Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2009

Αποκλειστικό: όλα τα νέα και τα ονόματα για τον ανασχηματισμό!


Η επιστήμη της κλωνοποίησης έχει προχωρήσει. Στην Ελλάδα ο πιο πολύ-κλωνοποιημένος χαρακτήρας είναι εκείνος του Κώστα Καραμανλή!
Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η πληθώρα των ρεπορτάζ περί του ανασχηματισμού και των προσώπων που είναι «σίγουρο» ότι
α) είναι «αμετακίνητοι.
β) είναι «υπουργοποιήσιμοι» ή «υφυπουργοποιήσιμοι».
γ) θα χάσουν τον υπουργικό θώκο.
Κάθε δημοσιογράφος διαθέτει τον προσωπικό του Καραμανλή που του διοχετεύει σε καθημερινή βάση «αποκλειστικές» πληροφορίες για τον ανασχηματισμό.
Δεκάδες Καραμανλήδες μιλάνε εμπιστευτικά σε πολιτικούς συντάκτες εφημερίδων.
Μια ντουζίνα (περίπου) Καραμανλήδες προτιμούν τηλεοπτικούς σταθμούς και καμιά τριανταριά πρωθυπουργοί προσφέρουν τα ονόματα των «ανασχηματίσιμων» σε δημοσιογράφους ραδιοφωνικών σταθμών.
Μέχρι τώρα, αν συνυπολογίσουμε και τις εξωκοινοβουλευτικές «προσωπικότητες», οι υποψήφιοι υπουργοί και υφυπουργοί είναι καμιά κατοσταριά.
Ο αρχικός Κώστας Καραμανλής, εκείνος δηλαδή που μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει μιλήσει σε κάποιον.
Είναι ο πιο δύστροπος απ’ όλους και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα ΜΜΕ έχουν καταφύγει στην κλωνοποίηση με στόχο τον κλονισμό των νεύρων μας.
Αν θυμάμαι καλά, οι ανασχηματισμοί της κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει στα ΜΜΕ αμέσως μόλις ξεκίνησε η δεύτερη κυβερνητική θητεία της Νέας Δημοκρατίας.
Ενώ ο τάδε υπουργός νιώθει μια χαρά στο Mega, αν γυρίσεις κανάλι και πιάσεις Antenna θα δεις ότι μετράει μέρες.
Στον Alpha θα διαπιστώσεις ότι είναι φίλος της μονής Βατοπαιδίου και στο Star θα μοιραστεί το ίδιο υπουργείο με τον Χάρη Σιανίδη και την Τζούλια Αλεξανδράτου.
Στην ΝΕΤ οι πληροφορίες για τον ανασχηματισμό δεν είναι και τόσο πλούσιες – για λόγους που δεν είναι δύσκολο να εξηγηθούν.
Σ’ ένα μικρό κανάλι, πάντως, ειπώθηκε το ωραιότερο που μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει βραβείο ακούσιου χιούμορ:
«Φίλες και φίλοι η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή και οι εξελίξεις εξελίσσονται (sic) ραγδαία. Ο μόνος που θα γλιτώσει από τη λαίλαπα του ανασχηματισμού είναι ο Κώστας Καραμανλής!».
Ζούμε το μύθο μας στην Ελλάδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: