Πέμπτη, Δεκεμβρίου 13, 2007

Εργασία, απασχόληση ή «φιλοξενία»; Πρώτα δίνεις λέξεις κι έπειτα πράγματα


Το ‘γραφε ο Θουκυδίδης και από τη σύγχρονη Ελλάδα μόνο ο Ζουράρης τον πιστεύει και τον μνημονεύει: «Πρώτα δίνεις τις λέξεις κι έπειτα τα πράγματα».

Αν το καλοσκεφτείτε πρόκειται για μια σπουδαία φράση που συμπυκνώνει μέσα της 8 έτη σπουδών στη γεωπολιτική επιστήμη.

Τέσσερα το πτυχίο, ένα μάστερ στα γρήγορα και τρία γεμάτα χρόνια για το διδακτορικό.

Στην Κύπρο αντί για «Ένωση», μια λέξη που την ξεπουλήσαμε στους Άγγλους κοψοχρονιά, προέκυψε η «ανεξαρτησία» και στο τέλος τι λάβαμε ως αντίτιμο της λέξης που χαρίσαμε;

Μια περιποιημένη εισβολή από τους Τούρκους και 38% του εδάφους της νήσου υπό κατοχή.

Άλλη λέξη που συμβολίζει ένα κομμάτι της ψυχής, της ιστορίας, του προγονικού αίματος και της επικράτειάς μας είναι η «Μακεδονία».

Κι αυτή η λέξη η μεγίστη έχει πάρει τη σειρά της προς πώληση στον –ας μην κοροϊδευόμαστε- αμερικανό αγοραστή.

Υπάρχει κι άλλη λέξη που την ξεπούλησε ο Έλληνας εργάτης στους πολιτικούς κολαούζους των διεθνών αιματοποτών: Η «Εργασία».

Σχεδόν κανένας δεν το πήρε χαμπάρι που το πήγαινε ο εφιαλτικός Σημίτης όταν στους λόγους του, και κατ’ επέκτασιν στη ρητορική του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ, την «Εργασία» την υποβίβασε σε «Απασχόληση».

Κι ύστερα ήλθαν οι ωρομίσθιοι, οι μερικά «απασχολούμενοι», τα 250.000 θύματα των προγραμμάτων Stage που δουλεύουν ανασφάλιστοι, οι εργαζόμενοι που… «ενοικιάζονται» λες και είναι μοτοσακό και οι συμβασιούχοι.

Η Νέα Δημοκρατία, υποκύπτουσα στην έμφυτη παρόρμησή της για ακούσιο χιούμορ, τον «απασχολούμενο» τον έριξε δέκα μέτρα πιο κάτω στου κακού την σκάλα, καθιστώντας τον «φιλοξενούμενο»!

Το είπε κι ο Μαγγίνας. Οι Ινδοί που ξεμεσιάζονται καθημερινά μόνο για να σούρνουν την ασήκωτη πύλη του εξοχικού του, είναι «φιλοξενούμενοι».

Όσο για την «ασφάλιση»; Ξέχνα την και δαύτην «απασχολούμενε» δουλοπάροικε.

Δεν σου «κτύπησε» άσχημα όταν το σχετικό υπουργείο διέγραψε τη λέξη «ασφάλιση» και την άλλαξε σε «προστασία»;

ΥΓ: Ο Καραμανλής μπορεί να μην ενοχλήθηκε με την «φιλοξενία» μεταναστών στο Magginas' Resort αλλά αν δει τη φωτό που έχει αναρτήσει ο υπουργός στην ιστοσελίδα του σίγουρα θα φουρκιστεί. Ο κ. Μαγγίνας έχει διαλέξει λήψη που τον κολακεύει αλλά ρίξτε μια ματιά στον Καραμανλή...

Περισσότερα ενσταντανέ στη διεύθυνση: http://www.magginas.gr/photos%20page.htm Μην παραλείψετε να δείτε την απίθανη λήψη όπου η υπουργάρα βαστάει μικρόφωνο σε χουριάτικου πανουίρ'.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη αλήθεια σε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό σχόλιο. Σε μια εποχή που τα πάντα αμφισβητούνται, που θεμιτό θεωρείται αυτό που το Σύστημα επιτρέπεται να ακούγεται, που Αιώνιες Αξίες του Ελληνισμού πολεμούνται λυσσαλέα, που η Ελληνική Εργατική Τάξη διεκδικείται αλλά δεν διεκδικεί( σαν την Ελλάδα), που Θεός και Πατρίδα
πετροβολούνται, κάποιοι μάς ζητούν να παραδόσουμε τα πάντα. Έννοιες, σύμβολα,γεωγραφικούς και ιστορικούς όρους,γλώσσα,πίστη,Ελλάδα. Αλλά τότε τι μένει για εμάς τους υπερήφανους Έλληνες; Θα τα παραδόσουμε όλα, γιατί έτσι το θέλουν οι προσωρινά "δυνατοί" της "Νέας Εποχής"; Ό,τι "ξεχνάμε" εμείς έρχονται και το αρπάζουνε τα κάθε λογής γεράκια της Νέας Τάξης.Η φύση απεχθάνεται το κενό και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε. Προσυπογράφοντας το σχόλιό σας λέω
τούτο: να μάθουμε να διεκδικούμε την ιστορία μας,τα εθνικά και ατομικά μας δικαιώματα,να μάθουμε να είμαστε σωστοί Έλληνες.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://polapopsis.blogspot.com
e-mail: karachalios.spiros@gmail.com

Pastaflora είπε...

ω, μα ο Ξένιος Ζευς γεννήθηκε στην Ελλάδα. Και ο αγαπητός υπουργός τον ευλαβεί ιδιαίτερως ακολουθώντας τα βήματα τόσων και τόσων αναξιοπαθούντων μεγαλοεπιχειρηματιών και λοιπών παραγωγικών δυνάμεων.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Στου Μαγγίνα, αγαπητή πασταφλώρα, στου Μαγγίνα!

Ανώνυμος είπε...

Μαγγινας "τετελεσθαι")))))
σειρα να παιρνουν και οι υπολοιποι
εκει μεσα!!

Φιλακια πολλα απο
Λαθραναγνωστρια

Aggelos Spyrou είπε...

Ποιού Μαγγίνα;

Α ναι, του πρώην...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Άγγελε, αναμενόμενο το φευγιό. Η συνέχεια όμως άδηλη.
Αγαπητή λαθραναγνώστρια αυτοί μια χαρά την έχουν. Εμείς πληρώνουμε το λογαριασμό.