Τετάρτη, Απριλίου 08, 2009

Oι bloggers, η Νέα Δημοκρατία και η τρομοκρατία


Σήμερα, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη Δημόσια Τάξη, ο πρωθυπουργός έκανε μια αναφορά για τον ηλεκτρονικό συντονισμό των επιθέσεων των κουκουλοφόρων. Είπε ότι για "χρησιμοποιούνται blogs και sms".
Αμέσως, οι γνωστοί καραγκιόζηδες έπεσαν πάνω του να τον φάνε επειδή δήθεν "επιτέθηκε με δεξιά νοοτροπία" στις αυτού αγιότητες τους μπλογκσποτάδες λες και είναι υπεράνω κριτικής. Αυτοί λοιπόν οι παπαρολογίζοντες παρουσιάζουν (στους αφελείς) δύο κόσμους: τον αγγελικό του Ίντερνετ που ντε και σώνει κυμαίνεται ανάμεσα σε Τσίπρα και Γιωργάκη και τον ζοφερό Μεσαίωνα που εκπροσωπεί η "κακιά δεξιά".
Να τους ενημερώσουμε ότι η επιστήμη δεν έχει δεξιά και αριστερά και ότι το Ίντερνετ δεν διαδόθηκε από το ΠΑΣΟΚ του Μαρούδα που έλεγε ότι θα καταρρίψει τους δορυφόρους που θα μετέδιδαν πρόγραμμα μη κρατικής ραδιοφωνίας ούτε από τον Συνασπισμό ούτε από κάποια ΚΟΒΑ ή Αχτίδα του ΚΚΕ ούτε από τοπική της ΝουΔού. Αναπτύχθηκε από Δυτικούς (Αμερικανούς) επιστήμονες (όπως ο Vinton Cerf και όλοι όσοι συμμετείχαν στο Arpanet).
Ο χρήστης του Ίντερνετ δεν είναι (όπως αναπαράγεται βάσει του στερεότυπου που θέλουν να μας περάσουν): άπατρις, μηδενιστής, αμοραλιστής, light οικολόγος, απολιτίκ τρόμπας που του αρέσουν οι μουσκουλάτοι σφίχτες, χαβαλές που σερφάρει μπας και βρει γκόμενα ή παιχνιδομανής.

Μπορεί να είναι κάτι απ' όλα αυτά, τίποτα απ' όλα αυτά, μοναχός του Αγίου Όρους, έμπορος όπλων, επιπλάς, νταλικιέρης, νοικοκυρά, προπατζής ή πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν.

Ο χρήστης του Διαδικτύου δεν ζει μέσα στο Ίντερνετ ή για το Ίντερνετ.

Απλά ζει, και άλλος συχνότερα κι άλλος σπανιότερα, το χρησιμοποιεί.

Είναι ένας απ' όλους εμάς. Τίποτε περισσότερο ή λιγότερο.

Επίσης να τους ενημερώσουμε τους διάφορους μπαγλαμάδες ότι οι bloggers δεν είναι φυλή του Αμαζονίου ή θρησκευτική σέχτα. Είναι άνθρωποι διαφόρων πεποιθήσεων, ηθικών αποθεμάτων, νοοτροπιών και στάσεων ζωής που απλά χρησιμοποιούν το ίδιο επικοινωνιακό εργαλείο.

Αναφέροντας την πολυφορεμένη φράση "οι bloggers" είναι σαν να λένε "οι χρήστες των εργαλείων ΜΑΚΙΤΑ" ή "εκείνοι που τρώνε σαλάμι Λευκάδος και πλένουν με ΡΟΛΙ".
Ο ειλικρινώς υμέτερος δεν νιώθει ότι έχει κάποιο κοινό σημείο με τους bloggers που γράφουν σεντονιάδες για το μπριτζ ή την πουά κάμπια της Νότιας Ντακότα ούτε με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους ανθυπολαμογιότατους που βρίζουν νυχθημερόν τους πάντες μην τυχόν τσιμπήσει κανείς και τους τα ακουμπήσει.

Το σφάλμα του πρωθυπουργού είναι άλλο και το έχουμε θίξει στην εκπομπή: η διαδικτυακή επικοινωνία του κόμματός του κ. Καραμανλή βρίσκεται 15 χρόνια πίσω και εκείνος δεν το έχει πάρει μυρωδιά. Χάνει σ' αυτό τον τομέα (από το ΠΑΣΟΚ) με 15 γκολ διαφορά και δεν έχει κάποιον άνθρωπο σοβαρό δίπλα του να το επισημάνει και να το διορθώσει.

Επίσης, δεν είναι προς μεγάλο ψόγο η πατάτα που διατύπωσε ότι γίνεται συντονισμός της τρομοκρατίας μέσω των blogs. Μέσω sites ναι. Μέσω forums και chat rooms. Τα blogs δεν έχουν εμπλακεί (ακόμα) σ' αυτή την υπόθεση. Απλά ο Νεάντερταλ λογογράφος του πρωθυπουργού ακούει να γίνεται συχνότατα λόγος για blogs και τοιουτοτρόπως μπουμπούνισε τη λέξη blog μέσα στο κείμενο για να φανεί η "τρεντουριά" του. Ας πρόσεχε ο πρωθυπουργός σε ποιους αναθέτει τη λογογραφή.

Τελικό συμπέρασμα: Κατακαημένη Αράχωβα τι σου 'μελε να πάθεις.
Οι Βένετοι, αν επένδυαν σ' αυτόν τον τομέα το ένα δέκατο απ' όσα ακουμπάνε οι πανικόβλητοι υπουργοί τους (μέσω κρατικής διαφήμισης) σε γουρουνοέντυπα με ανύπαρκτη κυκλοφορία ένεκα της εσφαλμένης εντύπωσής τους ότι ο εκδότης έχει "δύναμη", θα μπορούσαν να στέκονται πολύ καλύτερα στο νέο και άγριο κόσμο του διαδικτύου. Όμως χρειάζονται διαφορετικοί υπουργοί, διαφορετικοί "επιτελικοί" και διαφορετικοί κομματικοί κλειδοκράτορες.

Χίλιες φορές καλύτερα ένα post σε forum παρά δέκα σελίδες σε τυπωμένη πατσαβούρα φεσοεκδότη που γρυλλίζει.
Αυτά και καληνύχτα.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο λογογράφος διάβασε το άρθρο των Νεων http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4487299 το οποίο καπαρώνει τα blogs σαν εργαλείο των κεντροαριστερών. Τελικά ο cool Αλέξης κέρδίζει στη διαδικτυακή προπαγάνδα.

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μια φορά βρίσκω το άρθρο σας καίριο και ακριβές.Για τον ρόλο του INDYMEDIA πληροφόρησε κανείς τον κύριο Πρωθυπουργό...ή ξέρει και κάνει την πάπια;

Stefanos είπε...

Πές τα πές τα!!
Όντως ενιοτε αντιμετωπιζόμαστε ως κάποια σκοτεινή αίρεση από μερικούς μερικούς..
έχεις τρελλό δίκιο..

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

O cool Αλέξης διαθέτει site της πλάκας. Του χαρίζουν πόντους δεν τους κερδίζει με το σπαθί του.

Όλα τα ξέρουν οι πρωθυπουργοί. Μην τρέφετε αυταπάτες πως δεν γνωρίζουν. Αυτό είναι πρόφαση.

Γειά σου ρε Εσταριανάκη! Γράψτα κι εσύ με το ωραίο σου στιλ!

Theodore είπε...

Ελα τωρα.Φοβαστε το χοντρο και τα γραφετε!
Τρεμετε!
(Πλκα κανω βεβαια).

N. είπε...

...Καίριο το post, βάζει κάποια πράματα στη θέση τους. Και για το σχόλιο «Όλα τα ξέρουν οι πρωθυπουργοί», ως προς την πατάτα περί blogs και bloggers, μη ξεχνάς και το λεχθέν στη Βουλή, προ 20ετίας, από τον πρωθυπουργό Γ. Ράλλη για κάποια παρόμοια γεγονότα, ότι δηλαδή …για όλα φταίει ο Κηλαηδόνης!
Για λανθασμένη ή επιπόλαιη χρήση της επικαιρότητας μιλάμε.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Θεόδωρε καλοδεχούμενη η πλάκα.
Ν. αν μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για την Ράλλειο ανάλυση περί Κηλαηδόνη θα σου ήμουν ευγνώμων.

stelios είπε...

Γιωργακης - Αλεξης, μονο για cartoon κανουν , τα ατομα ειναι επικινδυνο να αναλαβουν οποιαδηποτε εξουσια.-

Theodore είπε...

Nασαστε καλα.
Θα το ψαξω και εγω για τον Κηλ.αλλα θυμμαι οτι ο μακαριτης ο Ραλλης,τον ειχε αποκαλεσει ΚΕλαηδονη.
Και αλλη ια σκηνη με το μακαριτη το Ραλλη.
Μεσημερι, στο γενικο κρατικο,εχει πεσει συρμα οτι ο Αντρεας,(ενας ειναι ο Αντρεας),μετεφερθη εκει εκτακτως,και εγω ως συνηθως,τσουπ, πρωτος.
Σε μια στιγμη, ερχεται ο Ραλλης,με μπλειζερ πηγαινοντας να τον επισκεφτει.Μονος του,ουτε φρουρα ουτε τιποτα.
Και τοτε,ενας πρασινοφρουρος,μαινομενος,ορμαει πανω στον ανθρωπακο, τον αρπαζει απ τα πετα,και αρχιζει να του λεει οσα δε σερνει η σουπα.Οτι αυτος φταει και καλα,που ο αλλος αρρωστησε.
Αθλιοτης.
Πιστευω σημερα,αν ζει, να ντρεπεται γι αυτο που ειχε κανει.

N. είπε...

...θυμάμαι το συμβάν (περί Κελαηδόνη...) επειδή μου έκανε εντύπωση, φαν ων του Λουκιανού, ως άσχετο για κάποιον του κοινοβουλευτικού αναστήματος του Γ. Ράλλη, υπουργού Εξωτερικών τότε. Απ΄ό,τι υπάρχει στο Διαδίκτυο δες εδώ:http://www.aristerasximata.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=221&Itemid=37

spooky είπε...

Όταν φροντίσει να επιβάλει το ν.3471/2006 στους βο(υ)λευτές και επίδοξους βο(υ)λευτές για να σταματήσουν να μας σπαμάρουν...

Όταν άρει την ανωνυμία των λαμόγιων (κοσμικών τε και ρασοφόρων) που έχουν κατακλέψει το κράτος...

Όταν μας αποκαλύψει τα ονόματα αυτών που τ'αρπάξανε από τη Μίζενς...

Όταν μας πει ποιοι παρακολουθούν μέχρι και τις επικοινωνίες του ίδιου του πρωθυπουργού και δη ανενόχλητοι...

Τότε και μόνον τότε θα έχει δικαίωμα να μιλάει. Το... κουρασμένο παλικάρι.