Δευτέρα, Μαρτίου 19, 2007

Δημιουργικές προτάσεις για το βιβλίο ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού


Ιδέα για να αλλάξει η κ. Μαριέττα το βιβλίο ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού: Να την πείσουμε ότι πάει ασορτί με τα προχθεσινά της γάντια και την περσινή της τσάντα. Θα το αλλάξει χωρίς να κάνει διορθώσεις.
Ιδέα για να αλλάξει το βιβλίο (χωρίς να το αλλάξει η κ. Μαριέττα): Να την… απαλλάξει από τα καθήκοντα υπουργού ο κ. Καραμανλής.
Ιδέα για να αλλάξει το βιβλίο χωρίς να χρειαστεί να απαλλάξει την κ. Μαριέττα ο κ. Κώστας. Να αλλάξει πρωθυπουργό ο λαός.
Ιδέα για να αλλάξει το βιβλίο χωρίς να αλλάξουμε πρωθυπουργό. Να αλλάξει η χώρα λαό - να γεμίσει π.χ. με Τούρκους. Τότε το πόνημα θα αρέσει σε όλους.
Δημιουργικές προτάσεις για το βιβλίο: Αντί για τις λέξεις «προδότης», «ρουφιάνος», «τσατσομασκοφόρος», «Εφιάλτης» και «Πηλιογούσης» να χρησιμοποιείται η έκφραση «πρωτοπόρος της κοινωνίας της πληροφορίας».
Όπου «γενίτσαρος» να τοποθετείται η λέξη «μετεγγραφή».
Όπου «χρηματισμός απ’ τον πασά» να προτιμάται η έκφραση «οθωμανικό πλαίσιο στήριξης».
Αθλιότητα 1: Ουδέποτε υπήρξε «ολοκαύτωμα» στα Ψαρρά, στη Χίο και αλλού. Το πολύ πολύ να σημειώθηκε κάνα «ημικαύτωμα» ή «μπολικοκαύτωμα».
Αν ήταν «ολοκαύτωμα» δεν θα ζούσε ούτε ένας Ψαρριανός ή Χιώτης για να αφηγηθεί τι τους συνέβη.
Αθλιότητα 2: «Δεν βρήκε τον χρόνο να γυμναστεί στην Ελλάδα ο Πούτιν», λένε τα ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι ακολούθησε, από λεπτότητα, το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί ο Καραμανλής. Άλμα επί κοντοσούβλι!
Αθλιότητα 3: Οι ανυπόστατες μαρτυρίες περιοίκων που ισχυρίζονται ότι είδαν την κ. Μπακογιάννη ντυμένη «κέτερινγκ» να κουβαλάει ληγμένες σπαλομπριζόλες (της ιουρασικής περιόδου) στον Διόνυσο πριν το επίσημο γεύμα.
Απλά, στην υπόθεση του αγωγού κρίθηκε… ανάγωγη.
Αθλιότητα 4: Όλοι οι συκοφάντες αντιμητσοτακικοί επισημαίνουν πικρόχολα το ρεκόρ της Ντόρας να γιορτάσει επί δύο συνεχόμενες χρονιές την 25η Μαρτίου στο Λευκό Οίκο – αντί να την συγχαρούν επειδή γιορτάζει την 4η Ιουλίου κάθε χρόνο στην Αθήνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: