Παρασκευή, Νοεμβρίου 30, 2007

Γιατί η Ελλάς αποκλείεται να έχει απώλειες σε πιθανή μαζική κυβερνοεπίθεση


Στη φωτό βλέπουμε τον θρυλικό TRS 8O ο οποίος αποκαλείτο από τους κομπιουτεράδες της εποχής του "Trash 8O". Ίσως τον δείτε σε φουλ λειτουργία σε κάποια δημόσια υπηρεσία.


Η εταιρεία που βγάζει τα «αντιβιοτικά» για υπολογιστές, η McAfee, ανακοίνωσε ότι η ανθρωπότητα θα περάσει από μια περίοδο ψυχρού κυβερνοπολέμου.

Δηλαδή, κράτη και οργανισμοί έχουν υιοθετήσει τις τεχνικές των χάκερς ώστε την κρίσιμη ώρα να μπορέσουν να χτυπήσουν τις ψηφιακές υποδομές άλλων κρατών.

Σου καταστρέφει ο εχθρός το δίκτυο με τους υπολογιστές που ρυθμίζουν τα φανάρια στους δρόμους;

Του κάνεις εσύ μια περιποιημένη κυβερνοεπίθεση στα δίκτυα με τα αρχεία της χρηματαγοράς του, χακεύεις τα συστήματα εναέριας κυκλοφορίας και ούτω καθεξής.

Η ευχάριστη είδηση είναι πως η Ελλάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα διότι εδώ και πολλά χρόνια τα όποια συστήματά της έχουν αντέξει σφοδρότερη επίθεση από εκείνη που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι χακεράδες:

Όπου επίθεση βλέπε μέριμνα του δημοσίου τομέα.

Σίγουρα έχετε πάει σε κάποια Εφορία και έχετε θαυμάσει τους συλλεκτικούς και μουσειακούς υπολογιστές που χειρίζονται οι βαριεστημένοι υπάλληλοι με το Στοίχημα ανά χείρας και την τυρόπιτα στους σιαγώνες.

Οπωσδήποτε έχετε μείνει άναυδοι με τους προϊστορικούς εκτυπωτές που κάνουν επί πεντάλεπτο δαιμονισμένο θόρυβο για να εκτυπώσουν μια σελίδα ριζόχαρτου.

Σε κάθε περίπτωση έχετε κάνει μια πολύωρη περιήγηση σε ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η αμερικανική τεχνολογία της δεκαετίας του ΄50.

Στο ΤΕΒΕ Ομονοίας σίγουρα σας ήρθαν αναμνήσεις από την ταινία «Οι Τρεις Ημέρες του Κόνδορα», όπου τα –τότε σύγχρονα- μηχανήματα εργάζονταν πυρετωδώς.

Η Ελλάδα ψωνίζει από τις αποσβέσεις παγίων στοιχείων που κάνουν κάθε εικοσαετία τα χολιγουντιανά στούντιο.

Το Ελληνικό δημόσιο μόλις τώρα να προμηθεύτηκε τους υπολογιστές από τις ταινίες που γυρίστηκαν το 1960-70 και είναι απόλυτα ασφαλές.

Τα μηχανήματα και το λογισμικό μας είναι τόσο παλιά που οι χακεράδες πρέπει να έχουν γνώσεις αρχαιολογίας για να μας χτυπήσουν.

Άσε για το πολιτικό προσωπικό: ψωνίζουμε από τη στοκαρία διασήμων οικογενειών της δεκαετίας του ΄40.

5 σχόλια:

Ra Ma είπε...

Μου άρεσε πολύ το σχόλιό σου.

Για την ιστορία σε TRS-80 έμαθα Basic! Μόλις είχαν πρωτοβγεί και με κασσέτα όχι flopy disk και σκληρό!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ξέρεις και προγραμματισμό μπαγασάκο.

Μύθος είπε...

Το να αγοράζεις από τις εκποιήσεις του Hollywood έχει και ένα κακό... Εάν κατά λάθος πάρουμε τον HAL τι γίνεται;;;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Μπορεί και να αγοράσουμε τον R2D2 (Αρτουντίτου) που διαβάζαμε παλιά στους υποτίτλους. Θυμάσαι Μύθε;

Ο Αιρετικός είπε...

Δε λέτε πάλι καλά που δεν μας βάζουνε να χρησιμοποιούμε ENIAC;