Κυριακή, Ιανουαρίου 15, 2006

ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΡΙΧΤΕΡ

Μια βδομάδα έχει περάσει από το κούνημα των 6,9 Ρίχτερ κι ακόμα να ηρεμήσουμε (παρόλο που δεν δείχνει τίποτε πια το χαζοκούτι). Διά τούτο καλό είναι να παραθέσουμε την Τσούχτρα της προηγούμενης εβδομάδας όπου καταγράφεται το χρονικό των... φραπέ Κυθήρων.

Όμορφο κυριακάτικο ξύπνημα.
Κάθομαι με τη γυναίκα μου, διαβάζουμε εφημερίδες, πίνουμε καφέ και η Cdιέρα παίζει Λιστ.
Ακούγοντας τις καλές εκτελέσεις της "Ουγγρικής Ραψωδίας" σκέφτηκα πως ήμουν τυχερός μια και πήρα εγκαίρως γραμμή το δωράκι της εφημερίδας.
Όλα ωραία και καλά και ξαφνικά το καλά γίνεται καλάμια!
Το αντιπαθέστερο των αρχαίων ονομάτων μας κρούει την θύρα. Ο Εγκέλαδος ante portas.
Τουρλουμπούκι, χάος και επιφωνήματα του στιλ "Κύριε Ελέησον", "Καράμπα", "Κάτσε κάτω απ' το κούφωμα", "Δεν τελειώνει ο ρημάδης" κ.λπ.
Πόρτες μέσα στην πολυκατοικία ν' ανοιγοκλείνουν και μόλις (ουφ!) τελείωσε, απαξάπαντες έκαναν βουρ στα τηλέφωνα.
Φίλους και συγγενείς έχουμε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Κάνουμε λοιπόν τηλεφωνικό ρεπορτάζ.
Η Πάτρα το 'νιωσε. Ο Πειραιάς το 'νιωσε. Η Σύρος το 'νιωσε, αλλά μόνο στα "χωριά" όπως η Βάρη.
Μόλις τελειώνει το τηλεφωνικό ρεπορτάζ, όλοι ανοίγουν, κωλοτουμπηδόν, τηλεόραση.
Μαύρη ταλαιπωρία να βγαίνεις ζωντανά στην TV, να σου έχει φύγει η ούγια από την τρομάρα και να πρέπει να έχεις την ψυχραιμία και τα αντανακλαστικά του έγκυρου και έγκριτου ρεπόρτερ.
Από τη μια σκέφτεσαι το πανάρχαιο ρητό "του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ".
Από την άλλη σκέφτεσαι τη δουλειά σου και το εξίσου πανάρχαιο ρητό "the show must go on" (σε ελεύθερη απόδοση: η παράσταση συνεχίζεται).
Οπότε πράττεις το αναμενόμενο. Γίνεσαι σεισμολόγος για όση ώρα το απαιτεί η ενημέρωση του κοινού και τα μηχανάκια της AGB.
Μόλις κατέπεσε ο κουρνιαχτός (κι εύχομαι να καταπέσει για τα καλά) σκέφτηκα την τεράστια επαγγελματική αβλεψία του Τριανταφυλλόπουλου.
Ρε άνθρωπε, τόσες κρυφές κάμερες έχεις.
Δεν φρόντισες να βάλεις μερικές εκεί όπου συχνάζουν οι μεγαλοπολιτικοί για να γελάσουμε με την τρομάρα τους από τον σεισμό και να ξεχάσουμε λίγο τη δική μας;
Να δούμε κι εμείς πως αντιδρούν Καραμανλής, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Αλέκα, Αλέκος και λοιποί συγγενείς σε καταστάσεις που δεν σηκώνουν από λόγια.
Αυτά και μη χειρότερα κι ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: