Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2007

Η ρίζα του κακού που δεν ξεριζώνεται


Η Πάρνηθα από το Google Earth την ώρα του χαμού

«Κάθε φορά που βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο αυξάνονται δραματικά οι πυρκαγιές», έλεγε χθες κάποιος δασολόγος στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για τα κίνητρα που μπορεί να έχουν οι όποιοι εμπρηστές.
Ίσως και να στέκει η θεωρία που κρύβεται πίσω από τους υπαινιγμούς αλλά δεν φτάνει στη ρίζα του κακού.
Η ρίζα του κακού, δυστυχώς, δεν είναι αντιμετωπίσιμη διότι έχει απλωθεί μέσα στις ψυχές 10.000.000 συμπολιτών μας που οι περισσότεροι δηλώνουν άνθρωποι όντες κτήνη.
Η ρίζα του κακού είναι κατ’ εξοχήν πνευματική και κανείς στις ημέρες μας δεν επιθυμεί να υποστεί τις υλικές απώλειες της διεξαγωγής ενός πνευματικού πολέμου.
Ρίζα του κακού είμαστε όλοι μας, θλιβερά ανθρωπάκια που μεριμνούμε μόνο για να γεμίσουμε την γαστέρα και να ικανοποιήσουμε το υπογάστριό μας.
Ρίζα του κακού είναι ο κάθε γορίλας κι η κάθε νερόκοτα που τσαντίστηκαν απλά επειδή οι στάχτες από το καμένο δάσος λέρωσαν τα αυτοκίνητά τους.
Ρίζα του κακού είναι ο υπάνθρωπος με το αυθαίρετο στα καμένα που λαδώνει για να ηλεκτροδοτηθεί το κολόσπιτό του και απαιτεί από την εκάστοτε κατοχική κυβέρνηση να το νομιμοποιήσει.
Οι κυβερνήσεις, όλες μα όλες, είναι κατοχικές και ως τέτοιες πρέπει να αντιμετωπίζονται μια και συνιστούν βασικό παράγοντα αποκτήνωσης της μάζας και αφανισμού του περιβαλλοντικού πλούτου.
Ρίζα του κακού είναι ο πορνοβοσκός πολιτικάντης που εκπορνεύει τον ραγιά ψηφοφόρο πετώντας του ένα ξεροκόμματο ή μια υπόσχεση με αντάλλαγμα την ίδια του την συνείδηση.
Ρίζα του κακού είναι ο θεομίσητος εργολάβος που τσιμέντωσε τα όνειρα των λίγων που αξίζουν κι αδίκως υποφέρουν σε μια Ελλάδα φάντασμα του εαυτού της.
Ρίζα του κακού είναι ο αχρείος «αγανακτισμένος πολίτης» που φωνάζει μπροστά στην κάμερα μόλις συμβεί κάτι και την επομένη στηρίζει την πολιτική που το προκάλεσε.
Αυτές οι ρίζες δεν ξεριζώνονται. Το αύριο θα είναι χειρότερο για όλους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχεις απολυτο δίκο φίλε μου... Εγω ακόμα και μόνος μου θα πάω για αναδάσωση οταν κοπάσει η φωτιά... οσο αναφορά τους υπόλοιπους, θα τους τιμωρίσει το Δάσος.. οταν θα πεθαίνουν απο ασθμα, οταν το νερό της βροχής θα τους καταπίνει, οταν θα καίγονται τα "εκτος σχεδίου".. Ειμαι 18 ετών και δέν θα τους κανω την χάρη να συνεχίσω το έργο της καταραμένης γενιάς τους.. Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Να ειστε καλα ρε παιδια, που εκφραζετε γλαφυρα την αγανακτηση και την πικρα ολων ημων, που πιστευουμε οτι η ζωη, δεν ειναι μονο τα λεφτα, ουτε η επιδειξη στο γυαλι, του κωλοσπιτου του μκαθε αθλιου ανθρωπακου και καραπουτανας, που φτιαχνει τη βιλιτσα της απο τις βιζιτες και δε μπα να της πεθαινουν και μερικοι επωνυμοι στο κρεββατι της!
Ο Χαρρυ Κλυν, ταχει πει εδω και δεκαετιες στο δισκο του, για το καψιμο των δασων.
Δοξαστε με! Εγω καιω τα δαση για να μπορειτε μετα εσεις, να χτισετε το σπιτακι σας! Δοξαστε με!...
Δυστυχως, εχουμε γινει σα λαος, ενα συνολο απο αγρια θηρια, που κοιταει να φαει το ενα το αλλο, και ολοι μαζι το περιβαλλον.
Και η πλακα ειναι, οτι οταν γινονται γκαλλοπ, παριστανουμε τους ευαισθητους περι τα οικολογικα, τρομαρα μας.
Αλλ αμα βλεπω και εκεινη τη φοβερη "γυναικα", τη Βασσουλα, που λιγο πριν τις εκλογες του 04, εδωσε ρευμα στα αυθαιρετα, κλεινοντας το ματι στους εμπρηστες και καταπατητες και αυθαιρετουχους, μου γυριζει το ματι και ευχαριστως θα τη γιαουρτωνα.
Το κακο ειναι οτι ολοι αυτοι οι οποιοι ισχυριζονται οτι εκφραζουν την οργη του Ελληνα, εξαντλουν την οργη αυτη, καιγοντας ΑΤΜ και κανα αυτοκινητο.
Δεν εχουν περπατησει ποτε σε Πεντελη και Θρακομακεδωνες να δουν τι εγκληματαβεχουν γινει εκει και οπου αλλου βεβαια απο τη μαφια και το κυκλωμα, καψιμο καταπατηση, χτισιμο, νομιμοποιηση;
Εδω τους θελω. Αλλα φαινεται οτι κι αυτοι, αυθαιρετα εχουν.
Και κατιαλλο. Εσεις, με τη δυναμη του μικροφωνου, που εχετε, δεν μπορειτε να ξεβρακωσετε καπους για να ξεσηκωθει η μαζα, που δεν εχει λεφτα ουτε και διαθεση, να μπει στο αθλιο αυτο παιχνιδι, που εξαφανιζει τη ζωη απο τη χωρα μας;
Που ειναι η ωραιοτερη στον κοσμο, αλλα εχει τους χειροτερους ανθρωπους να την κατοικουν;
Θοδωρος.

Theodore είπε...

Βαζω ενα link, που το βρηκα, γιατι θυμομουν το ποιημα του Μαλακαση, "Το δασος".
Αμα το διαβασετε, παρτε μερικα χαρτομαντηλα και κλαψτε γοερα, γιατι ο,τι και ναχετε κανει, η να μην εχετε κανει, εισαστε υπευθυνοι, γι αυτο που γινεται η που εγινε.Σε οποιο ποσοστο.
Να το link.
http://erimitis.blogspot.com/2007/07/blog-post.html

Θοδωρος.

Ανώνυμος είπε...

Βαζω κι αυτο, ετσι για να ενημερωθουν και καποιοι "δυναμικοι" που τυχον υπαρχουν.
http://www.innernet.gr/content/view/814/31/
Θ.

Ανώνυμος είπε...

Βαζω κι αυτο, ετσι για να τα μαθαινουμε ολα.
http://www.innernet.gr/content/view/814/31/
Θ.