Τρίτη, Απριλίου 13, 2010

Αναστάτωση στην Πάτρα: Σε γκούλαγκ Έλληνες στρατιώτες!


(Επί του πιεστηρίου: βρέθηκε το όπλο. Οι αξιωματικοί μοιράζουν τα φορητά τηλέφωνα στους στρατιώτες. Το άρθρο που ακολουθεί διαβάστε το για ιστορικούς λόγους.)


Πράγματα και θάματα συμβαίνουν στο στρατόπεδο της Πάτρας (Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού Σώματος), όπου εδώ και μερικές μέρες έχει …φυλακισθεί ολόκληρη η δύναμη, περίπου 600 άνδρες. Το στρατόπεδο αυτό, όπως καταγγέλλουν γονείς στρατευμένων αλλά και πολλοί στρατιώτες, έχει μεταμορφωθεί μέσα σε λίγα 24ωρα, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε γκουλάγκ!
Όλοι οι άνδρες που υπηρετούν, στρατιώτες και αξιωματικοί, έχουν εγκλεισθεί και απαγορεύεται να βγουν, ενώ κάτω από μεσαιωνικές συνθήκες επανήλθε το καψόνι με ατέλειωτα τροχάδην, ακόμη και με το μαρτύριο της πείνας (δεδομένου ότι το στρατόπεδο, στο οποίο υπηρετούν πολύ εντόπιοι με δικαίωμα διανυκτέρευσης, του οποίου όμως δεν μπορούν να κάνουν χρήση, δεν έχει τα μέσα να θρέφει όλη την ονομαστική δύναμή του καθημερινά, με αποτέλεσμα να παρέχεται υποτυπώδης σίτιση με μερίδες 50% μικρότερες από ό,τι στη φυσιολογική περίοδο!).
Όλα αυτά οφείλονται στην απώλεια ενός τυφεκίου G3A3. Η διοίκηση του στρατοπέδου αντελήφθη την απώλειά του στις 8 Απριλίου, ενώ υπολογίζεται ότι το όπλο «αφαιρέθηκε» ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των «ελεύθερων – φυλακισμένων» στρατιωτών καθώς και αρκετών γονέων, ο διοικητής του στρατοπέδου απαγόρευσε όλες τις άδειες εξόδου, όλες τις διανυκτερεύσεις, όλες τις εγκεκριμένες κανονικές άδειες, ακόμη και τις …απολύσεις των στρατιωτών που έχουν ολοκληρώσει τη θητεία τους! Απαγόρευσε κάθε επικοινωνία όλων των στρατιωτών με τους οικείους τους, απαγόρευσε τη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων, την επίσκεψη των ανδρών στο ΚΨΜ και τη λειτουργία του, εκτός από ένα πεντάλεπτο το πρωί και ένα το απόγευμα, οπότε μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών (συνολικά) υποτίθεται ότι εξυπηρετούνται οι εξακόσιοι άνδρες.

ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΟΡΓΗΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι καταγγέλλοντες, οι οποίοι για προφανείς λόγους θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, «φθάσαμε στο σημείο οι στρατιώτες να έχουν εξαγριωθεί, να έχουν σπάσει τα νεύρα τους και μερικοί να χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο ή να αυτοχαστουκίζονται για τον εγκλεισμό τους. Σε μία περίπτωση, στρατιώτες ήρθαν στα χέρια με κατώτερους αξιωματικούς, γεγονός που σημαίνει ότι η πειθαρχία στο στρατόπεδο είναι σε οριακό σημείο».
Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του στρατοπέδου έχει εξαντλήσει κάθε φυσιολογικό όριο ανακρίσεων για να διακριβώσει πώς χάθηκε το όπλο και βασικά ποιος το έκλεψε, αν δεν πρόκειται περί λογιστικού λάθους. Μέχρι και – με τη μεσολάβηση αστυνομικών της Ασφάλειας Πατρών – έρευνες σε σπίτια εντοπίων στρατιωτών πραγματοποιήθηκαν, ενώ μια ομάδα δέκα ανδρών που φέρονται να έχουν ευθύνες επειδή ήταν θαλαμοφύλακες τις προηγούμενες μέρες έχει εγκλεισθεί στο πειθαρχείο. Σημειωτέον ότι μερικοί απ’ αυτούς τους δέκα είναι οι λεγόμενοι «στρατιώτες με εθνικότητα», δηλαδή άτομα (λευκά ή μαύρα), που απέκτησαν πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα, ως επί το πλείστον Αλβανοί!

ΚΑΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ
Την Πέμπτη συμπληρώνεται μία εβδομάδα από τον εγκλεισμό των στρατιωτών και ο διοικητής... αγορεύων έκανε λόγο ότι τουλάχιστον για είκοσι ημέρες θα συνεχισθεί αυτό! Εν τω μεταξύ οι οικείοι των στρατιωτών, είτε από την Πάτρα είτε από γειτονικές πόλεις και από την Αθήνα ακόμη, έχουν συγκεντρωθεί έξω από το στρατόπεδο, που βρίσκεται σε μια άκρη της πόλης, αγωνιώντας να δουν αν είναι καλά τα παιδιά τους. Η αναστάτωση στην Πάτρα είναι μεγάλη και οι τοπικοί σταθμοί και τα κανάλια ασχολούνται σε κάθε δελτίο με το θέμα αυτό.
Τη Δευτέρα το απόγευμα, αφού επί ώρες είχαν τους στρατιώτες όρθιους και νηστικούς μέσα στους θαλάμους τους, με την εντολή να «είναι αγάλματα», άρχισε μια επιπρόσθετη τιμωρία: κούρεμα με την ψιλή. Πρωτοφανή πράγματα για κληρωτούς που δεν είναι βεβαίως νεοσύλλεκτοι και που πολλοί σε μερικές μέρες απολύονται.
Ήδη άρχισαν αρκετοί γονείς στρατιωτών, που υφίστανται μια τέτοια μεσαιωνική συμπεριφορά, που θυμίζει άλλες εποχές και μεθόδους, να υποβάλουν διαμαρτυρίες στο ΓΕΣ για τη στάση του διοικητή, ενώ ετοιμάζονται και μηνυτήριες αναφορές εναντίον του για κατάχρηση εξουσίας κ.ο.κ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξυπνάτε ρε!!!Όπλο χάθηκε και οχι καραμέλα!!!
Μήπως θέλετε τα "παιδιά" να τα προσφέρουμε και φοντάν???
Επιτέλους Στρατό πήγαν όχι στο κολλέγιο ¨Μπαρπίκα"
Να ξέρετε ότι σε περίπτωση απώλειας όπλου μπλέκεται η αντιτρομοκρατική και όχι η Στρατονομία!!!
Και προκύπτει και ένα λαβράκι ...
Τι δουλειά έχουν 600 στρατιώτες σε ένα στρατόπεδο "χαμηλής επανδρώσεως"???

Ανώνυμος είπε...

Πές τα!!!
Δεν πήγαν πενΤΑήμερη τα παιδιά
Στον στρατό πήγαν.

Μάνος Κιλημάντζος είπε...

Προς τους απο πάνω :

Είμαι ΕΣΟ 77Β και μάλιστα εξ αναβολής! Οπότε μην μου πεί κανείς για θητεία /5ήμερη!

Ούτε στην εποχή μου τόλμησε κανένας διοικητής (και είχα πολλούς και διαφόρων χαρακτήρων σε μία θητεία 28 μηνών!) να κάνει τέτοια πράγματα!

Κύριοι, η πειθαρχία ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ !
Την ΚΕΡΔΙΖΕΙ ο κάθε διοικητής!
Αλλοιώς ας πάει σε υπηρεσία γραφείου να κολλάει σφραγίδες !!
Γνώμη μου (που την είχα και τότε και την διετύπωσα αρκετές φορές ΑΝΟΙΧΤΑ και μπροστά στους εκάστοτε διοικητές μου!).
Ο φαντάρος πρέπει να νοιώθει υπερήφανος να υπηρετεί και όχι να νοιώθει "κατάδικος".

Δεν υποστηρίζω την τόσο χαλαρή θητεία των ημερών μας. Την θέλω πιο "στρατιωτική". Αλλά αυτό δεν έχει σε τίποτε να κάνει με την ταπείνωση των φαντάρων! Κάτι τέτοια είναι που ενισχύουν την άποψη που έχουν οι νέοι περι στρατού (χάσιμο χρόνου κλπ).

Λογική και μέτρο κύριε διοικητά!
Σεβασμός, αυστηρότητα και δικαιοσύνη στους στρατιώτες σου κύριε διοικητά!
Αλλιώς δεν αξίζεις να είσαι διοικητής!

Balafara Hunter είπε...

Δεν έγινε τίποτα πρωτότυπο.

Αν χαθεί όπλο, το στρατόπεδο σφραγίζεται μέχρι Δευτέρας Παρουσίας ή μέχρι να βρεθεί. Ο βλάκας που το πήρε τους έχωσε.

Και καλά λέει κι ο κουμπάρος παραπάνω. 600 άτομα να κάνουν θητεία στην Πάτρα; Δεν κοιμήθηκαν στο σπίτι τους το βράδυ κι είχαν αϋπνίες.

Εμείς είμαστε τα κορόιδα που όσο πέρναγαν οι μέρες απομακρυνόμαστε από τα σπίτια μας και πήραμε δεύτερη μετάθεση "αγκαλιά με την πυραμίδα" στα σύνορα.

Που να είχαν και τον Θάλασσα διοικητή, να τους λέει κάθε πρωί "Πλην Εμού και του Θεού, θέσεις για κάμψεις λάβατε".

aoratos είπε...

ΝΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΤΑΝ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ .ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΗΓΡΕΙΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ , ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ;

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Οι άλλοι που έφταιξαν; Αν είναι έτσι να προφυλακίσουμε 10.000.000 Έλληνες διότι υπάρχει εγκληματικότητα.

Μάνος Κιλημάντζος είπε...

Αυτό που υποστηρπιζω (και που πιστεύω οτι εκεί πάσχει ο στρατός) είναι ο έμπρακτος σεβασμός στον έφεδρο!
Πάντα πίστευα στο φιλότιμο του Ελληνα.
Αν τον σεβαστεί ο ανώτερος γίνεται "χαλί να τον πατήσεις".

Και το αντίθετο αν καταλάβει οτι τον ξεφτυλίζεις και τον υποβιβάζεις. Τότε σίγουρα θα βρεί την ευκαιρία να "λουφάρει" και το κυριώτερο να απαξιώσει την αξία της θητείας!

Δεν μίλησα για την στέρηση εξόδου!
Μία εβδομάδα δεν είναι και κανένα τεράστιο χρονικό διάστημα! Εμείς κάναμε και 20ήμερα μέσα και δεν πάθαμε τίποτε!

Για σεβασμό στον έφεδρο μίλησα !!!
Για να μπορεί και ο ανώτερος να απαιτεί κι αυτός με την σειρά του τον σεβασμό του φαντάρου!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που έγραψε το άρθρο … μάλλον δεν έχει πάει φαντάρος …σιγά μην έγινε και το Άουσβιτς, όταν γίνει η μαλάκια θα πέσει και το καψώνι προς γνώση και σιμόρφωση και εδώ που τα λεμέ σιγά το καψώνι που έβαλαν τους φαντάρους να τρέχουν, μέσα στην εκπαίδευση είναι. τώρα όσο για το κούρεμα και τα αλλά περί καψωνιών και οι δήθεν ανώνυμες καταγγελίες μην αναφερθώ . εδώ γίνετε χαμός αν ένας γονιός κάνει παραπονά ότι το παιδί του δεν κοιμήθηκε καλά όχι γι αυτά που αναφέρονται στο παραπάνω κείμενο … τα έζησα … και όταν χαθεί όπλο τα πράγματα είναι δύσκολα
Δεν χάθηκε αρβύλα !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα κάνανε τα ...παιδάκια σας...
Ειδες ρε αψέκαστε πως βρέθηκε το όπλο????
Βουτιρο-γαλακτομπουρεκομπεμπεδες της εκκλησίας....

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Ανώνυμε, εσύ που είσαι τόσο σκληρός και αδάμαστος θα ήθελες να την πληρώνεις για άλλους χωρίς να ευθύνεσαι; Μακάρι να κρατάς τέτοια στάση και στα θέματα που σε αφορούν.