Δευτέρα, Φεβρουαρίου 19, 2007

Νεοελληνική Γλώσσα Γ' Γυμνασίου: Διδακτέα ύλη ο Σημίτης!



Ε, δεν είναι μακέτο τούτο τό έργο! Οι νεοδημοκράτες ψήφισαν Καραμανλή για να ξεφορτωθούν τον Σημίτη και τον φορτώθηκαν τα παιδάκια τους σαν... ύλη (όχι ίλη παρακαλώ) στο βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Στο προαναφερθέν σχολικό βιβλίο, στην 4η ενότητα με τίτλο "Ενωμένη Ευρώπη και Ευρωπαίοι Πολίτες" φιλοξενείται κείμενο από τα... ΙΕΚ Τάπερμαν (ο κατά Μαλβίναν Σημίτης) που είναι απόσπασμα από το βιβλίο του "Εθνικιστικός λαϊκισμός ή εθνική στρατηγική;"

Εκεί ο Σημιταράς ο Τουρκοφάγος λέει ότι η Ελλάδα ενίσχυσε έμμεσα την τυποποίηση των πολιτιστικών προϊόντων "με ιδεολογικό προσανατολισμό σε μια διαστρεβλωμένη και χωρίς απήχηση ελληνική και χριστιανική παράδοση".

Αφού τον χαλάει τον άνθρωπο η "διαστρεβλωμένη και χωρίς απήχηση ελληνική και χριστιανική παράδοση" γιατί δεν ορίζει εκείνος τις καθαρές και δημοφιλείς ελληνικές και χριστιανικές παραδόσεις για να τις ασπαστούμε; Γιατί δεν μοιράζεται τις πολύτιμες γνώσεις του μαζί μας;

Και το υπουργείο Παιδείας γιατί μεροληπτεί υπέρ του Σημίτη και δεν ορίζει ως διδακτέα ύλη και κείμενα του Κατσιφάρα, του αείμνηστου Κουτσόγιωργα και στα βιβλία πληροφορικής ολίγον αξέχαστο Τόμπρα;

Μπράβο στο υπουργείο (κι ευχαριστούμε τον φίλο ακροατή Δημήτρη για την αποστολή της πληροφορίας και ολόκληρου του βιβλίου σε pdf format!)

Πάντα τέτοια και καλοχώνευτα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν δεν ηξερα τον υπογραφοντα , προσωπικα ειναι μια αναπτυξη θεματος την οποια και αποδεχομαι!

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοιες μπούρδες που διδάσκουν στα παιδιά μας σε λίγο χρόνια θα έχουν ξεχάσει τι σημαίνει Έλληνας και Ελλάδα!!!
Θα καταντήσουμε όλοι μια ΕΥΡΩ-ΜΑΖΑ και τιποτα άλλο.

http://hellas-fos.blogspot.com