Δευτέρα, Νοεμβρίου 19, 2007

Νέος πατριωτισμός = Ψήφος στη ΝΔ!


«Η αφοσίωση στην Πατρίδα, η προσφορά στην Πατρίδα, απαιτεί διορατικότητα, σύνεση, υπευθυνότητα».
Τάδε έφη την Παρασκευή στο Κοινοβούλιο ο «Μακεδόνας πατριώτης» πρωθυπουργός μας.
Ξέρετε τώρα σε ποιο θέμα αναφερόταν ο ανηψιός του θείου.
Εκείνο στο οποίο η Ελλάς θα καταπιεί αμάσητο το ρομπιλίκι στο οποίο θα μας υποβάλλουν οι Σκοπιανοί.
Σε περίπτωση που αγνοείτε τον εν λόγω κύριο με τις δύο προαναφερθείσες ιδιότητες (Μακεδόνας πατριώτης) δεν θα σας παρεξηγήσουμε.
Το «Μακεδόνας» τελευταία το έχουν πιστωθεί οι Σκοπιανοί.
Όσο για το «πατριώτης»;
Ο κ. Καραμανλής έπειτα από τις φωτιές όπου εντυπωσίασε με το μπουφάν που φόραγε κατακαλόκαιρο για να δείχνει μάχιμος, μιλάει για έναν «νέο πατριωτισμό».
Ο «νέος πατριωτισμός» του κ. Καραμανλή μάλλον αναφέρεται σε μια ιδιότυπη περίπτωση όπου ο πατριώτης δεν χρειάζεται να υπερασπιστεί κάποια πατρίδα διότι η τελευταία δεν υπάρχει!
Ο «νέος πατριωτισμός» του πρωθυπουργού μάλλον συνίσταται στο να ρίξεις ψηφοδέλτιο στην κάλπη, το οποίο θα κοσμείται από το λογότυπο της ΝΔ.
Τώρα, επειδή τα λοιπά τα ομίλησε ύπουλα και ακατάληπτα ο κ. Καραμανλής θα σας μεταφράσουμε τους όρους «διορατικότητα, σύνεση και υπευθυνότητα».
Αυτές οι τρεις λέξεις στα νέα ελληνικά γίνονται οι ακόλουθες τέσσερις: «Ό,τι πουν οι Αμερικάνοι».
Επίσης, ο neopatriot Καραμανλής απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το όνομα των Σκοπίων.
Θα περάσει τον τεμενά από τη Βουλή να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Εάν -όπως το επιθυμεί και το επιδιώκει η Ελλάδα- επιτευχθεί συμφωνία με το γειτονικό κράτος, η Βουλή των Ελλήνων μπορεί να την κυρώσει […]. Δεν πιστεύω να υποστηρίζει κανείς στην αίθουσα αυτή ότι η υπεύθυνη κοινοβουλευτική διαδικασία, η διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα της Χώρας, είναι μειωμένης δημοκρατικότητας. Μια τέτοια αντίληψη ήταν όχι μόνο λανθασμένη, αλλά και επικίνδυνη».
Φυσικά και είναι επικίνδυνο να απευθυνθεί στο λαό.
Οι Έλληνες είναι πατριώτες, ουχί neopatriots.

7 σχόλια:

Pastaflora είπε...

α, ρε πάτριοτς που μας χρειάζονται! Αυτοί με το μεγάλο βεληνεκές, βεβαίως βεβαίως!

Ανώνυμος είπε...

Όαν οι ηγέτες δεν σέβονται το εθνικό σύμβολο γιατί να το σεβαστούν οι ξένοι;;

Ανώνυμος είπε...

Κατ’ αρχήν όταν ακούς μια λέξη να συνοδεύεται από τον νεωτεριστικό προσδιορισμό νεο-( νεοφιλελευθερισμός κλπ.), τότε γνωρίζεις εξ ορισμού ότι αυτό που έρχεται είναι πολλαπλά κακοποιημένο και απείρως χειρότερης μορφής απ’ αυτό που προηγήθηκε. Απλά έρχεται να σαρώσει ό,τι άφησε όρθιο η παλιά λαίλαπα. Δυστυχώς στη σύγχρονη Ελληνική πολιτική πραγματικότητα ότι δεν προφταίνει να κατεδαφίσει ο ένας εταίρος το ρημάζει ο συνεταίρος( γλώσσα, οικογένεια, παιδεία, θρησκεία κλπ.). Σ’ αυτά λοιπόν τα πλαίσια εντάσσεται και η έντονη χρήση του νεότευκτου όρου «Νέος Πατριωτισμός» που ακούμε και θα ακούμε ολοένα και πιο συχνά από τους πολιτικούς ταγούς «μας» και πρόθυμες θεραπαινίδες της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Με τη διαφορά ότι ο «Νέος Πατριωτισμός» έρχεται να διαγράψει την Ελληνικότητα, την Υπερηφάνεια, την Υπόσταση, την ίδια την Πατρίδα μας. Με αφορμή ερώτηση στη Βουλή του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρη, ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απάντησε ότι η Αθήνα δεν θα δεχθεί είσοδο των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το θέμα του ονόματος. Έλα όμως που στην Ευρωβουλή η πλειοψηφία των ευρωβουλευτάδων μας είχε συνυπογράψει δεσμευτικό κείμενο ότι η ονομασία του κρατιδίου δεν αποτελεί εμπόδιο για την είσοδό του στους διεθνείς οργανισμούς (new patriot = hypocrite)! Aσφαλώς οι αποφάσεις της Ευρωβουλής υπερισχύουν κάθε άλλης απόφασης και βούλησης αυτού του δύσμοιρου αλλά και υπέροχου λαού. Τέλος σε ερώτηση του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ αναφορικά με τη θέση της Ελλάδος για σύνθετη ονομασία, ο Πρωθυπουργός απάντησε ότι δεν υπάρχει αλλαγή πλεύσης. Και εκείνο το παλιό Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που μίλαγε για μη αποδοχή ονομασίας αναφερόμενης στη Μακεδονία μας, τι ήταν; Candit Camera, φάρσα αμερικάνικου τύπου, ένας ακόμη ψεύτικος πολιτικάντικος λόγος; Μα ποιος αμφιβάλλει; Μήπως πρέπει να αποφασίζουμε πλέον ως Έλληνες και μόνο;
Σπυρίδων Καραχάλιος
ΗΛ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Pastaflora, κι άλλα μεγάλου βεληνεκούς μάς χρειάζονται.

Tesdyo που τους είδες τους ηγέτες;

Σπύρο, εντάξει. Μπορείς όμως να μου πεις αν στον παραδοσιακό «πατριωτισμό» εντάσσονται και τα ραντεβού με την Εύα Καϊλή;

Ανώνυμος είπε...

Θα έλεγα: ας αγαπήσουμε όλοι μεταξύ μας ως Γνήσιοι και Ωραίοι Έλληνες, ωρέ αδέλφια! Ειδικά σήμερα που κοντεύουν να μας φάνε οι αδερφές, οι γνωστές! Όλους εμάς ενώνει η Ελλάς.Να μη καταντήσουμε ωσάν απογαλακτισμένη αγελάς. Ο Πατριωτισμός δεν έχει κάγκελα. Τώρα, αν είμαστε ωραίοι άντρες και αρέσουμε, αν μάλιστα έχουμε τριγύρω μας ωραία παιδιά, ε, τότε δεν μας χαλάει καθόλου! Για την Ελλάδα των Ελλήνων Πατριωτών,
Σπυρίδων Καραχάλιος.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Σπύρο μας, τεχνική ποινή για την αποστροφή σου περί "αδελφών".
Τι κάνει έκαστος εις την εαυτού κλίνη γούστο του και καπέλο του. Είμαστε οι τελευταίοι που θα πουλήσουμε ηθικολογία λιανική-χονδρική.
Ούτε σκοπεύει κανείς να μας φάει για τον απλούστατο λόγο ότι δεν τρωγόμαστε με τίποτα.
Μόνοι μας τρώμε την κεφαλή μας.

Ανώνυμος είπε...

Ώπα παίδες, λάθος σφύριγμα. Το χιούμορ κάνει καλό στην υγεία. Είμαι εκ των τελευταίων που θα ασχοληθεί με το τι κάνει ένας έκαστος στο κρεβάτι του. Δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι γουστάρει στο προσωπικό του χώρο. Στον μόνο άνθρωπο που υποχρεούμαι και δικαιούμαι να ομιλώ περί οιασδήποτε ορθής συμπεριφοράς, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, είναι το παιδί μου. Αν ο καθένας μας κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να νοιώθει καλά ο συνάνθρωπός του και να βελτιώνεται η εικόνα της Πατρίδας, τότε τα λοιπά είναι θέμα ρουτίνας. Βέβαια θα συμφωνήσουμε ότι ο χειρότερος εχθρός του Έλληνα είναι ο κακός ευατός του. Γι’ αυτό καλό είναι που και που να αφυπνίζουμε ο ένας τον άλλον.
Σπυρίδων Καραχάλιος