Παρασκευή, Απριλίου 03, 2009

Γρηγόρης Ψαριανός: το δράμα ενός αγωνιστή


Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, συνέντευξη στο kolonaki-press:
«Κυκλοφορώ με ένα Lexus που μας έχει δώσει η Βουλή. Η Βουλή τα παίρνει με leasing μας τα δίνει και κάθε τέσσερα χρόνια τα αλλάζει και νοικιάζει άλλα. […]
Κανονικά δεν θα έπρεπε να νοικιάζουν αυτοκίνητα στους βουλευτές. Κατά την γνώμη μου έπρεπε να δίνουν μια κάρτα βενζίνης απεριορίστων χιλιομέτρων και να πηγαίνεις με το αυτοκίνητό σου. Αυτοκίνητο είχα. Τι μου το δώσανε; […]»
Δυσανασχετεί επειδή του δώσανε Lexus. Κι αυτός γιατί το πήρε; Αν του δώσουν απασφαλισμένη χειροβομβίδα θα την κρατήσει;
«Είναι καλά τα λεφτά που μπορεί να πάρει ένας βουλευτής αλλά δεν είναι τίποτα υπεβολικά ποσά όπως νομίζουν διάφοροι γελοίοι […].
Χρεωμένοι είμαστε, με δάνεια οι περισσότεροι γιατί πρέπει να νοικιάσεις γραφεία, να τα συντηρήσεις και γενικά πολύ τρέξιμο που δεν φαντάζεσαι».
Υποφέρει κιόλας ο άνθρωπος αλλά κάνει την καρδιά του πέτρα για τον σοσιαλισμό.
«Η ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει ότι ένας Θεός, ένας Αλλάχ θα τον σώσει είναι χοντρή μαλακία. Αυτό βέβαια υποκινείται από διάφορα λαμόγια που θέλουν να σε βάλουν στο λούκι να νομίζεις ότι μόνο ο Θεός θα σε σώσει ενώ αυτοί τον Θεό τον έχουν γραμμένο στα παπάρια τους γιατί ξέρουν ότι δεν υπάρχει. […]
Εκτός όμως και αν ο Θεός είναι κάθαρμα και μένει ατιμώρητη αυτή η αλητεία. Με τις θρησκείες λοιπόν είναι γεγονός, δεν τα πάω καλά. Όλες οι θρησκείες είναι σκατά».
Ο Ψαριανός εκφέρει τις ανωτέρω κοπρολογίες όταν η δημοσιογράφος Ν. Μακρή τον ρωτάει για ποιο λόγο φοράει κομποσκοίνια στο χέρι.
Είναι τόσο συχνή η επανάληψη συγκεκριμένων λέξεων η οποία σε κατευθύνει να υποθέσεις πολλά για πτυχές της προσωπικότητας του εθνοπατέρα Ψαριανού και να αναλογιστείς πόσα πολλά μπορεί να προσφέρει ακόμα η επιστήμη στην ανθρωπότητα.
Με αυτούς θέλει να συγκυβερνήσει ο Παπανδρέου.
Συγχαρητήρια.

Διαβάστε κι εδώ τη συνέντευξή του στο ΚΛΙΚ (2001) που μιλούσε ο αγωνιστής Ψαριανός για τη Ferrari του.

9 σχόλια:

Stefanos είπε...

Σπάραξα στο κλάμα ρε.. τι τραβάει ο κακομοίρης για το καλό μας..

anastas.blogspot.gr είπε...

Πάντα πίστευα οτι η σαχλαμάρα και ο Ψαριανός έχουν συγγένεια, εύχομαι να το διαβάσει αυτό. Τάσσος

Theodore είπε...

Αυτη την ...κακια στο τελος,περι Γιωργου ντε,τι την ηθελες;
Μη μου πεις οτι κολλαγε,γιατι δε θα σε πιστεψω.

Ανώνυμος είπε...

μας δουλεύει ο εθισμένος;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

@estarian: Δύσκολα ξεπερνάει ένας μέσος άνθρωπος συγκινήσεις όπως το δράμα του συντρόφου που ξέπεσε σε δανεική Lexus. Έφυγε κι ο Γιάλομ...
@Τάσσο, ξέρεις. Και να το διαβάσει πολύ θα στεναχωρηθεί.
@Θεόδωρε, είναι διακηρυγμένη η επιθυμία του Γιώργου να συγκυβερνήσει με τον Γρηγόρη μέσω του ΣΥΝ.
@Ανώνυμε: Μακάρι να δούλευε έστω εμάς. Θα ήταν μια κάποια δουλειά.

Λαονικος είπε...

αυτός ο τύπος είναι στη βουλή και εκπροσωπεί κοσμο,εχει εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες (μεγάλη κουβέντα), λέει και πραττει οσα και πριν κλάσει στης βουλής τα έδρανα!
αυτοί που τον έστειλαν εκεί, έχουν σίγουρα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από τον ιδιο.ελαχιστοι από τους 300 είναι ικανοί και παράλληλα ηθικοί πολίτες όπως ελάχιστοι είναι και έξω από τη βουλή. μια από τα ίδια δηλαδής. κλασσική ατάκα του ψωροελληνα που βαριετε,συνηθιζει και παραδόξως απολαμβάνει τη κατάντια του. λυπάμαι πολύ αλλά έτσι έχουν τα πράγματα παίδες για μας τους νέους, περιμένουμε ποτέ θα ψοφήσουνε...

Theodore είπε...

Οτν ημουνα μικρος,οι φιλοι μου,πηγαιναν στο Συνασπισμο,γιατι εκει,υπηρχαν οι ταγαροφερουσες και μακρυφουστουσες,που φημιζονταν για "ψυχικαρες",και ετσι βολευοντουσαν καλα.
Απο τοτε εκει μεσα,μαζευοταν διαφορος,περιεργος κοσμος,απο πουστηδες,μεχρι λεσβιες και αλλες δημοκρατικες δυναμεις,αρα,δεν ειναι περιεργα αυτα που λες.

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι δεν γνωριζετε απο χιουμορ....ποια φεραρι βρε βλακες...πλακα εκανε το ατομο...στοκοι...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Γρηγόρη σε ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο. Ευχαριστούμε και για τον οικοδομικό χαρακτηρισμό. Είσαι σίγουρος ότι έκανες πλάκα;