Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 01, 2008

Παραλογοσκούφης, γεροντάδες με παράδες και ο «όλως τυχαίως» Βαρθολομαίος


Τελέψανε οι διακοπές και μπροστά μας στέκονται, ως συνήθως, οι ψηφισμένοι εισπράκτορες του ψευτορωμαίικου με τις φοροδαγκάνες απλωμένες και τα σαγόνια ακονισμένα για ακόμα περισσότερα φράγκα.

Έχουμε και το κτηματολόγιο αλλά γι’ αυτό ο καλός θεούλης έβαλε το χεράκι του.

Το μοναστήρι νάναι καλά!

Αντί να πληρώνουμε λογιστές μπορούμε να απευθυνθούμε στον πλησιέστερο καλόγερο. Μαθαίνω ότι τα πάνε μια χαρά με τα ακίνητα.

Κι αφού οι ηγούμενοι κονομάνε όσα οι προηγούμενοι (κυβερνώντες) ώρα είναι ν’ αρχίσουμε τις εξομολογήσεις στους φοροτεχνικούς.

Γάμους, κηδείες και βαφτίσια θ’ αρχίσουν οι οικονομολόγοι.

Σε γενικές γραμμές ο μακαρίτης ο Χριστόδουλος κατηγορείτο ότι αναμειγνύετο με τις κρατικές υποθέσεις αλλά άλλοι έχουν τη χάρη.

Παρ εξάμπλ, αλλοδαποί παπάδες δεν ασχολούνται μόνο με τις κρατικές αλλά τις διακρατικές!

Ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, αν δεν κάνω λάθος, είναι αλλοδαπός.

Είναι τούρκος πολίτης και έχει υπηρετήσει ευδοκίμως τον τουρκικό στρατό.

Στις 21 Αυγούστου ο κύριος Βαρθολομαίος πήγε στο Άγιο Όρος. Όλως τυχαίως η πρώτη του δήλωση είχε να κάνει –εμμέσως πλην σαφώς- με το μακεδονικό.

Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο Μακεδονία ο Βαρθολομαίος δήλωσε ευτυχής επειδή βρίσκεται πάλι «στην Ελλάδα και στη γη της Μακεδονίας».

Πάλι όλως τυχαίως, δυο ημέρες αργότερα, ο αμερικανός Νίμιτς (α’ ανδρικός ρόλος στο ρόλο του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ) βρέθηκε στο Άγιο Όρος.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν και συζήτησαν για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων!

Για μια επιπλέον φορά όλως τυχαίως τα ίδια ΜΜΕ που αρέσκονταν να κατασπαράζουν τον Χριστόδουλο αν έκανε κάποια πατριωτική δήλωση έκαναν τουμπέκα την παρείσφρηση του Βαρθολομαίου στα εθνικά μας ζητήματα.

Κατά τα λοιπά ο κ. Βαρθολομαίος πήγε στο Όρος για να ξωπετάξει από τη Μονή Εσφιγμένου τους μοναχούς που δεν τον αναγνωρίζουν.

Αν έκαναν μπίζνες δεν θα ενοχλείτο ο αγαπητός μας πατριάρχης.

Τέτοιες νοοτροπίες τις καταλαβαίνει…

Καλό μήνα και βοήθειά μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

OLOI MPIZNES KANOYN.TO POIMNIO THN PLHRONEI OMOS STO TELOS!KAI TO KOMMATIKO KAI TO EKKLHSIASTIKO.G APO CT

Ανώνυμος είπε...

nai

paris kriti είπε...

οι ιερεις και οι αρχειερεις με εχουν πεισει οτι υπαρχει διαολος για τον θεο οχι αλλα αν υπαρχει συγουρα δεν εχει τα μουτρα τους.Και εμεις ολοι τη κανουμε?Οτι κανουμε με ολα τα θεματα με το τηλεκοντρολ στο χερι κουναμε το κεφαλη μας με κουνημα κεφαλης ομως δεν αλλαξε ποτε τοποτα (με σπασημο ισως αλλαξει κατι) Θα ηθελα να ακουσω τη γνωμη του ανθιμου για το θεμα η μονο για της εκτος γαμου σχεσεις και για πορνεια μιλαει.

Theodore είπε...

Μα αυτοι το ξερουν οτι ο κοσμος ειναι με το...τηλεκοντρολ στο χερι, γι αυτο και κανουν ο,τι γουσταρουν.