Κυριακή, Ιουνίου 08, 2008

Επικαιρότητα: επικίνδυνο ναρκωτικό που καταστρέφει ζωές


Η επικαιρότητα είναι ναρκωτικό που αφαιρεί ζωές.

Δολοφονία με το σταγονόμετρο. Είναι μαύρη δίνη που το χρόνο καταπίνει.

Ο χρόνος με τον οποίο προτιμά να τρέφεται η λερναία ύδρα της επικαιρότητας είναι ο πολυτιμότερος όλων: ο ελεύθερος.

Ειδικά η παρακολούθηση τηλεόρασης θυμίζει τις αφηγήσεις ανθρώπων που ισχυρίζονται πως απάχθηκαν από εξωγήινους.

Αν διαβάσετε τις μαρτυρίες τους θα διαπιστώσετε πως έχουν ένα κοινό σημείο: το σύνδρομο του χαμένου χρόνου.

Εκεί που, για παράδειγμα, οδηγούσαν κι η ώρα ήταν έξι, ξαφνικά ξυπνάνε μεσάνυχτα καταμεσής ενός αγρού με κάποιες ύποπτες τομές στο δέρμα τους.

Παρομοίως η τηλεόραση, η περιέργεια για την επόμενη είδηση που θα μεταδώσει το ραδιόφωνο ή το χρονοβόρο ξεφύλλισμα της εφημερίδας, αφαιμάσσει το θύμα από την ανεκτίμητη ησυχία του.

Ο μονίμως απασχολημένος, αλαφιασμένος νους αποξηραίνεται από τα γαλήνια ύδατα της σιωπής, της ενδοσκόπησης.

Αναλογιστείτε κάποιον που τον έχει καταπιεί η γούβα του στρώματος να διανύει χρόνια και χρόνια, από τα λίγα μετρημένα που του ‘γραψε η ειμαρμένη, παρακολουθώντας μια μεταβαλλόμενη κυανή ακτινοβολία που εκπέμπεται από την τηλεόραση.

Σπαταλάει την ύπαρξή του, ευρισκόμενος σε μια συγκεκριμένη υπνώττουσα κατάσταση, συμπάσχοντας με διάφορα βιολογικά υποπροϊόντα που τον κυβερνούν κλέβοντας και καταβροχθίζοντάς τον.

Βλέπει, βλέπει, βλέπει, χάσκων ληθαργικά και αντικρίζει μαγεμένος τα χαμογελαστά προσωπεία που ζουν εις βάρος του.

Παρακολουθεί δηλαδή τα ίδια τα παράσιτα που τρέφονται με την προσοχή του, τον ιδρώτα και συχνά με το ίδιο του το αίμα.

Χάνει το θύμα της επικαιρότητας την ευκαιρία να διανύσει, να ολοκληρώσει μια συνειδητή ζωή, η οποία φαντάζει μεγαλύτερη – και είναι μεγαλύτερη.

Η επικαιρότητα είναι ναρκωτικό επειδή η έλλειψή της προκαλεί σύνδρομο στέρησης.

Κάνει τη συνειδητή ζωή, μακριά από οχλοβοές και πολλές συνάφειες, να φαντάζει βαρετή.

Μόνο αν ξεπεράσεις το στερητικό σύνδρομο θ’ αρχίσεις να ζεις αληθινά, να βιώνεις την αλήθεια που βρίσκεται πάντα «εκεί έξω»!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H EΠIKAIPOTHTA ΣTIΣ MEPEΣ MAΣ EINAI ANAΓKAIO KAKO,ΓIATI OΛOI ΠPOΣΠAΘOYN NA MAΣ ΠIAΣOYN TON ...OΛO!AΛΛA EΠIKAIPOTHTA ME ΦIΛTPA ΠOY AΠOMAKPYNOYN ΠNEYMATIKA NAPKΩTIKA & AXPHΣTEΣ EIΔHΣEIΣ ΠOY ME TON OΓKO TOYΣ EΞOYΔETEPΩNOYN TA ΠNEYMATIKA MAΣ ANAKΛAΣTIKA G AΠO CT

Theodore είπε...

Και που τα ειδες τα φιλτρα και ποιος θα τα βαλει και ποτε;
Και αυτη τη δουλεια θα κανουμε;

Aggelos Spyrou είπε...

Μου έκανε εντύπωση η ανάρτηση αυτή, ειδικά δε που ο υπογράφων είναι επαγγελματίας των ΜΜΕ και της επικαιρότητας.

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω, με κίνδυνο να χαρακτηριστώ "κακός ακροατής/τηλεθεατής".

Την καλησπέρα μου! :)

Ανώνυμος είπε...

ΛEΓONTAΣ ΦIΛTPO ENNOΩ KOINH ΛOΓIKH(EIΔOΣ ΠPOΣ EΞAΦANIΣH)XPHΣH TOY THΛEKONTPOΛ,EΠIΛOΓH TOY TI AΓOPAZEIΣ(EΦHM. ΠEPIOΔ.)KAI TI AKOYΣ PAΔIOΦΩNO.KAI OTAN NIΩΘEIΣ ΠEPIKYKΛΩMENOΣ AΠO M..,KANE OTI ΛEEI TO AΣMA:"PE AS TON TPEΛΛO ΣTHN TPEΛΛA TOY..."G AΠO CT

Morpheus είπε...

ΒΟΗΘΕΙΑ!!!ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ6 ΕΤΩΝ ΜΕ ΟΞΕΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ.ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ. Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΠΑΙΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΒ+ (ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ) .ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝΜΕΤΣΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ -ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (παιδο-ογκολογικό ) ( 2310 993506 & 2310 993944 )ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα εχω παψει να βλεπω ειδησεις εδω και 5 Χρονια... Γιατι απλα θεωρω οτι ειναι η πιο "αχρηστη" 1(και βαλε) ωρα της ζωης μου... Ενημερωνομαι απο τι εφημεριδες ΜΕΤΡΟ και CITY PRESS που ειναι πολυ περιεκτικες και ποιοτικες... Τα Πρωινα ξυπναω μαζι σας και μου κανετε συντροφια μεχρι να φτασω στην δουλεια μου... Δεν εχετε ιδεα πως με κοιτουν ολοι ετσι οπως γελαω με τα τραγελαφικα της καθημερηνοτητας... Λες και ειμαι τροφιμος που δραπετευσα απο το Δαφνι... Ετσι εχουμε καταντησει... Να λεμε τρελους τους χαρουμενους ανθρωπους...