Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2007

Οι πάγοι λιώνουν, οι ποντικοί τρώνε καλώδια και οι... τρωκτικοί τον άμπακο


Προχθές εορταζόταν η «Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος». Οι Παγκόσμιες Ημέρες είναι κάτι σαν τα μνημόσυνα αλλά στο πιο υποκριτικό τους.
Αυτός είναι κι ο λόγος που έλκουν την προσοχή των καναλιών και των πονηρών πολιτευτών.
Ο Καραμανλής δήλωσε ότι η «υποβάθμιση του περιβάλλοντος απειλεί τον πλανήτη», την ίδια στιγμή που η πραγματικότητα δείχνει ότι η υποβάθμιση της πολιτικής απειλεί την Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του από την επαφή του με τους ιθαγενείς Έλληνες, έκανε δηλώσεις για το περιβάλλον στον δήμο Εχέδωρου της Θεσσαλονίκης.
Μόλις τελειώσει η επίπονη προεκλογική περίοδος θα πάει στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης για τζόγκινγκ.
Επίσης, αν το καλοεξετάσετε θα διαπιστώσετε ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι αντικομμουνιστικό.
Αν λιώσουν οι πάγοι (πχ της Σιβηρίας) που στην ευχή θα στέλνουν οι κομισάριοι τους πράκτορες του καπιταλισμού όταν επικρατήσει εκ νέου ο σοσιαλισμός;
Θα χαλάσει μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική συνταγή καταπνίξεως κάθε απόπειρας αντιδραστικής παλινόρθωσης.
Και ο Συνασπισμός μάλλον θα ζημιωθεί διότι αν ερημοποιηθεί η Ευρώπη και μαυρίσουμε από τη ζέστη, θα μας εγκαταλείψουν ακόμα κι οι μετανάστες!
Μετά για ποιους θα φωνασκεί ο Στρατούλης;
Ο Καρατζαφέρης δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα.
Τα ανέκδοτα και τα λογοπαίγνια (δεκαετίας ’80) με τα οποία σταδιοδρομεί συνήθως είναι τόσο κρύα ώστε δεν συμβάλλουν στην παγκόσμια υπερθέρμανση.
Μιλώντας για το περιβάλλον πρέπει να μην παραλείψουμε να σχολιάσουμε την πλούσια πανίδα που υπάρχει στους βιότοπους που αποκαλούνται (χάριν αστεϊσμού) «νοσηλευτικά ιδρύματα».
Ο Καραμανλής προεκλογικά έβρισκε γάτες στα νοσοκομεία.
Φαίνεται δεν βρήκε αρκετές μια και στο νοσοκομείο Μεταξά κόπηκε το ρεύμα επειδή μετεκλογικά τρωκτικά φάγανε τα καλώδια.
Τα ανθρώπινα τρωκτικά πράσινα ή γαλάζια θα μπορούσαν να φάνε και τους τοίχους – έχουν αποδείξει πολλάκις το ταλέντο τους στην εστίαση δημόσιας περιουσίας!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετα απο δεκαετιες πληρους νηνεμιας, ακουστηκε βουη μεγαλη και τα παλιοσκυλα των "μεσων", αρχισαν να γαυγιζουν απο εκπληξη και πανικο.
Τρις ισοβια για απατη -καταχρηση Κρατικου χρηματος!!! Τι λετε ρε παιδια τωρα; Θα μας χαλασετε την πιατσα;
Να στενοχωρηθει το ποπολο, οι πελατες μας; Και πως θα κανουμε παιχνιδι απο δω και περα; Απο τη μια ταχαμου-ταχαμου να κραυγαζουμε για τη διαφθπρα και απο την αλλη, να κλεινουμε το ματι στους εν δυναμει απατεωνες.
Ηδη σημερα ακουγοντας ραδιο, και το πρωι και το απογευμα (Φλας, Αλφα), διαπιστωσα χωρις εκπληξη, οτι οι καλοι δημοσιογραφοι, αρχισαν ηδη να λυπουνται τους καυμενους που μπηκαν φυλακη για την καταχρηση της Παντειου, διερωτομενοι τι ποινη θα εισεπρατταν, αν ειχαν σκοτωσει ανθρωπο.
Μου θυμισαν το μακαριτη το Βαγγελη το Γιαννοπουλο, οταν ο εισαγγελεας, ειχε αρχισει να κατασχει αυτοκινητα απο μεθυσμενους οδηγους. Μεχρι που σταματησε το μετρο.
Πιστευω οτι δεν θα γινει το ιδιο και τωρα.
Γι αυτο, γραψτε κατι ακομα για τη διαφθορα. Απ ο,τι ειδα, εχετε καλη πεννα.
Θ.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Καλή-κακή η πένα, είναι αληθινή.