Πέμπτη, Ιουνίου 07, 2007

Ωραίος πατριώτης ο Ψωμιάδης! «Ιζμίρ» η Σμύρνη με την υποστήριξη της νομαρχίας του…


Στο κλαδικό έντυπο Business Today, την Πέμπτη 7/06/2007 δημοσιεύτηκε μια καταχώρηση της οργάνωσης ONENATURE - MIAΦΥΣΗ (έτσι χωρίς κενά ανάμεσα στις λέξεις).
Εκεί διαφημιζόταν η «Ένωση Ελλήνων και Τούρκων ποδηλατιστών για την ειρήνη και την συμφιλίωση και κατά των κλιματικών αλλαγών και της ρύπανσης του περιβάλλοντος». Που το κακό; Μια χαρά είναι και πάντα τέτοια. Με μια διαφορά. Η Σμύρνη στην (ελληνική) αφίσσα αναγράφεται «Ιζμίρ», όπως δηλαδή την προφέρουν οι Τούρκοι. Λες και το Λονδίνο το λέμε Λόντον ή την Κοπεγχάχη την γράφουμε Κόπενχέιγκεν.
Κι αυτό με την υποστηριξη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης του υπερπατριώτη (εδώ γελάμε) Ψωμιάδη που θέλει να κάνει την Θεσσαλονίκη Ντουμπάι. Οι Τούρκοι κάνουν εξωτερική πολιτική μέχρι και στην χειραψία και ημείς οι αχαρακτήριστοι χαρίζουμε νομαρχίες στους Ψωμιάδηδες.
Βρε ουστ!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχα ε ρε ξεφτιλίκια. Ααα ρε Ψωμάρχη, την έκανες τη φλόμπα σου.
Αφού δεν έγραψε τη Θεσσαλονίκη "Σαλόν" ή "Σαλλονίκ" πάλι καλά να λέμε..
Ο γνωστός φαντάρος σας χαιρετά στρατιωτικά! :)
(Πρέπει να βρώ ποιό καραβάνι σας ακούει κάθε πρωί, ώστε να στέλνω μηνύματα αφού φτάσει στη μονάδα..)

Ανώνυμος είπε...

Καλά η Ελληνοτουρκική φιλία δέν σας συγκινεί εσάς;;;;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο άνθρωπος μόνο με το "κράτος των Αθηνών" ξέρει να να ασχολείται όπως και πολύ απο κει πάνω, τα βάζουν με τους έλληνες και πληρώνουν την προπαγάνδα των Τούρκων ωραίοι πατριώτες.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Πατριώτες είναι, αλλά άλλης πατρίδας. Όχι της δικιάς μας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε... ειλικρινά. Η χώρα μας στα αγγλικά ονομάζεται Greece (σώπα) που αν δεν κάνω λάθος είναι τουρκικής προελεύσεως... Τόσα χρόνια (2007 - 1821 = 186 πάνω κάτω) δεν έχει ενοχληθεί κανείς. Και ρωτώ: Ποιοι είστε εσείς που θα διορθώσετε τον τρισμέγιστο guru Ψωμιάδη;

Stefanos είπε...

Αγαπητοί μου αδιάβροχοι,
το κομμεντ σας περί πατρίδας μου τσουτσούρωσε την τρίχα.
Έχω μια απορία με δύο σκέλη όμως :
1. ποια τέλος πάντων είναι η δική τους πατρίδα;
2. Εμείς όντως είμαστε της δικής μας πατρίδας ή είμαστε καμιάς άλλης και δεν το ξέρουμε;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλε Rosenred το Greece προέρχεται από το «Γραικός»: «οι καλούμενοι τότε μεν Γραικοί, νυν δ' Έλληνες», Αριστοτέλης Μετεωρολογικά, Α, 352b. Τον όρο «Γραικός» τον αναφέρει και ο Θουκιδίδης: «παριόντες δε Ωρωπόν την γην την Γραικήν καλουμένην, ην νέμονται Ωρώπιοι Αθηναίων, υπήκοοι, εδήωσαν», Β 23,3.
Σύμφωνα δε με τον Ευστάθιο (λόγιος του 12ου αιω.) η ονομασία Γραικοί υφίστατο και στο Σοφόκλειο έργο «Ποιμένες». Τότε οι Τούρκοι δεν υφίσταντο ούτε στους χειρότερους εφιάλτες της ανθρωπότητας. Οι Γραικοί υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

skepdsou dld na mhn htan kai pontios....dhladh apo tous synwstismenous......
re mpas kai ekei oi pontioi tous kanane temenades kai twra mas to pezoun taxamou?