και πριγκίπισσες! Θεωρούμε -λόγου χάρη- ότι μόνο με την ενότητα της μεγάλης παράταξης που έβαλε πραγματικά θεμέλια για την πρόοδο σε αυτόν τον τόπο θα οδηγηθούμε στην πραγματική ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από το σύστημα που εξέθρεψε έναν Τσοχατζόπουλο και έναν Μαντέλη και οδήγησε σιδηροδέσμια την Ελλάδα μας στην τριμερή χρηματοδότηση με κατοχικούς όρους.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ συνεχώς απέναντι στην ιδιοτελή εσωστρέφεια, στον «άναρχο στρατό» των προσωπικών διαδρομών και στην αφόρητη Βαβέλ της πολυγλωσσίας στα τηλεοπτικά παράθυρα. Παθαίνουμε ναυτία με το ανούσιο μπλα-μπλα των ατόμων που θα έπρεπε να σιωπούν, αν όχι να κρύβονται επιμελώς. Είμαστε θυμωμένοι με όσα συμβαίνουν όσο κι εσείς. Ισως και λίγο περισσότερο...

ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ μύγα στο σπαθί μας για τα Εθνικά θέματα και είναι πραγματικοί εχθροί μας όσοι διαπραγματεύονται (ναι, το κάνουν!) κάτω από το τραπέζι σε σκοτεινά δωμάτια κυριαρχικά μας δικαιώματα ποτισμένα με το αίμα των αμέτρητων ηρώων μας.

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ «εις έναν Θεόν, Πατέρα Παντοκράτορα», σεβόμαστε το ιερό ράσο της Ορθοδοξίας μας, τιμάμε τους φωτισμένους εφημέριους και ιεράρχες της Εκκλησίας μας αλλά γινόμαστε έξαλλοι με όσους δεν σέβονται τα «Αγια των Αγίων» και γίνονται δακτυλοδεικτούμενοι από την κοινωνία που διψάει για χαμογελαστούς παπάδες-παραδείγματα με ανοικτά μυαλά, μόρφωση και κυρίως πίστη και καθαρότητα!

ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν κρατάτε στα χέρια σας ένα όμορφο (πιστεύουμε) φύλλο, που ακροβατεί αισθητικά ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο, με ενδιαφέροντα ρεπορτάζ από όλους τους χώρους, με «ψαγμένους» τίτλους και φωτογραφίες που αξίζουν όσο χίλιες λέξεις. Δεν μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε (όπως κάποιοι άλλοι κάποτε) το βραβείο του καλύτερου σχεδιασμού. Σεμνά και ταπεινά σάς δηλώνουμε ότι επιθυμούμε μόνο να κατακτήσουμε την καρδιά σας. Και για αυτό θα δώσουμε και την ψυχή μας...

Πιστεύουμε ασυζητητί ότι το νόμιμο επιβάλλεται να είναι και ηθικό.

3 σχόλια:

cummulus είπε...

Καλή επιτυχία! :-))

www.epirus-our-homeland είπε...

Μπράβο. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και κουράγιο. Το πρώτο φύλλο σας είναι θαυμάσιο. Συνεχίστε..

Ανώνυμος είπε...

ALL THE BEST.
KEEP STRONG AND JUST.
FROM UK.