Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2007

Αθλιότητα σε άπταιστα αγγλικά


Εδώ βλέπετε αφίσσα που έχει κολληθεί στο κέντρο των Αθηνών. Η συγκεκριμένη βρίσκεται στην οδό Μαυρομιχάλη στο ύψος του Χημείου. Ο τίτλος της είναι στα αγγλικά "Νice day brother - Χριστόδουλος has cancer" που σημαίνει: "Ωραία ημέρα αδελφέ, ο Χριστόδουλος έχει καρκίνο". Φέρει δύο "υπογραφές". Στα αριστερά υπογράφουν κάποιοι "Προδότες Εθνικής Συνείδησης" και στα δεξιά "Αυτόνομοι".

Δείχνει μερικούς που φαντάζουν (επιεικώς) μεταλλαγμένοι που επιχαίρουν για την αρρώστεια του αρχιεπισκόπου.

Στα αριστερά ο μεταλλαγμένος λέει: "Λένε ότι ψοφολογάει ο Χριστόδουλος".

Δίπλα του, μια κουρεμένη σε στιλ "μοϊκανής" του απαντάει: "Ουου!!! Το βρίσκω πολύ ερεθιστικό!!!"

Ο γενειοφόρος που στέκεται δίπλα στη... μοϊκανή και στο μπράτσο του οποίου διακρίνεται ο αριθμός 66 σχολιάζει: "Μη γίνεσαι μακάβριος Τζακ. Το παρακάνεις".

Μια άλλη μορφή που δεν είναι ξεκάθαρο αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα απορεί: "Και ποιος δεν γουστάρει;".

Ο διπλανός της, φοράει γυαλιά ηλίου και παραπέμπει σε αφροαμερικάνο υπερθεματίζει: "Εγώ γουστάρω".

Ένα σκυλόμορφο πλάσμα απαντάει κι αυτό στην ερώτηση "και ποιος δεν γουστάρει" λέγοντας "Τίποτα κότες θεούσες μόνο".

Και η απορία όλων μας είναι αν υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν κατρακυλήσει τόσο πολύ στου κακού την σκάλα ή ο "χορηγός" και ιθύνων νους της αφισοκόλησης βρίσκεται εκτός συνόρων αλλά εντός παιδιάς.


Τα σχόλιά σας παρακαλώ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και εύχομαι να συμβαίνει το δεύτερο, να πρόκειται για άλλη μια "ασύμμετρη απειλή", ειλικρινά πιστεύω το πρώτο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμπολίτες μας δείχνουν τόσο μίσος απέναντι σε κάποιον, με παραδείγματα πολλά, άλλα πρόσφατα και άλλα παλαιότερα.

Πολύ φοβάμαι ότι έρχονται ακόμα πιο σκοτεινές μέρες και το λέω με κάθε κίνδυνο να χαρακτηριστώ γραφικός. Μόλις χτες, συμπολίτες μας, εισέβαλαν στο σπίτι όπου διέμεναν Πακιστανοί και τους ξυλοκόπησαν με απίστευτη αγριότητα. Γιατί να μην βρεθεί κάποιος να εφράσει λεκτική μεν αγριότητα δε για το πρόσωπο του αρχιεπισκόπου;

Ra Ma είπε...

Μοιάζει με αστείο.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άσχετα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, κάποια μυαλά μπορούν να σκέπτονται έτσι για έναν συνάνθρωπο μας που λίγο-λίγο η ζωή του λιγοστεύει. Άρρωστο!!!

Αλήθεια, ο δήμαρχος είναι ικανοποιημένος με αυτή την εικόνα?

Υπάρχει ακόμα στη θέση της?

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλοι Rosenred & Radio Marconi. Οι ψηλές κορφές των ανθρώπων αξιοθαύμαστες. Οι βαθιές χαράδρες, όμως, ανατριχιαστικές. Ειλικρινά δεν θέλω να ξαναδώ τέτοιο ψυχικό έρεβος.

Ανώνυμος είπε...

Το πρώτο συμπέρασμα που συνάγεται αβίαστα για τους όντως άθλιους εμπνευστές της αναφερόμενης αφίσας είναι ότι γράφουν με ειλικρίνεια, είναι όντως Προδότες Εθνικής Συνείδησης και η προδοσία τους αποτελεί μνημείο αθλιότητας. Αν ζούσαν σε μια ισλαμική χώρα και φερόντουσαν κατά αυτόν τον βρωμερό τρόπο, αν ρητόρευαν στη γλώσσα της οχιάς σ’ έναν τέτοιο τόπο, όλοι γνωρίζουμε ότι το βράδυ αυτών των τυπάριων θα ήταν αξημέρωτο! Επιπλέον δεν γνωρίζω κατά πόσο οι λεγάμενοι είναι, όπως δηλώνουν, αυτόνομοι. Είναι μάλλον πασίδηλο ότι επιδιώκουν, και μάλλον γουστάρουν κάτι τέτοιο, την αναμόχλευση παλαιών ή και την πρόκληση νέων χείριστων ενδοελληνικών ερίδων. Οπωσδήποτε θα θέλανε όλοι να τους κάνουμε διάσημους διά ατέρμονων συζητήσεων. Δεν γνωρίζω αν είναι Έλληνες. Εύχομαι και προσεύχομαι να μην είναι. Έχει ξανασυμβεί να κυκλοφορούν αφίσες εξ ολοκλήρου στην Ελληνική γλώσσα από ανθρώπους ετερόκλητους εθνικά. Πάντως από κάποιους τα παίρνουν τα μπικικίνια, κάποιους που δεν είναι Χριστιανοί βεβαίως, που μισούν την Ελλάδα και τους ανθρώπους, που δεν έχουν σχέση με το ανθρώπινο γένος. Οι διάφορες «Ανεξάρτητες Αρχές» θα αντιδράσουν για την αποκάλυψη της ταυτότητας των μισάνθρωπων τυπάριων ρυπαρογράφων; Θέλω να τους μάθω. Θέλω να μπορώ τουλάχιστον να τους αποφύγω και εκείνοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά για εκμετάλλευση ανθρωπίνου πόνου και πρόκληση μίσους. Οργή και αηδία μού προκαλούν τέτοια ανθρωποειδή. O Θεός μαζί με τον Μακαριότατο και μαζί μας. Καλή δύναμη και υγεία.
Σπυρίδων Καραχάλιος
ΗΛ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ : http://karachalios-spiros.blogspot.com
ΗΛ/ΚΗ ΤΑΧ/ΜΕΙΟ: karachalios.spiros@gmail.com

Μύθος είπε...

Η λέξη αίσχος έχει αρχίσει να χάνει τη δύναμή της... Επιεικώς εμετικό.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ό,τι και να γράψεις Μύθε λίγο θά'ναι.

Ανώνυμος είπε...

"κάποιους που δεν είναι Χριστιανοί βεβαίως"

Αγαπητέ κ.Καραχάλιε, μην βιάζεστε να κάνετε τέτοιες δηλώσεις... Δεν είναι καλύτερο να λέμε ότι δεν είναι "άνθρωποι"; Και αυτό όχι γιατί στράφηκαν κατά του θρησκευτικού ηγέτη Χριστόδουλου, αλλά του ανθρώπου Χριστόδουλου.

Όσο για την τιμωρία αυτών, και εδώ δεν υποννοώ ότι διαφωνώ ή συμφωνώ, αν πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά επειδή έγραψαν κάτι, όσοι πράττουν κι όλας τι πρέπει να πάθουν; Ας αναρωτηθούμε όλοι σχετικά...

Σε καμία περίπτωση δεν επιδοκιμάζω την πράξη αυτή, παρόλα αυτά δεν θα βιαζόμουν να εκστομίσω χαρακτηρισμούς τέτοιου τύπου. Πιστεύω ότι το γεγονός αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πορεία που ακολουθεί η κοινωνία που ζούμε, πορεία την οποία κι εμείς με τις πράξεις ή μη, χαράξαμε...

http://rosenred.wordpress.com

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη αφίσα, απαράδεκτο περιεχόμενο , γελοίο και ο ποιό άθεος λυγίζει σε αυτήν την ασθένεια και στην ιδέα του θανάτου.

Suspect είπε...

αφου ο ιδιος ο θεος κατεβηκε στη γη και οι ανθρωποι τον σταυρωσαν, δεν με εντυπωσιαζει τιποτα πια...

Ανώνυμος είπε...

Είναι ότι πιο τρομακτικό και εμετικό έχω δει ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

Είναι πραγματικά εμετικο!! Βέβαια ο Αρχιεπίσκοπος δεν παθαίνει τίποτα με τέτοιες απαράδεκτες αφίσες, παρά μόνο οι ίδιοι εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους μια θέση κοντά στο Διαβολο!
Ο Θεός να τους λυπηθεί και να τους συχγωρέσει! Όσο για τον Αρχιεπίσκοπο...μακάρι να μην δει και να μην μάθει ποτέ για αυτήν την αφίσα...

Από κάποια που είχε την τιμή να την ευλογίσει ο Μακαριώτατος στο γάμο της και την τύχη να γνωρίσει το μεγαλείο αυτού του ανθρώπου απο κοντα!

Κ.Ν. είπε...

εμετική αφίσα,αλλά τι περιμένουμε από τους καιρούς που ζούμε-Ζαχόπουλοι,παρακράτος,φτώχεια-
Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει