Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2008

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις μια απασφαλισμένη κότα;


Αντί να γράψω θα επιθυμούσα να γράψετε εσείς. Αν έχετε όρεξη να το κάνετε. Αμοιβή δεν δίδεται. Η οδός μας περιλαμβάνει αχρήματο ιδρώτα (νοός τε και σώματος).
Σε περίπτωση που θελήσετε να μπείτε στα «αίματα» σας βοηθώ:
Απασφαλισμένη κότα είναι η ανασφαλής προσωπικότητα η οποία νομίζει πως διασφαλίζει την placebo εξουσία της εξωτερικεύοντας την απύθμενη ανοησία της, έχοντας μάλιστα άγνοια κινδύνου για την φαινομενικά ασφαλή μέθοδό της. Το ζητούμενο της ασκήσεως είναι να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα στα πλαίσια της κοσμιότητας και της νομιμότητας. Δεν θα γίνουν λοιπόν δεκτές οι απαντήσεις του στιλ «σούβλα στα τούβλα» ή «φωτιά και πρόκα σε κάθε καριόκα».
Ούτε η άσκηση μαύρης μαγείας, αρών, καταρών & καταδέσμων θα γίνει δεκτή ως απάντηση.
Χριστιανοί γαρ εσμέν...

ΥΓ: Στα ζητούμενα είναι και η ηθική πτυχή του ζητήματος. Ο εξεταζόμενος ουδέ κατά κεραίαν δεν πρέπει να υποπέσει στο σφάλμα αντιγραφής της μεθοδολογίας της απασφαλισμένης όρνιθας. Οφείλει όπως διατηρήσει χαρακτήρα. Το δεινόν δει εκβληθεί διά του αγαθού ουχί διά του δεινοτέρου. Εδώ σας θέλω!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EIΣTE ZABOΛIAPIAΔEΣ!MEPOΛHΠTEITE.EKEI EXETE OΛOKΛHPO OPNIΘOTPOΦEIO,ΠOΛY ΣΠANIO TO EIΔOΣ EΔΩ. G AΠO CT

Morpheus είπε...

Κοτόσουπα !!! Μάλλον καλύτερα σουβλάκι κοτόπουλο ( καλοκαίριασε που να τρώμε σούπες τώρα )...
Πέρα από την πλάκα υπάρχουν πολλές "απλασφαλισμένες κότες" και μα την Παναγια ( να το και το θρησκευτικό αίσθημα ) πιστεύω πως θέλουμε και τα παθαίνουμε όλα ... ψηφίζουμε και ξαναψηφίζουμε τα ίδια και τα ίδια ... Αν δεν ήμουν ζαλισμένη απ' το διάβασμα θα έγραφα κι άλλα , αλλά με καλέι το κρεβατάκι μου ...

Υ.Γ. Ζητώ χάρη ... αύριο θέλω να ακούσω το Paradise city ...
Χαιρετώ !

Morpheus είπε...

Ημουν στο αυτοκίνητο με όλη την οικογένεια πήγαινα να γράψω και άκουσα το τραγουδάκι μου ... Ευχαριστω πολύ !
Καλημέρες ...

spooky είπε...

Την κάνεις λεμονάτη.

Unknown είπε...

Θέλουμε και τα παθαίνουμε όλα, σωστά. Έχει περάσει από το μυαλό κανενός, πως ίσως να κάναμε κι εμείς τα ίδια αν είχαμε λίγη εξουσία? (Τα παραδείγματα είναι ήδη πολλά, ας αναφέρω μόνο τις δημόσιες υπηρεσίες).
Έχουμε μάθει να ζητάμε αντάλλαγμα για οτιδήποτε κάνουμε. Πότε θα καταλάβουμε οτι δεν είναι: "προσφέρεις και παίρνω", αλλά: " προσφέρεις και προσφέρω"? Ζούμε στην εποχή των ντουντουκοφόρων και αυτών που προσπαθούν να μας πείσουν οτί η ευαισθησία είναι ανάλογη με τις ώρες που μυξοκλαίγεται ο καθένας μπροστά από μια κάμερα, μπροστά από ένα μικρόφωνο.
Έκαστος στο είδος του. Γιατί το ''είδος'' κάθε Έλληνα πρέπει να είναι η αρπαχτή? Γιατί αρνούμαστε οτι μπορούμε να είμαστε καλοί και σε άλλους τομείς? Η εξυπνάδα δεν έχει να κάνει με την πονηριά. Χιλιοειπωμένο.
Έχουμε πάψει να είμαστε σίγουροι για τον εαυτό μας, σε τέτοιο βαθμό που βάλαμε τις κότες να κάνουν κουμάντο. Είδαμε πούπουλα εμείς και χαρήκαμε. (Φανταστήκαμε άλλα...).Δώσε μου εφήμερο, μια εφήμερη νίκη, μια σύμβαση, οτι να'ναι βρε αδερφέ. Να δείξω κι εγώ οτι κατέχω καλά το 'είδος' μου. Είναι όμως γνωστό τοις πάσοι, οτί παρά τα πούπουλα οι κότες δεν πετάνε. Το χώμα κοιτάνε. Πριν μετατραπούμε εμείς σε σκουλήκια για χάρη τους ας τις ξεπουπουλιάσουμε, να τις κάνουμε ξεσκονίστρες, μπας και γλιτώσουμε απο τα κατακάθια που μας έχουν πλακώσει.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

@GCT. Δεν νομίζω στην πόλη σου να μην υπάρχει εν επαρκεία το είδος που περιγράφεται στο post αλλά... ας το πιστέψω.
@morpheus. Είδες που δεν χαλάμε χατήρια; Χαιρετισμούς!
@αιρετικός: Λιτό πλην ανεφάρμοστο.
@maria_k: Ωραιότατη ανάλυση. Τα σέβη μας.

Ανώνυμος είπε...

ΦIΛE YΠAPXOYN AΛΛA ΣΠOYPΓITIA KAI OXI DODO OΠΩΣ EKEI.ΔOΞA TΩ ΘEΩ EXOYME AKOMH EΦHMEPIΔEΣ & APIΣTO PAΔIOΦΩNO.TA ΩA ΦTANOYN MEXPI TO ΣTAΔIO TOY KΛΩΣΣOΠOYΛOY META TA KANOYN KYBOYΣ KNORR.ΓIA OMOIEΣ ME THN EKEI KATAΣTAΣH PIΞTE BΛEMA KATA ΣYPIA MEPIA.G AΠO CT

Ανώνυμος είπε...

βαρεθηκα τα ιδια κ τα ιδια. αντι να γκρινιαζετε κ να παραπονιεστε καντε επιτελους κατι. ειστε μεγαλοι ανθρωποι κ μεγαλες κοτουλες. ειτε γιατι σας βολευει ειτε γιατι εχετε το γνωθεις εαυτον(στη θεση τους τα ιδια ισως κανατε) αναμασατε,συντηρειτε,ψηφηζετε κ διαιωνιζετε... προ δεκαετιας περιπου,στα 18 μου! φτανω σε καταστημα του ΟΤΕ ημερα παρασκευη κ μιση ωρα πριν την κανονικη παυση λειτουργειας του. μπαινοντας αντικριζω δυο υπαλληλους να στεκονται πανω απο ενα χρηματοκυβωτιο. με το που με βλεπουν ο ενας απο αυτους με κοιταζει με το κλασσικο βολεμενοβλεμμα κ μου λεει< φιλε κλεισαμε. τον ρωτησα> τι ωρα κλεινετε δηλαδη? μου απαντησε> κανονικα σε μιση ωρα αλλα εχουμε κλεισει ηδη ταμειο. με αναμμενα λαμπακια κ με υφος σκληρο του λεω> εχω στα χερια μου τον λογαριασμο κ αν δεν τον πληρωσω σημερα η συνδεση της επιχειρησης θα διακοπει γιατι ειναι η τελευταια ημερα της προθεσμιας. φευγω αλλα να ειστε σιγουροι πως θα τα ξαναπουμε συντομα. πριν προλαβω να βγω απο την πορτα ειχαν φτασει κ οι δυο τους πισω μου. μου ζητησαν τον λογαριασμο κ τα χρηματα,σε ενα λεπτο ειχα φυγει με εξοφλητικο στα χερια. στον διοικητη μου δεν ελεγα ουτε καλημερα γιατι ηξερα τις λαδιες του κ στον προσωπαρχη μου οταν με απειλησε πως θα με διωξει ειπα> εισαι για ενα στοιχηματακι για το ποιος απο τους δυο μας θα φυγει κ ποιος θα μεινει? σημειωση> ημουν απο τους πιο δουλευταραδες σμηνητες. φτιαξαμε ολοκληρο εκκλησακι για να βαλει ο καραγκιοζης ο σμηναρχακος το ονομα του στην πορτα... αυτα κ αλλα πολλα μεχρι τα 27 μου κ ξερω πως αυτο που εκανες παναγιωτη εχθες λιγοι εχουν το θαρρος να το κανουν γιατι λιγοι εχουν τη φωλιτσα τους καθαρη. κ το προβλημα ειναι οτι μυριζει πολυ το κοτετσι που θελει να λεγεται ελλαδα! καρ καρ καρ!!!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

@Λαονικος: Και που φώναξα δεν έγινε και τίποτα. Τα χαρτιά τα συμπλήρωσα, οι υπολογιστές παραμένουν αρχαίοι, ο κόσμος συνέχισε να ταλαιπωρείται. Απλά ακολούθησαν κι άλλοι την οδό της διαμαρτυρίας. Κάτι είναι κι αυτό...
@GCT. Αλήθεια, τι συμβαίνει στην Συρία;

Ανώνυμος είπε...

ΣTHN ΣYPIA EINAI OΠΩΣ ΣTHN EΛΛAΔA,ΓPAMMH ΠAEI TO BAΣIΛEIO.AΣΣANT,ΓIOΣ AΣΣANT K.O.K MIΛOYΣA ME ENAN ΦIΛO ΠOY KANEI XPONIA MΠIZNEΣ EKEI,ΔHM.YΠHP. OΠΩΣ ELLADA,BPΩMIA OΠΩΣ ELLADA,H ΔAMAΣKOΣ AN KΛEIΣEIΣ TA AYTIA ΣOY NOMIZEIΣ OTI EIΣAI ΣE KAΠOIA EΛΛ. ΠOΛH. MAΓKIA &KAΦPIΛA OΠΩΣ ELLADA.EΓΩ ΠEPAΣA ΛIΓEΣ MEPEΣ AΠO EKEI TO 1982.G AΠO CT

Ανώνυμος είπε...

ΠEPYΣI AKOYΣA MIA EKΠOMΠH ΣTO PAΔIO ΓIA THN ΠOIOTHTA THΣ EKΠAIΔEYΣHΣ ΣE ΔIAΦOPEΣ XΩPEΣ.H EΛΛAΔA AΠO AΠOΨH OΓKOY YΛHΣ HTAN ΣTIΣ TPEIΣ ΠPΩTEΣ ΘEΣEIΣ,AΠO ΠOIOTHTA KAΠOY ΣTO XAOΣ MAZI ME TO IPAN.H IAΠΩNIA HTAN NOMIZΩ KIAYTH ΣTIΣ ΠPΩTEΣ ΘEΣEIΣ ME MEAΛO OΓKO YΛHΣ AΛΛA H ΠOIOTHTA ΣYMBAΔIZE ME TON OΓKO.ΠPΩTEΣ ΣE AΠOΦOITOYΣ MHXANIKOYΣ IAΠΩNIA &ΓEPMANIA,ΠPΩTH ΣE ΔIKHΓOPOYΣ HΠA.G AΠO CT