Κυριακή, Ιουνίου 15, 2008

Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου


Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πάλεψε και έχασε. Αυτά μπορούσε να κάνει αυτά έκανε.
Τώρα απομένει ο αγώνας με την Ισπανία όπου πρέπει να τιμηθούν τα όπλα και να σημειωθεί τουλάχιστον ένα γκολ για να μην φύγουμε με το απόλυτο μηδέν από τη διοργάνωση.
Από τον αθλητικό τύπο, από τους συνήθεις υπόπτους δηλαδή, θα γραφτούν οι συνηθισμένες ιερεμιάδες.
Δεν πειράζει. Για όποιον έχει ενήλικο νου η αξία των γραφομένων του αθλητικού τύπου αξίζει όσο μια πατημένη κατσαρίδα στο ρείθρο ενός πεζοδρομίου.
Η κωλοτούμπα, η εμπάθεια, τα κάκιστα ελληνικά και η δηλητηριώδης σκοπιμότητα είναι το οξυγόνο του συγκεκριμένου χώρου.
Ελάχιστοι πρόκειται να γράψουν πως η πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης ήταν επιτυχία από μόνη της.
Κανένας δεν πρόκειται να υπενθυμίσει ότι η Εθνική μας έχει σημειώσει τη μοναδική συλλογική προσπάθεια Ελλήνων που έφτασε μέχρι το ύπατο σκαλοπάτι της επιτυχίας.
Θα βγουν μαϊντανοί πολιτικοί να κατακρίνουν παίκτες και προπονητή, των οποίων τα ονόματα έχουν μαθευτεί σ’ ολόκληρο τον πλανήτη, όταν η μοναδική συλλογική διάκριση του ελληνικού πολιτικού κόσμου είναι η υπόθεση της Ζίμενς.
Ω ναι. Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος έχει παγκόσμιο ρεκόρ μόνο στη ρεμούλα και στην ανοχή του αριστερίστικου μεσαίωνα που κυβερνάει (με φωτιά και ατσάλι) τα πανεπιστήμια και τον πνευματικό μας βίο.
Θα εμφανιστούν από τη ναφθαλίνη χυδαίοι «αθλητικογράφοι» ή λοιποί δημοσιογράφοι να μιλήσουν εναντίον των διεθνών όταν οι ίδιοι δεν έχουν δει ποτέ κείμενο ή ρεπορτάζ τους δημοσιευμένο εκτός συνόρων.
Θα ξεθαρρέψουν παλιοί ομοσπονδιακοί προπονητές που κάνανε σαν παλαβοί όταν αποσπούσαμε ισοπαλία σε φιλικό και θα παρουσιάσουν τον Ρεχάγκελ σαν αποτυχημένο.
Τώρα θα βρουν την αφορμή να ξεχρεώσουν το λογαριασμό του 2004, όταν ο Ρεχάγκελ τους έτριψε στα μούτρα το κύπελλο ακυρώνοντας τους μέχρι τότε χαμερπείς βίους τους.
Περιμένω να τους δω στις τηλεοράσεις να «διδάσκουν» για να γελάσω και να ξεράσω.

9 σχόλια:

Aggelos Spyrou είπε...

Προσυπογράφω,

αν και δεν θα με φτιάξει το ένα γκολ με την Ισπανία. Αν είναι να έρθει καλώς να έρθει. Η επιτυχία της Εθνικής έχει γραφτεί στην ιστορία και καλό είναι να κοιτάμε μπροστά και να μαθαίνουμε από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας.

Αν έχουν γίνει λάθη, βλέπεις δεν είμαι ειδικός επί τεχνικών θεμάτων ποδοσφαίρου, ας τα διορθώσουμε, το EURO θα ξαναέρθει σε λίγο καιρό!

divaio είπε...

Ποσο δικιο εχεις.Πριν απο λιγο βγηκε ο Αλεφαντος σε ενα καναλι και εσταζε χολη για την ομαδα.

Ανώνυμος είπε...

O OTTO EINAI O MONOΣ KAΛOΣ ΠPOΠONHTHΣ ΠOY EIXE ΠOTE H EΘNIKH.OΛOI OI AΛΛOI HTAN XAΣOΔIKEΣ.G AΠO CT

Choqm@n είπε...

Αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι με τον τροπο μας εμεις φταιμε για την πορεια στο φετινο euro.Οταν λες σε μια ομαδα με τιποτα λιγοτερο απο το κυπελο το μονο που καταφερνεις ειναι να την αγχωνεις... Μπραβο στα παιδια... και πανω απ'ολα μπραβο και ευχαριστουμε στον Οτο που μας κανει περιφανους... Για ΟΛΟΥΣ οσους αρχισουν να "διδασκουν" προπονητικη να θυμισω οτι στον πρωτο αγωνα για τα προκριματικα του euro χασαμε 4-1 απο την τουρκια και ολοι ηθελαν να τους διωξουν ολους... Ας σταματησουμε πια να ειμαστε περηφανοι για τις επιτυχιες και να θελουμε να ειμαστε μερος αυτων,ενω στις αποτυχιες να γινομαστε δημιοι και να διαχωριζουμε την θεση μας...

Choqm@n είπε...

Κατι ακομα ασχετο αλλα και σχετικο... ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤ!!! δεν μιλαω μονο για το euro αλλα και για το Rollan Garos που αν και πολυ πιθανον να μην ειχαν ακουμπησει ρακετα ποτε στην ζωη τους (δεν μιλαω για την ξυλινη της παραλιας...) εκαναν σχολια (ειδικα για τον-Νο1 για 3 χρονια-Φεντερερ στον τελικο) ως ειδημονες της αντισφαιρησης... Επι τι ευκαιρια, οταν η μπαλα στο σερβις δεν παει στην αντιθετη διαγωνιο αλλα στην ιδια ειναι ΦΑΟΥΛ (Fault) και ΟΧΙ αουτ...

Μύθος είπε...

Συμφωνώ απολύτως!

Πολλά φιλάκια

Athanassios είπε...

Και σαφώς συμφωνώ με τα σχόλιά σου αγαπητέ Παναγιώτη αλλά δεν θα απολαύσουμε την απόλυτη μαγεία πικρόχολων σχολίων και με ένα σκορ του 3-0 εναντίον μας;
Δεν είναι καιροί για να χάνινται κάτι τέτοια...
Και να μην ξεχάσω...πολλά περαστικά!!!

Ανώνυμος είπε...

οσοι περιμεναν καλυτερη πορεια της εθνικης,δεν ξερουν απο μπαλα κ οσοι τα χωνουν τωρα δεξα ζερβα, προσπαθουν απλα να μας πουνε οτι δεν χαρηκαν κ τοσο οταν το σηκωσαμε. ισως εχουμε τη χειροτερη ομαδα σε αυτο το ευρω,ισως να μην ειχαμε την καλυτερη στο προηγουμενο.το θεμα ειναι να ειμαστε κ στο επομενο εκει,με νεο αιμα,νεα ταλεντα,νεα μυαλα. ετσι θα χτισουμε την ποδοσφαιρικη μας παραδοση,οχι για να παρουμε κ αλλα τροπαια αλλα για να γινει το ελληνικο ποδοσφαιρο αξιοπρεπες,το ελληνικο πρωταθλημα ομορφο κ ολοι εμεις, χαρουμενοι, να γεμιζουμε τα γηπεδα για να δουμε μπαλα κ οχι ξυλο.

Morpheus είπε...

Δεν ξέρω αν το προσέξατε τώρα με το euro αλλά άλλαξε το λογότυπο των καναλιών της ΕΡΤ. Ξέρετέ πόσο μας κόστισε αυτό ?
1,2 εκατομμύρια ευρώ ...