Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2009

Anchor-men & women: Οι αγκυράνθρωποι που μας σέρνουν στο βυθό


Κρίση. Μια λέξη, που αν τα ΜΜΕ μας χάριζαν ένα λεπτό του ευρώ όποτε μετέδιδαν σχετικό με αυτήν θέμα, θα αποκτούσαμε την περιουσία του Μίδα.

Είπαν του τρελού να γράψει κι εκείνος ξεχεριάστηκε. Είπαν του υπερβολικού να περιγράψει κι εκείνος μας παλάβωσε.

Για την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και δη στην ελληνική ευθύνεται ελάχιστα η διεθνής ύφεση και τα μέγιστα ο πύρινος λόγος των παντογνωστών των καναλιών.

Οι μαρκουτσοφόροι έχουν πείσει ακόμα και τους πλέον προνομιούχους ότι θα ζήσουν σε χαρτόκουτα και θα πουλάνε σπίρτα το καταχείμωνο.

Οι παραλήδες είναι άνθρωποι κι αυτοί – αν και στους περισσοτέρους δεν τους πολυφαίνεται.

Επηρεάζονται.

Αφού βομβαρδιστούν για τα καλά με απογευματινή καταστροφολογία (ο Τρισέ, ο Προβόπουλος, το Εκοφίν, η Στάνταρντς και Πουρς, η Μέρκελ, το ευρωομόλογο και το λουρί της μάνας) σκέφτονται πως δεν είναι μακριά η ημέρα που θα παίζουν φάπες με τους αστέγους στην Ομόνοια για να καβατζώσουν το καλύτερο παγκάκι.

Την ίδια στιγμή που ανάβουν την Κοχιμπάρα προβληματίζονται για το που βρίσκεται το καλύτερο σημείο για να μαζεύουν μισοτελειωμένα αποτσίγαρα και ποιο εστιατόριο πετάει τα περισσότερα αποφάγια.

Λέγε λέγε το κοπέλι κάνει τον παρά να μένει (στην τσέπη).

Ουδείς ξοδεύει επειδή άπαντες υπολογίζουν ότι η περιγραφόμενη «κρίση» θα τους χτυπήσει όπως οι Καλύμνιοι ψαράδες τα χταπόδια.

Ανηλεώς!

Ακούγοντας τις εκφωνήσεις των «φουνταριστών» της τηλοψίας για την οικονομική κατάσταση της χώρας σου έρχεται κι εσένα που δεν είσαι μπρούκλης να δέσεις μια πέτρα στο λαιμό και να καταδυθείς στο Φάληρο χωρίς καμία πρόθεση να αναδυθείς.

Οι εγγλεζοαμερικάνοι είναι (τουλάχιστον σε τούτο) σοφοί:

Τους παρουσιαστές των κεντρικών δελτίων ειδήσεων τους αποκαλούν «άνκορ μεν». Ελληνιστί και κατά κυριολεξία τούτο μεταφράζεται ως «οι άνθρωποι-άγκυρες».

Η θετική εκδοχή της μετάφρασης σημαίνει ότι πάνω τους στηρίζεται το πρόγραμμα.

Η αρνητική σημαίνει ότι μας οδηγούν ολοταχώς στον πάτο!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ρε χριστιανέ μου!!!!!!!!!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Δεν τα είπα. Τα έγραψα. Ευχαριστώ για την επιδοκιμασία φίλε/η. Μακάρι να ανασχεθεί λίγο ο τηλεθρήνος μπας και κινηθεί κάνα ευρώ στην αγορά.

Theodore είπε...

Και η πλακα ειναι,οτι αυτοι που τα λενε,δεν εχουνε καμια αναγκη,ο,τι και να γινει.
Το κανουν απλως για το καλο μας.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ναι, ο αλτρουισμός τους μας πνίγει. Σαν την αγκαλιά του βόα.

Γιώργος Αντωνίου είπε...

Σοφοί προφήτες ...