Παρασκευή, Ιανουαρίου 29, 2010

Visa και ελληνοποίηση της αλ Κάιντα


Οι πληροφορίες για την κατάργηση της βίζας που απαιτείται από τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ είναι ασαφείς. Συχνά αντικρουόμενες.
Ενώ έχει γίνει προεργασία ετών για την κατάργησή της, ταυτόχρονα έχουν γίνει πολλά βήματα πίσω που αποθαρρύνουν την υπερδύναμη από την άρση αυτής της διάκρισης που ισχύει για τους Έλληνες ταξιδιώτες.
Ένας από τους ανασχετικούς παράγοντες είναι οπωσδήποτε η αδυναμία του ελληνικού κράτους να εξιχνιάσει τις υποθέσεις της νέας τρομοκρατίας.
Η «ένοπλη πάλη» στην Ελλάδα χτυπάει όπου θέλει, όπως μπορεί και σε οποιονδήποτε στόχο επιλέξει.
Όσο κι αν προσπαθούν οι αρχές να ωραιοποιήσουν τις καταστάσεις με τα λόγια, οι Αμερικανοί μετρούν τα απτά αποτελέσματα – που δεν υπάρχουν.
Οι ιθύνοντες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν είναι ψηφοφόροι στη χώρα μας ώστε να «πλανηθούν» με καλοδιατυπωμένες υποσχέσεις.
Επιπλέον λόγος για τις αμερικανικές επιφυλάξεις είναι τα διάτρητα σύνορά μας.
Όποιος θέλει, όπως μπορεί και όποτε επιλέξει, τα περνάει και προωθείται ανενόχλητος στην πρωτεύουσα.
Η εικόνα των φανατικών ισλαμιστών που διαδήλωσαν στην Αθήνα και διέλυσαν το κέντρο της πόλης τον Μάιο του 2009 για το δήθεν «σκίσιμο» του Κορανίου (που δεν ήταν Κοράνι) λειτούργησε απολύτως αρνητικά σε διπλωματικό επίπεδο.
Επίσης, ένα αντικίνητρο για την κατάργηση της βίζας είναι οι δεύτερες σκέψεις που κάνουν διπλωματικοί κύκλοι αναφορικά με το νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς.
Με διαδικασίες στοιχειώδεις, προϋποθέσεις ελάχιστες και χωρίς να εξακριβώνεται αξιόπιστα το παρελθόν των ενδιαφερομένων να «ελληνοποιηθούν», ανοίγει ο δρόμος για μεγάλες εθνικές περιπέτειες.
Τι πρόκειται να συμβεί άραγε αν το «φέρει η κακιά στιγμή» να «ελληνοποιηθούν» μέλη ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων και αρχίσουν να χτυπούν δυτικούς στόχους;
Πόσο μπορεί το ελληνικό κράτος να εγγυηθεί την ευπείθεια και τη νομιμοφροσύνη ανθρώπων που αφενός δεν γνωρίζει καλά-καλά κι εκείνοι θα μπορούν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο με ελληνικά διαβατήρια;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και θα κατηγορηθω ως συνωμοσιολογος,πιστευω πως καποιες εξουσιαστικες(ανθελληνικες) ελιτ επιθυμουν και σχεδιαζουν τη συγρουση πολιτισμων και θρησκειων στη χωρα μας.Πριν να ειναι αργα,καλο θα ηταν να κρατησουμε κλειστο το κουτι της Πανδωρας...και το συνθημα "πρωτα ο πολιτης" θα προτιμουσα να ηταν "πρωτα ο Ελληνας".Αλλα ετσι μειωνονται οι ψηφοφοροι....
Ξερω τωρα κινδυνευω να κατηγορηθω ως ρατσιστης και ξενοφοβος.

Ανώνυμος είπε...

αιθεροβαμων πολιτες της ελλαδας θεωρουνται μονο οι ελληνες?Οι νομιμοι μεταναστες δλδ τι ειναι για πες μας.Αν δεν εισαι ρατσιστης απαντησε.Ειναι η' δεν ειναι?

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε παρεξηγησες...Σαφως και ειναι πολιτες της Ελλαδας οι νομιμοι μεταναστες.Η ενσταση μου εγκειται στην αφαιρεση της λεξης "Ελληνας" και στην ολη προσπαθεια εθνομηδενισμου η οποια κορυφωνεται στις μερες μας.