Πέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2007

Οι νενέκοι της Βουλής εισπράττουν φάπες και λεν' φχαριστώ


Τρίτη, 04/12/2007. Ανήμερα της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ κ. Αλί Μπαμπατσάν στην Ελλάδα.
Ο εξ ανατολών μουσαφίρης πέρασε κι από την Θράκη.
Ήλθε, λέει, για «ιδιωτική» επίσκεψη στην περιοχή κουβαλώντας, ωστόσο, μαζί του και 40 νοματαίους.
Το πιάσατε το υπονοούμενο μεγάλοι-μεγάλοι.
Ως επίσημος Ελλάς, μικρή πλην έντιμος και με ειδίκευση στον τεμενά, τους βαστάμε το φανάρι να μπούνε εις τας Ηνωμένας Ευρώπας. Φυλάμε τσίλιες για να απλώσουν χερούκλες στα ευρωκονδύλια.
Τουμπεκιάζουμε –πλην Παπούλια- για τον στρατό Κατοχής στην Κύπρο. Στην Πόλη μας γκρεμάνε τις μονές και προκλήσεις κάνουνε διπλές στο Αιγαίο πουν’ ωραίο αλλά και στους αιθέρες υψώνουνε παντιέρες.
Κι εμείς τι παίρνουμε εις αντάλλαγμα διά τας υπηρεσίας μας;
Αυτή την ερώτηση υποβάλλαμε στους ακροατές μας και ιδού ορισμένες γουστόζικες απαντήσεις από το υποψιασμένο ακροατήριο:
«Δεν πήραμε τίποτα που δεν τους περίσσευε» (Παύλος). Ο Νίκος το είδε θετικά: «Μας έχουν κάνει καλύτερους πιλότους. Αυτό πήραμε».
Η Αντωνία είχε κατά νου το μενού και απάντησε: «Πήραμε την συνταγή για ιμάμ μπαϊλντί».
Κι ο Μιχάλης αναφέρθηκε στο φαγητό αλλά με κάπως πιο πικάντικο τρόπο: «Σουτζούκι λάβαμε. Κι άμα το σουτζούκι είναι καμιά φορά μεγάλο τότε το γιουσουφάκι παραπονιέται για τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Φίλος της εκπομπής που δεν μας συστήθηκε είπε: «Ο λαός πήρε το φέσι, του υποσχέθηκαν ρουσφέτι και οι πολιτικοί μας το… οθωμανικό δίκαιο».
Εις έτερος που υπέγραψε το sms του ως «Γκιουλουόγλου» σχολίασε: «Οι Τούρκοι μας δίνουν από σύνορα αγάπης μέχρι μπακλαβατζήδες με φυστικωμένη υφαλοκρηπίδα και φύλλα παραβιάσεων εναερίου χώρου».
«Μας επίτρεψαν βρε αχάριστοι να έχουμε τη μισή Κύπρο. Λίγο είναι;» διαμαρτυρήθηκε κάποιος άλλος.
«Καλημέρα αδέλφια. Το μόνο που πήραμε από τα καρντάσια είναι η αναγνώριση ότι είμαστε πλέον αδέλφια. Κάτι είναι και αυτό. Οι τρίχες… έπονται!» απάντησε θυμόσοφα ο Στέφανος.
Ο Νεφελίμ 13 ήταν κατηγορηματικός: «Μας έδωσαν πολιτισμό, δηλαδή δύο ντουέτα με την Άντζελα Δημητρίου!»
Τάκης: «Βρήκε γκόμενο αυτή από το Survivor».
Στέφανος (άλλος, όχι ο προηγούμενος): «Από τα τρία το μακρύτερο»
Ο Πέτρος είναι Κρης αλλά και μπασκετόφιλος: «Το μόνο καλό που είδαμε από τους Τούρκους είναι ο Κουτλουάι στο μπάσκετ. Πρώτα η ΑΕΚ κι έπειτα ο ΠΑΟ».
«Τι λάβαμε; Μια ζεϊμπεκιά αλλά και μία κουμπαριά» μολόγησε η Σταματία από την Καστοριά.
Ο κ. Ι. Βεβελάκης δεν είναι φειδωλός στις επισημάνσεις του: «Πήραμε 400 χρόνια πολιτισμού».
Ανώνυμος: «Μα τι νοοτροπία είναι αυτή; Απαλλαχθήκαμε από τα έξοδα εκτροφής των Ιμιακών τράγων!»
Μάρκος, εκ Κρήτης ορμώμενος: «Καλημέρα παιδιά. 400 χρόνια μας πηδούσαν. Έπειτα επήλθε το διαζύγιο. Τώρα δικαιολογημένα πληρώνουμε διατροφή».
Μάρκε θα διαφωνήσουμε. Από τη μια λες ότι επί 400 χρόνια «μας πηδούσαν» κι από την άλλη ότι «δικαιολογημένα πληρώνουμε διατροφή». Η διατροφή καλέ μας φίλε συνήθως καταβάλεται από εκείνον που πηδάει, όχι από τους πηδημένους.
Ο Συμεών κάνει αγγλοελληνικό λογοπαίγνιο με γλυκό που αξιοποιεί ως υπονοούμενο: «Μας έμαθαν όχι τον μπακλαβά αλλά το μπακ-λαβ» (back στην αγγλική είναι το όπισθεν και love ο έρως).
Γιάννης: «Νομίζω ότι μας έχουν δώσει ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ!!!». Ο Γιάννης πρέπει να είχε κατά νου το διάσημο πλέον ηχητικό με τον Γκουσγκούνη.
Ο Χαραλάμπης ευγνωμονεί τους γείτονες για δύο λόγους: «Εξαιτίας τους είχαμε υπερπλήρη εκπαίδευση της πολεμικής μας αεροπορίας και οργάνωση των Ειδικών Δυνάμεων μετά τα Ίμια. Να είναι καλά τα μεμέτια».
Ηλίας: «Πήραμε δυο αβγά Τουρκίας».
Σταύρος: «Τι πήραμε; Τα κοκόβια τους πήραμε!» Άραγε από που να κατάγεται ο Σταύρος; Σε ποια περιοχή τα κοκόβια τα λένε κοκόβια;
Ανώνυμος: «Για τους άλλους δεν ξέρω αλλά εγώ πήρα ένα καταπληκτικό δερμάτινο από την Κωνσταντινούπολη».
Ανώνυμος: Η Τουρκία μας έδωσε 10 στην Γιουροβίζιον. Μην είμαστε αχάριστοι».
Ανώνυμος: «Μποκλάρ. Ο τόνος στο άλφα. Μεταφράζεται ως ‘περιττώματα’, σκατά δηλαδή».
Μιχάλης: «Μας δώσανε κοχόνες (ισπανική λέξη. Μτφ: αρχίδια)». Γιόλα: «Κουμπαριά με τον Ερντογάν». Γιάννης: «Ένα καναντέρ για τις πυρκαγιές».
Ο Β. ήταν μονολεκτικός: «Λαθρομετανάστες».
«Τα παπάρια μας πήραμε απ’ τους τουρκαλάδες. Ξέρω, δεν θα διαβαστεί αλλά εγώ τόπα», Βασίλης ο ταρίφας.
Ο εκ Πάτρας ακροατής που υπέγραψε το μήνυμά του ως «Αν» θυμήθηκε την κ. Ερντογάν: «Ένα χαλάκι πήραμε από την κουμπάρα. Αυτό μόνο, τέλος».
Ακροατής ο οποίος εργάζεται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου έδωσε τη δική του εκδοχή: «Έχουμε πάρει τον φερετζέ της Αϊσέ, κάνα εκατομμύριο Τούρκους και τη λέξη φέσι που στο εμπόριο την ακούς και τη νιώθεις στο πετσί σου καθημερινά».
Δημήτρης: «Πήραμε ό,τι είχαν πρόχειρο. Το οθωμανικό δίκαιο».

Δίκιο είχαν οι περισσότεροι ακροατές. Ο Αλή Μπαμπατσάν ήλθε, παρότρυνε τους "Τούρκους" της Θράκης να πηγαίνουν στα δικαστήρια όταν νιώθουν πως αδικούνται και ο νωθρός κουμπάρος τουμπεκί ψιλοκομμένο.
Το ίδιο κι η μαντάμ που κάνει καριέρα ελέω μπαμπά.
Όλως περιέργως, έπεσε κι ένα δικό μας F-16 Block 52+ ακριβώς την επομένη της παραγγελιάς των ρωσσικών αρμάτων από την Ελλάδα και του Αλή ανήμερα.
Αλλά και να το ρίξανε κάποιοι, οι εδώ νενέκοι δεν θα πούνε κάτι.
Ξέρετε γιατί; Ποσώς τους ενδιαφέρει. Το τάλαρο να πέφτει και εξουσία να υπάρχει και ας πάνε να τσακίζονται οι πιλότοι.
Έτσι σκέφτονται οι νενέκοι, όταν σκέφτονται και δεν λειτουργούν σαν ρομποτάκια που εκτελούν εντολές. Γιούχα, όνειδος, ντροπή.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το ασχημο είναι ότι για μια ακομη φορά το ελληνικο ΥΠ.ΕΞ είχε υψηλές προσδοκίες...για την επίσκεψη Μπαπατσάν και ...απογοητεύθηκε ο κύριος Κουμουτσάκος!!!!

Ο Αιρετικός είπε...

Εντελώς άσχετο με όλα αυτά, αλλά πότε σκοπεύετε να ασχοληθείτε με τον κιτρινισμό στα έντυπα αυτοκινήτου; Υπάρχουν κάποια τα οποία χειραγωγούν το αναγνωστικό κοινό, εκμεταλλευόμενα την περιρρέουσα άγνοια. Δε νομίζετε ότι - και για τη δική μας ασφάλεια στους δρόμους - αξίζουμε καλύτερη, σοβαρότερη, ποιοτικότερη και έγκυρη ενημέρωση;

Ra Ma είπε...

Σωστά όσα διάβασα παραπάνω. Και εγώ αυτό το τουμπεκί δεν μπορώ να εξηγήσω.
Μια παρατήρηση στις παρατηρήσεις των ακροατών:

Εμείς εκπαιδεύουμε καθημερινά τους
Τούρκους πιλότους στο Αιγαίο, όχι αυτοί. Σας το λέω από πρώτο χέρι.

Καλημέρα παιδιά.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Συμφωνώ με τον radio marconi

Ο Αιρετικός είπε...

Αυτό που ξέρω εγώ πάντως μέσα από μονάδα της Π.Α. είναι ότι το κλίμα είναι πάρα πολύ βαρύ και όχι μόνον έναντι της πολιτικής "ηγεσίας", αλλά κυρίως έναντι του Δήμου Βερύκιου, στον οποίον καταλογίζουν ακατάσχετη μπουρδολογία. Αν ήμουν στη θέση του θα φρόντιζα να μην έμενα μόνος με τους ιθύνοντες οποιασδήποτε πτέρυγας μάχης...