Κυριακή, Αυγούστου 24, 2008

Διπολική διαταραχή; Μεσσιανικός σταλινισμός; Ένα γιατρό για την Αλέκα επειγόντως!


"Ποιο ντόπινγκ; Το θέμα είναι ότι τέλειωσε ο ρόλος και η όποια αξία κρατούσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρέπει να αποδεσμευτούμε από αυτό το θεσμό. Και δεύτερο. Ο πρωταθλητισμός που καλλιεργείται από τις τράπεζες και από τις βιομηχανίες και από το εμπόριο πρέπει να καταργηθεί, να χάσει κάθε ίχνος κύρους στη συνείδηση του λαού".

Τα δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα στις εκδηλώσεις του Δήμου Νίκαιας για το μπλόκο της Κοκκινιάς και όλως περιέργως τα αναδημοσίευσε το ΑΠΕ αντί να τα δημοσιεύσει με τα δέοντα ταρατατζούμ κάποια έγκυρη διεθνής ψυχιατρική επιθεώρηση!

Σε μια εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία προσπάθεια να υπερασπιστούμε την κοινή λογική θα επισημάνουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να "αποδεσμευτεί" από το θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σ' αυτό τον ειρηνικό θεσμό έχουν δεσμευτεί αυτοπροαιρέτως όλα τα έθνη της γης και αναμένεται να δούμε τόσους εκπροσώπους κρατών και εθνών συγκεντρωμένους μόνο στην Αποκάλυψη κι αυτή η εικόνα δεν πρόκειται να είναι τόσο ειρηνική.

Στη θέση των Ολυμπιακών Αγώνων η κυρία Αλέκα Παπαρήγα τι έχει να αντιπροτείνει; Το φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου; Παγκόσμια διανομή Ριζοσπάστη και Οδηγητή στα νησιά Τουβαλού; Διεθνές μνημόσυνο του Στάλιν στην Γεωργία ή μπαζάαρ με σύνεργα βασανιστηρίων της ΚαΓκεΜπέ; Ποιος σοβιετικός θεσμός θα υποκαταστήσει την λάμψη, την αίγλη και το κύρος που προσδίδουν στην χώρα μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες;

Οι άνθρωποι του ΚΚΕ πάνε καλά ή να βάλουμε τις φωνές; Συν τοις άλλοις δεν είναι καν συνεπής η κυρία με τους ίδιους τους πολιτικο-οικονομικούς πάτρωνες του κόμματός της.

Το σοβιέτο δεν αποποιήθηκε καμία διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και αν διαβάζατε τον Ριζοσπάστη της 20ης Ιουλίου του '80 θα μένατε άναυδοι με τους διθυράμβους και τις λεκτικές παράτες του ΚΚΕ για τον Μίσσα (η μασκότ ων Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας) για την διοργάνωση, για το ιδεώδες, την "ιδιαίτερη τιμή" που επιφύλαξαν οι κομισάριοι για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Σημειωτέον ήταν ο Ριζοσπάστης που διηύθυνε ο Γρηγόρης Φαράκος, μια προσωπικότητα για την οποία σήμερα οι αμετανόητες σταλίνες του Περισσού δεν τρέφουν καμία συμπάθεια. Για τον θάνατό του, ευτυχώς για τους ίδιους, δεν ακολούθησαν την πρακτική (μεταθανάτιος κανιβαλισμός) που ακολούθησαν στη θανή Σολζενίτσιν. Απλά σιώπησαν.

Επίσης, θα είχε πάμπολλη πλάκα (αν το ακούγαμε σε ταινία ή σήριαλ κι όχι στην πραγματικότητα) το δεύτερο που είπε η κ. Παπαρήγα για τον πρωταθλητισμό "που καλλιεργείται από τις τράπεζες και από τις βιομηχανίες και από το εμπόριο". Σύμφωνα με την λογική του παραλόγου, δηλαδή του σταλινικού ιδεολογικού απολιθώματος "πρέπει να καταργηθεί, να χάσει κάθε ίχνος κύρους στη συνείδηση του λαού". Με το συμπάθειο κυρία, αλλά εσείς δεν λέγατε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ ότι "μακάρι να είχαμε κι άλλες επιχειρήσεις" κι ότι αν κάποιος επιχειρηματίας σας έδινε φράγκα θα τα παίρνατε (ως κόμμα); Άρα που το βρίσκετε το κακό με τις μπίζνες;
Τέλος πάντων. Ας είναι. Κάθε ίχνος κύρους στη συνείδηση του λαού το έχουν χάσει προ πολλού στρεβλώσεις του ιδεολογικού χωροχρόνου όπως ο σταλινισμός.
Α, και κάτι άλλο αναφορικά με το ντόπινγκ: να θυμήσουμε ύμνους για τα μετάλλια της Ανατολικής Γερμανίας ή δεν υπάρχει χρεία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: