Τετάρτη, Νοεμβρίου 07, 2007

«Η Αρχή Της Λευκής Σημαίας – Πώς Να Χάσετε Έναν Πόλεμο Και Γιατί»


Ο Βενιζέλος μπορεί έπειτα από την ήττα του στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ να κερδίσει την αναμέτρηση της κομματικής ειρήνης.
Αρκεί να διαβάσει ένα σπουδαίο πόνημα που έγραψε μια από τις σημαντικότερες φιγούρες του εβραϊσμού, ο Σιμόν Τζαμπάρ, ο οποίος μας άφησε χρόνους το Μάρτιο του 2007.
Το έργο που πρέπει να διαβάσει ο Βενιζέλος αλλά και οποισδήποτε κοινός θνητός, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, λέγεται «Η Αρχή Της Λευκής Σημαίας – Πώς Να Χάσετε Έναν Πόλεμο Και Γιατί».
Στα ελληνικά κυκλοφορεί από έναν ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο που ονομάζεται «Λαγουδέρα».
Ο Σιμόν Τζαμπάρ αποκαλούσε τον εαυτό του «εβραίο που μιλάει παλαιστινιακά» και δεν ήταν κάνας ρίψασπις, Θερσίτης ή λαμόγιο με πληρωμένο τρελόχαρτο.
Αγωνίστηκε ενόπλως για την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και ήταν μέλος των τρομοκρατικών (σύμφωνα με τους Άγγλους) οργανώσεων Στερν, Χαγκάνα και Ετζέλ.
Στο σπουδαίο βιβλίο του ο Σιμόν Τζαμπάρ περιγράφει με χειρουργική ακρίβεια έναν παράξενο μηχανισμό που λειτουργεί στη φύση και ο οποίος με την πάροδο του χρόνου μετατρέπει τις ήττες σε νίκες και τούμπαλιν.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε λογική σε τούτον το συμπαντικό κανόνα απλά αναλογιστείτε πώς λειτούργησαν οι στρατιωτικές και πολιτικές ήττες των Ισραηλινών από τους Ρωμαίους, τους Ισπανούς, τους Γερμανούς και εν γένει από τους διώκτες τους.
Η μεγάλη νίκη του Εβραϊσμού ήταν η όλως αληθινή εικόνα του διωκόμενου λαού.
Τώρα σκεφτείτε πόσο μεγάλη ζημιά έφερε μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα η επέκταση του Αλέξανδρου στην Ανατολή, όπου ο Ελληνισμός κέρδισε σε εύρος και πλάτος και έχασε σε βάθος και ποιότητα.
Η ήττα σύμφωνα με τον Σιμόν Τζαμπάρ, που αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη διατύπωση σκληρών αληθειών για το παλαιστινιακό ζήτημα, είναι «το δώρο του Θεού στον αδύναμο».
Δεν χάνετε τίποτα φίλοι ταξιδιώτες του διαδικτύου να διαβάσετε το βιβλίο που προτείνουμε σήμερα.

2 σχόλια:

Suspect είπε...

δεν ξερω αν αξιζει σιγουρα το βιβλιο αλλα οτι θα χασει ο μπενι ειναι το πλεον σιγουρο

Ανώνυμος είπε...

Οι επιπτώσεις του Αλέξανδρου μάλλον ήταν μεγαλύτερες και με περισσότερο βάθος χρόνου...

Αν δεν είχε κάνει τη Μακεδονία τόσο διάσημη, λέτε οι Σκοπιανοί να νοιάζονταν για το όνομα; Αν ο Αλέξανδρος είχε κάνει μια τρύπα στο νερό, αντί να κλείσει τις πύλες (που λέει και ο γνωστός), θα θέλανε το όνομα Μακεδονία;