Τρίτη, Μαρτίου 31, 2009

Χώρα αναζητεί αληθινούς πολιτικούς για άμεση πρόσληψη


Η εποχή χαρακτηρίζεται από την ανεργία επειδή δεν μπορούν να πληρωθούν κενές θέσεις επαρκούς πολιτικού προσωπικού. Αντί να πληρώνονται οι θέσεις καλοπληρώνονται οι άνθρωποι που τις καταλαμβάνουν ελέω γονιδιακής διαδοχής. Αυτό το προσωπικό είναι σπάνιο διότι πρέπει να συνδυάζει τα ακόλουθα -δυσεύρετα για την ημεδαπή- χαρακτηριστικά. Να μην βάζει χέρι στο ταμείο. Να μην συρρικνώνει το έθνος φαρδαίνοντας το Ε2 και το Ε9 του/της. Να βουτάει την γλώσσα του/της στο μυαλό πριν μιλήσει. [Μέχρι τώρα δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά η ύπαρξη μυαλού στους επιφανέστερους]. Να σκέφτονται ελληνικά και να εκφράζονται παρομοίως. Να εργάζονται. Να εμπνέουν. Να άρχουν διά της πειθούς και να μην πείθουν διά της αρχής τους. Να, να, να.
Υπάρχουν;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητοί Αδιάροχοι έχετε δίκαιο. Η δικιά μου παρατήρηση είναι πως οι πολιτικοί μας -ιδιαίτερα δε οι κυβερνώντες- δεν ασκούν πολιτική, αλλά αρκούνται σε διαπιστώσεις. Περίπου όπως ο υπουργός εμπορίου κάθε Πάσχα, ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ "επάρκεια αγαθών στην αγορά", έτσι και οι υπόλοιποι ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΝ αντίστοιχα πράγματα (ο Δημοσίας Τάξεως, ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας, ο Οικονομίας ότι πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ο Ανάπτυξης την ακρίβεια, ο Εξωτερικών την τουρκική/σκοπιανή προκλητικότητα και πάει λέγοντας). Ουδείς όμως προτείνει -πολύ περισσότερο, εφαρμόζει- πολιτικά μέτρα. Έτσι τους διαφεύγει ο βασικός τους ρόλος : αυτοί είναι εκεί -υποτίθεται- για να πράττουν. Τις διαπιστώσεις τις κάνει ο λαός ! Βγήκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ πως τις συνέπειες της κρίσης τις πληρώνουν εκείνοι οι οποίοι δεν ευθύνονται γι αυτήν. Ε, και; Την ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ αυτήν την κάνει ο καθένας μας. Αλλά ο "καθένας μας" δεν μπορεί, δεν έχει την θεσμική νομιμοποίηση για λήψη μέτρων απέναντι σε ένα πρόβλημα που οι πάντες έχουν αναγνωρίσει.
Ζητούνται πολιτκοί, αποφασισμένοι να πράξουν !


Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Θα σας ξάφνιαζε άν έλεγα ότι συμφωνώ μαζί σας;Το πιό αστείο απο όλα παιδιά είναι αυτό που άκουσα σήμερα,ότι δηλαδή οι δημοσκοπήσεις αναδυκνύουν τον ΓΑΠ και το κόμμα του πρώτο,αλλά καταληλότερο πρωθυπουργό τον Κωστάκη....Τι να πεί κανεις!!!!!!

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Πολιτικό προσωπικό; Ευκολότερο να βρεις με την πρώτη 12άρι στο ΚΙΝΟ.