Σάββατο, Μαρτίου 28, 2009

Δεν κλείνω τα φώτα για χάρη όσων μου τα αλλάζουν καθημερινά!


(Στην εικόνα βλέπετε την ανακοίνωση της συμμετοχής της ΚόΚαΚόΛα στην ώρα της Γης από την εγγλέζικη ΒέΒέΈφ)

«Η Ώρα της Γης».
Μια παγκοσμιοποιημένη σάχλα και μισή.
Να σβήσουμε σήμερα το απόγευμα, λέει, τα φώτα για να «διαμαρτυρηθούμε» για το περιβάλλον.
Πριτς!
Αυτή την ώρα που μας προτείνουν έχει μπάλα: Ισραήλ – Ελλάδα.
Δεν θα το χάσουμε για να κάνουμε τα γούστα ορισμένων κύκλων που μας εισάγουν «φορετές» και «πρετ α’ πορτέ» συμπεριφορές για να νιώσουμε «εντός κλίματος».
Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ομολογήσω ότι νιώθω μια φυσική απέχθεια σε ό,τι έχει να κάνει με «εναρμονισμένη» συμπεριφορά που έρχεται από τα έξω και μας αυτοσυστήνεται ως «παγκόσμια πρωτοβουλία» πριν καν γίνει αποδεκτή έστω και από τμήμα του λαού.
Πιστεύω ότι την ίδια απώθηση αισθάνονται όλοι όσοι έχουν διαβάσει το μυθιστόρημα «1984» του Όργουελ και έχουν συλλάβει το μήνυμα της ανυπακοής στο Μεγάλο Αδελφό.
Δεν πιστεύω, ούτε πίστεψα ποτέ στη ζωή μου σε παγκόσμιες μέρες «της μπριζόλας», «της αποταμίευσης», της «ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο» και της γαλάζιας κουρούνας του βουνού και του λόγγου.
Δεν θεωρώ ότι οποιαδήποτε «μη κυβερνητική οργάνωση» που εισπράττει επιδοτήσεις από οποιοδήποτε κράτος (μεγάλη ειρωνεία αυτό!) μπορεί να με πείσει να συμπεριφερθώ με τον α΄ ή τον β΄ τρόπο επειδή έτσι της κατέβηκε στο κεφάλι.
Αρνούμαι να αποδεχθώ «προφητείες» του στιλ «ένα δισεκατομμύριο άτομα θα κάνουν ό,τι τους προτείναμε».
Που το ξέρεις ρε σεμί-ντερβίση ότι θα το κάνουν; Τους ρώτησες; Τους έβαλες στη μηχανή που διαθέτουν οι τράπεζες για να μετράνε τα τούβλα με τα πενηντόευρα;
Μήπως είσαι ο μάντης Πητ Παπαδάκος;
Επίσης, έχω κατά νου ότι το ανεβοκατέβασμα διακοπτών του ηλεκτρικού ρεύματος, αν γίνει μαζικά από πολλούς καταναλωτές μπορεί να δημιουργήσει «αιχμές τάσεως» (όπως λένε οι ηλεκτρολόγοι) και να μου κάψει καμιά συσκευή.
Όχι. Δεν σκοπεύω να κλείσω τα φώτα.
Θα τα ανάψω όλα και θα δω το πειρατικό του Ρεχάγκελ να κουρσεύει το Ισραήλ.
Άντε γεια!

Στο site της αγγλικής ΒέΒέΈφ (WWF) υπάρχει ειδική ανάρτηση για την ΚόΚα-ΚόΛα που είναι ψυχοπονιάρα και στηρίζει την Ώρα της Γης. Γι' αυτό και εγώ ίσως το ξανασκεφτώ μια και η εν λόγω εταιρεία είναι πιο αγαθοεργής και υχηλοτέρου φρονήματος κι από τον ίδιο τον Καραμουρτζούνη!
Εδώ μπορείτε να δείτε και τις άλλες εταιρείες που υπέβαλαν διαπιστευτήρια στο εγγλέζικο παράρτημα της ΒέΒέΈφ για την ώρα της Γης. Θα κλάψετε από συγκίνηση.
Πολύ κλάμα έχει και εδώ που αναφέρονται οι αμερικανικές εταιρείες καθώς και κυβερνητικοί και πολιτειακοί φορείς που κόβουν φλέβες για το περιβάλλον και στηρίζουν την ώρα του Γιάννη Βαλαώρα (συγγνώμη της Γης).

Εδώ θα διαβάσετε σχετικό post του Βασίλη Αδαμόπουλου που αποδομεί τη σάχλα με ωραίο άρθρο στις Πρωινές Διαδρομές του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΔΕΡΦΕ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΚΟΥΩ ΑΡΚΕΤΑ , ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΙΟΤΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΒΑΡΥΤΗΤΑ . ΞΕΚΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΚΑΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟΙ ΕΛΕΟΣ ΚΑΛΗ Η ΜΠΑΛΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ,ΜΕΤΡΟ .
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΑ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ (ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ ΚΑΥΛΑ)._

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ανταποδίδω τα δέοντα φίλε Παοκτσή.

aenima είπε...

...συμφωνω μαζι σας αγαπητοι waterproofs :).Tωρα εαν οργανωναμε την ωρα της βλακειας...πως σας φαινεται?

aenima είπε...

Συμφωνω μαζι σας ,αγαπητοι waterproof :).Θλιβομαι και εκνευριζομαι, οταν καποιοι εχουν γινει "επαγγελματιες " οικολογοι και την πορτα την εχει ανοιξει η ανικανοτητα του κρατους...Μηπως εαν οργανωναμε την.. " ωρα της βλακειας", τι λετε?