Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2007

Μιχάλης Τρεμόπουλος: «Να τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ γιατί είναι παιδί της πόλης»!



Ειλικρινά δεν έχουμε κάποιο σχόλιο για την είδηση που διαβάσαμε στην χθεσινή Ελευθεροτυπία. Ο επικεφαλής των… οικολόγων Μιχάλης Τρεμόπουλος πρότεινε την απόδοση τιμών στον Κεμάλ Ατατούρκ από τον δήμο Θεσσαλονίκης. Ίσως να σκέφτεται ο λαμπρός αυτός πατριώτης ότι η διάπραξη γενοκτονιών συνιστά οικολογική πράξη διότι η ύπαρξη Ελλήνων επιβαρύνει τον πλανήτη (από οικολογικής άποψης, βεβαίως βεβαίως). Είναι αξιοσημείωτη η πρόταση του οικολόγου κυρίου Τρεμόπουλου και εμείς αδημονούμε να τον δούμε δήμαρχο της συμπρωτεύουσας για να υλοποιήσει την εμπνευσμένη πρότασή του.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Φωτιές άναψε χθες η πρόταση του επικεφαλής των οικολόγων Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης «να τιμηθεί ο Κεμάλ Ατατούρκ γιατί είναι παιδί της πόλης». Η παρέμβαση έγινε μετά την πρόταση του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να σταλεί ψήφισμα στην υπουργό Παιδείας για το «επικίνδυνο» βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού.

«Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ γιατί είναι παιδί της πόλης», είπε ο νομαρχιακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος και προκάλεσε έκρηξη. Η νομαρχιακή σύμβουλος του συνδυασμού Ψωμιάδη, Ανθή Πορφυριάδου, εξανέστη και κατήγγειλε τον κ. Τρεμόπουλο για την «αντεθνική του στάση», ενώ αρκετοί ακόμη αντέδρασαν σε ηπιότερους τόνους.Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βούλα Πατουλίδου σημείωσε: «Τόσο απλά δοσμένα μεγάλες αλήθειες για τη γενοκτονία των Ποντίων, την τεκμηριωμένη με επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα, που ο καθένας μας μπορεί να αναγνώσει στους 15 τόμους καταγεγραμμένης ιστορίας των Ποντίων από τον καθηγητή Κώστα Φωτιάδη. Κι όμως αυτή τη σπαρακτική αλήθεια πολλοί τολμούν να την αγνοούν. Και χειρότερα: Τολμούν και προτείνουν να τιμηθεί ο γενοκτόνος Κεμάλ Ατατούρκ επειδή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή και το Μπράουνάου της Αυστρίας, γενέτειρα του Χίτλερ, θα έπρεπε με την ίδια λογική να τον τιμά; Οι οπαδοί αυτής της λύσης της ανιστορισίας, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τελικά;».Τη σκυτάλη πήρε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος: «Εάν οι ανιστόρητες αυτές απόψεις δεν είναι προϊόν ασύγγνωστης άγνοιας και επιπόλαιης επίδειξης δήθεν προοδευτικού πνεύματος, τότε αποτελούν ενσυνείδητη εκδήλωση ασέβειας στη μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου».

Ν.ΦΩΤ.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι να πεις??????? βαλτε τον και αυτον μαζι με τους προοδευτικαριους του βιβλιου τις ιστοριας..εχουνε βαλθει να τα αλλαξουν ολα και να κρυψουν αλλα τοσα..!!!βεντουζα στους ανθελληνες!!! α ρε μιχαλακη εσυ γεννηθηκες πολυ αργοτερα.!!! τουμπεκι μεγαλε!! γιωργος καλημερα σας...!

ΠΗΓΑΣΟΣ είπε...

Κακώς κατά την άποψή μου, δεν σχολιάζετε τις δηλώσεις του κ. Τρεμόπουλου. Το να παραθέτει κανείς (στην ουσία να αναδημοσιεύει)κάποια ρεπορτάζ και να ''αδημονεί'' για τα σχόλια κάποιων ΄΄παραγόντων'', όταν μάλιστα, είτε το θέλει είτε όχι, συγκαταλέγεται στους λεγόμενους ''διαμορφωτές της κοινής γνώμης'', μπορώ να το χαρακτηρίσω, ως ΣΚΟΠΙΜΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΗΣΗ, κάτι που κάνετε και με το ποστάκι σας αυτό εσείς κύριοι ΄΄αδιάβροχοι''.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αχ βρε Πήγασε. Μα το σχόλιο ήδη το κάναμε αλλά, ως συνήθως, πρώτα γράφεις το συμπέρασμα κι ύστερα ψάχνεις το σκεπτικό. Σίγουρα δεν πρόσεξες Πήγασε το σημείο που αναφέρουμε: "Ίσως να σκέφτεται ο λαμπρός αυτός πατριώτης ότι η διάπραξη γενοκτονιών συνιστά οικολογική πράξη διότι η ύπαρξη Ελλήνων επιβαρύνει τον πλανήτη (από οικολογικής άποψης, βεβαίως βεβαίως)".
Μη προτρεχέτω το comment την διανοίαν.

ion είπε...

Υπάρχουν πάντως κάτι οικολογικοί δονητές κατασκευασμένοι απο ανακυκλωμένα-φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, που φορτίζουν με ηλιακή ενέργεια.

Σε μια χώρα με 250 ημέρες ηλιοφάνειας και γεμάτη απο πολιτικά ανέραστους και ιστορικά αγράμματους οικολόγους, το προιόν αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα να μην πώ που να τον βάλεις τον οικολογικό δονητή σου

radiofono.gr είπε...

Αφού ζητήσω από τους αδιάβροχους να αφαιρέσουν το απαράδεκτο και σε σεξιστικό σχόλιο του Ίωνα, η άποψή μου:

Γιατί εξανίστασθε; Πόσο θα πάει αυτή ιστορία με την εθνικιστικά φορτισμένη ελληνική ιστορία; Και ως πότε θα πιστεύουμε ότι οι γενοκτονίες και τα εγκλήματα πολέμου είναι αποκλειστικότητα των Τούρκων; Όλοι κάνουν ότι δεν ξέρουν τη συμπεριφορά των Ελλήνων στρατιωτών στη Μικρασία, πριν τη Μικρασιατική και δεν έχουν γραφτεί μια και δυο. Ντροπή και ας σταματήσουμε να βλέπουμε την ιστορία σε Ασπρο-μαύρο

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αγαπητέ lefteris, ξεκίνησες σχόλιο ζητώντας να αφαιρεθεί σχόλιο κάποιου άλλου. Πρώτο σφάλμα. Δεύτερον: προσπαθείς να συμψηφίσεις τις όποιες αγριότητες του ελληνικού στρατού με τις παγκοσμίως αναγνωρισμένες γενοκτονίες των Τούρκων και ειδικά του χιτλερισμού της ανατολής - όπως είναι ο Κεμαλισμός. Παρακαλώ τα τεκμήριά σου και ευχαρίστως τα δημοσιεύουμε - με τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Μάρκος είπε...

Τρεμόπουλε θα τρεμοπουλοπαίζουν τα κοκκαλάκια των παππούδων μου μ' αυτά που λες...

Ανώνυμος είπε...

ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ

Ανώνυμος είπε...

Αρχικά συγχαρητήρια γιατί είστε από τους λίγους που μεταφέρετε σωστά τη δήλωση του Τρεμόπουλου. "Κυκλοφορεί" ότι πρότεινε άγαλμα, να μετονομαστεί η Αγ. Δημητρίου και άλλα τέτοια φαιδρά.
Αλλά ξεχνάτε πού έγινε η δήλωση και με τι συνθήκες... Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσ/νίκης όπου συζητιώταν το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού! Ως γνωστόν στις αρμοδιότητες του (τηλε)νομάρχη είναι να αποφασίζει και για τα βιβλία. Η πρόταση του Τρεμόπουλου έγινε για να φανεί το εξωφρενικό και άσχετο της συζήτησης, θέτοντας ένα εξίσου εξωφρενικό και άσχετο θέμα. Κάτι τέτοιο (να τιμηθεί κάποιος) δεν μπορεί να το αποφασίσει παρά μόνο το δημοτικό συμβούλιο μιας πόλης. Όμως έπιασαν την ατυχία της στιγμής (αλήθεια ποιός θυμάται αντίστοιχες άλλων πολιτικών που πρόθυμα ξεχνιούνται, και εξαφανίζονται τα σχετικά βίντεο) και ξεσπάθωσαν απέναντι σε έναν άνθρωπο που δεν μπορούν να του βρούν, οικονομικές ατασθαλίες, δοσοληψίες, σκάνδαλα ή "λαμογιές". Ευτυχώς όσο τον "χτυπούν" φαίνεται ότι δυναμώνει το πράσινο κύμα.

Ευχαριστώ για την υπομονή

Ένας άγνωστος Οικολόγος - Πράσινος

Ανώνυμος είπε...

Οι κΩλόγος

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρεπομαστε ρε λιγο τσιπα ρε δεν εμεινε....

Ανώνυμος είπε...

Σαν τα πρόβατα πηγαίνουμε εκεί που μας οδηγούν... Μας μασάνε την μπουκιά και εμείς την καταπίνουμε. Ξυπνάτε και σκεφτείται. Κρίνουμε έναν συμπολίτη μας απο μια πρόταση που διατύπωσε και δημοσιοποίηθηκε χωρίς να ξέρουμε, για ποιό λόγο την είπε (π.χ. ηλίθια απάντηση σε ηλίθια ερώτηση) ή το ύφος του (π.χ. ειρωνικό)...
και πριν αρχίσουν μερικοί να με κράζουν, δεν είμαι πολιτικοποιημένος και κατάγομαι απο τόπους που "έδρασε" ο Κεμαλισμός και γνωρίζω...

Ανώνυμος είπε...

Αυτό λεω κι εγώ. Λίγο τσίπα δεν έμεινε. Αντί να βριζόμαστε μεταξύ μας, δε κοιτάμε καλυτερα πως θα πάμε λίγο μπροστά; Εντάξει, αναλόγα με την αληθινή του πρόθεση, ο τύπος έκανε γκάφα ή είπε μαλακία. Οι πολιτικοί στη Γερμανία δεν τολμούν να πουν ναζιστικό ανέκδοτο ούτε στους πιο στενούς φίλους τους, γιατί η ιστορία του θέματος είναι αδιαμφισβήτητη. Το ίδιο θα έπρεπε να ξέρουμε κι εμείς, πολιτικοί ή όχι. Ας μη μπερδεύουμε την οικολογία με την ιστορία και την εξωτερική πολιτική. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουμε κι εμείς οι οικολόγοι (Πράσινοι, Κόκκινοι, Μπλε ή ό,τι άλλου χρώματος) και να μη μπλεκόμαστε εκεί που δεν είμαστε ειδικοί.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κεμάλ είταν ένας εθνικιστής στον καιρό του (και καλά έκανε για τον λαό του). Σήμερα τι θέλουμε και ανακατευόμαστε μαζί του ε; Αν θέλουμε ν προσεγγίσουμε την Τουρκιά υπάρχουν κι' άλλοι δρόμοι (θυμάστε τον Θοδωράκη;). Μην ξεχνάτε όμως τα ΑΓΚΑΘΙΑ. Σε ποιον στ' αλήθεια θα συνέφερε να τα βρούν η Ελλάδα με την Τουρκία; Ε; Πέστε μου έναν. Χα!Χα! Και μόνο στη σκέψη τους σηκώνεται η τρίχα! Ελλάδα Τουρκία συμμαχία = Νεα Βυζαντινή αυτοκρατορία. Εκεί που συναντιέται η ανατολή με τη δύση και ο βοράς με το νότο! Φτού στον κόρφο!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο ακόμα πάτο θα πιάσουμε?
Δεν είναι δυνατόν αυτό να συμβαίνει!
Και αντί να τον καλέσει κάποιος εισαγγελέας για να απολογηθεί γυρνάει από κανάλι σε κανάλι!
Ας σκεφτούν κάποιοι που θα πάνε να ψηφίσουν οικολόγους!

Ανώνυμος είπε...

ξεχνας φυσικα (δεν ξερω για ποιο λογο) να αναφερεις οτι αυτη την προταση την εκανε ο Κος Μπουταρης και απλως δεν αντιταχθηκε ο Κος Τρεμοπουλος οπως εκαναν οι αλλοι του συμβουλιου. Ισως αυτο να σας χαλαει ή ισως να επρεπε καποιος να παρουσιαστει ως "ζορο" η εγω δεν ξερω τι για να τον παρετε σοβαρα. Κριμα για την Θεσσαλονικη τους με αυτους που επιλεγουν. Τωρα αν δεν θες την αντιθετη αποψη, γιατι τετοια δεν υπαρχει στα σχολια θα επρεπε να σκεφτεις ποσο ταιριαζουν αυτα που λες για τους αλλους σε εσενα. Και μην σε ενοχλησει η ανωνυμια μας ειμαστε πολλοι για να εχουμε ενα ονομα!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.ecogreens-gr.org/Docs/EG_Ethnika.pdf

Τουλάχιστον αποδείξτε οτι μπορείτε να ακούσετε.

Ανώνυμος είπε...

1 Νομιζω οτι η προταση για τον Κεμαλ ειχε γινει το 1938 απο τον Μεταξα

2 Γιατι εξανιστασθε μερι Τουρκων Μουσουλμανων. Τοσα χρονια υπαρχει Ελλην που να τους θεωρει Ελληνες και οχι Τουρκους

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ
ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΞΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ, ΔΙΑΠΡΑΤΟΝΤΑΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΗΜΙΣΥ
ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

WWW.ARELIS.GR
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΡΩΤΟΝΟΜΙΚΟΝ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά είναι απλό. Αφού θέλει να τιμήσει τον Κεμάλ ας του δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσει τις πράξεις του Κεμάλ από πρώτο χέρι. Σφάξτε τους δικούς του και βγάλτε τον στο μέσο της Μαύρης Θάλασσας να κολυμπήσει. Ή στο κάτω κάτω της γραφής στείλτε τον στην Τουρκία απ' εκεί που ήρθε...

Ανώνυμος είπε...

Ρε μεγάλε κι εγώ από την Τουρκία ήρθα... Η μια γιαγιά από την Προύσα, η άλλος παπούς από την Τραπεζούντα. Κακό είναι νά 'χει έρθει κανείς από την Τουρκία;

Ανώνυμος είπε...

Χρωσταγα ενα σωρο , ο ΓΑΠ με αναγκασε να μαζεψω και αποδειξεις.
Ετσι αντι να ξεχρεωσω εκανα αναγκαστικες αγορες και χρεωθηκα περισοτερο. Για αυτο δεν αγορασα
τιποτα ελληνικο. Το ΦΠΑ ο ΓΑΠ την
απαντηση μου εγω. Συμπολιτες οσοι
χρωστατε οπως εγω βεβαιωθειτε οτι
το BARCODE δεν αρχιζει απο 520.