Σάββατο, Δεκεμβρίου 20, 2008

Ο επίμονος κηπουρός Αντώνης Νικοπολίδης

Διαβάζοντας το blog skeftomasteellhnika έμεινα κάγκελο: «Αντώνης Νικοπολίδης Δεντροκηπουρός!»

Αξιοποιώντας μια νομοθετική πρόνοια για τους διακριθέντες αθλητές, ο τερματοφύλακας Ολυμπιακού-Εθνικής Αντώνης Νικοπολίδης εντάσσεται στο δυναμικό του δήμου Κηφισσιάς για να γίνει «δεντροκηπουρός», στο 18ο μισθολογικό κλιμάκιο παρακαλώ! (18ο μισθολογικό κλιμάκιο είναι το κατώτατο και συνεπάγεται καμιά 700 ευρώ το μήνα βασικό μισθό).

Το να ελήφθη η απόφαση μονομερώς από το υφυπουργείο Αθλητισμού αποκλείεται. Πρέπει ο ίδιος να έκανε τα χαρτιά του πρώτα. Οπότε μιλάμε για #@&!! (λογοκρισία)

Δεν είναι άραγε ντροπής πράγμα το να στερείς μια θέση του 700ευρου κ. Νικοπολίδη από κάποιον άλλο που αληθινά έχει ανάγκη τα χρήματα;

Το skeftomasteellhnika έχει σκαναρισμένα και τα σχετικά φύλλα του ΦΕΚ.

Ακούστε το ωραίο τραγουδάκι του Βαγγέλη Γερμανού περί κηπουρικής...

Οι απαντήσεις του ιδίου και της ΓΓΑ όπως αναρτήθηκαν στο έγκυρο αθλητικό portal www.sport24.gr από το οποίο αντιγράφουμε:

Ανακοίνωση ΓΓΑ για Νικοπολίδη

"Σχετικά με το θόρυβο που δημιουργήθηκε από τον διορισμό του κ. Αντώνη Νικοπολίδη στον Δήμο Κηφισιάς, από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ανακοινώνεται:

Ο διορισμός έγινε σύμφωνα με τον νόμο του ΠΑΣΟΚ 2725/99 άρθρο 34 παράγραφος 8, ο οποίος αναφέρει ότι «αθλητές που σημειώνουν μια εξαιρετική αγωνιστική διάκριση επιτρέπεται να διορίζονται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε κενές θέσεις φορέων του δημοσίου τομέα».

Με βάση την αίτηση που έκανε ο αθλητής το 2005 και το γεγονός ότι κατέκτησε τη 1η θέση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Ανδρών (EURO 2004), έγινε ο διορισμός του σε κενή οργανική θέση του Δήμου Κηφισιάς.


Όλοι οι αθλητές που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις του νόμου και έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις τον Απρίλιο του 2005, διορίζονται σήμερα σε κενές οργανικές θέσεις που υποδεικνύονται από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Με τον νόμο 3708/08 που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το Σεπτέμβριο του 2008, καταργούνται αυτά τα προνόμια διορισμού και ισχύουν προνόμια διορισμού μόνο για «αθλητές που κατακτούν την 1η έως και την 3η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και επιτρέπεται σε αυτούς να διορίζονται κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων σε κενές θέσεις είτε της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των εποπτευόμενων από αυτήν φορέων είτε σε οργανισμούς, φορείς, γραφεία ή υπηρεσίες αθλητικού αντικειμένου των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α και Β βαθμού».

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας."

Απάντηση Νικοπολίδη για τον διορισμό

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, θεωρεί άδικη την κριτική που του έγινε από μερίδα του Τύπου, έπειτα από την δημοσιοποίηση του διορισμού του ως δενδροκηπουρού, στο Δήμο Κηφισιάς. Ο Αντώνης Νικοπολίδης, απάντησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ολυμπιακού, πως είναι δικαίωμά που του δίνει το ελληνικό κράτος, ενώ τόνισε πως θα αποφασίσει μέσα στους επόμενους μήνες, αν θα δεχθεί ή όχι, τη θέση που του προσφέρεται. Αναλυτικά η απάντηση του κ. Νικοπολίδη:

"Σχετικά με το θέμα που προέκυψε και αφορά το διορισμό μου στο Δημόσιο, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:

Το Κράτος δίνει αυτό το δικαίωμα, βάσει νόμου, σε αθλητές σημαντικών διακρίσεων (στη δική μου περίπτωση μετά την κατάκτηση του Euro 2004). Το 2005 έκανα χρήση του δικαιώματός μου, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοί μου, και χθες δημοσιοποιήθηκε η είδηση του διορισμού μου.

Το να σχολιάζει ο καθένας, με υποτιμητικό κατά τη γνώμη μου τρόπο, το γεγονός ότι έκανα χρήση ενός δικαιώματος που δίνει η Πολιτεία, χωρίς εγώ να έχω απαντήσει εάν θα κάνω αποδεκτό τον διορισμό, είναι τουλάχιστον άδικο.

Με βάση το σχετικό νόμο, έχω δικαίωμα να απαντήσω, θετικά ή αρνητικά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών και θα το κάνω όταν εγώ κρίνω, γνωστοποιώντας παράλληλα και τους λόγους της απόφασής μου αυτής."

Σχόλιο Αδιάβροχων: κ. Νικοπολίδη, εφόσον κάνατε τα χαρτιά σας είχατε κάθε πρόθεση να αποδεχτείτε τον σχετικό διορισμό. Αλλιώς δεν θα είχατε καν ασχοληθεί. Οι επιφυλάξεις σας πρέπει να οφείλονται στον δημιουργηθέντα θόρυβο που εύλογα δημιουργήθηκε. Εκτός κι αν έχετε βίτσιο να ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας με άσκοπες γραφειοκρατικές διαδικασίες.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ να βάλετε φωτογραφία του κ. Νικοπολίδη με τον δαφνοστεφανομένο έφηβο. Τι εξυπηρετεί αυτή η παμπάλαια φωτό με το τριφύλλι στο στήθος; ο Επίμονος κηπουρός Δημόσιος υπάλληλος, είναι ή δεν είναι παίχτης του ολυμπιακού επί 4ετία;

Ανώνυμος είπε...

Μια ζωη ειδικες ρυθισεις.Τσοντες σε νομοσχεδια, για να βολευτουν διαφοροι και αλλα τετοια.
Και το ποπολο, μενει κατευχαριστημενο και ηλιθιο, οπως ελεγε καποιος καποτε.

Μάρκος είπε...

Ασφαλώς και κάποιο βίτσιο το έχει ο Αντώνης. Μόνο και μόνο ότι πήγε σε μια ομάδα που το 2003 οι εγκάθετοι υπάλληλοί της στα αποδυτήρια της Ριζούπολης παρά λίγο να του στερήσουν τη ζωή,αποδεικνύει το χαρακτήρα του. Και μην πούνε μερικοί ότι είχε ανάγκη τα λεφτά. Αδαμαντοπωλείο έχει ο Αντώνης...