Παρασκευή, Απριλίου 27, 2012

O Κώτσος λύνει τη σιωπή του


Της Λουκίας Χουλιάρα
Τα τηλέφωνα στη Ραφήνα χτυπούσαν ασταμάτητα την τελευταία εβδομάδα. Για την ακρίβεια τους είχαν ζαλίσει τον έρωτα. Είχαν μπει λυτοί και δεμένοι για να τον πείσουν να σκάσει μύτη στην ομιλία του Καλαματιανού, την Κυριακή. «Έλα και θα στο χρωστάμε χάρη», «Σε ξορκίζουμε: πες δυο, τρεις αράδες στήριξης κι ο Θεός θα στο ανταποδώσει! Θα σχωρεθούν τ’ αποθαμένα σου», «Κι αν δε σου καίγεται καρφί, λυπήσου τ’ όνομα του θειού σου, που τόσο το εντρόπιασες με την ήττα από το ζαβοΓιώργη!».

Η κατάσταση ήταν αφόρητα πιεστική και ο Κώστας λύγισε. Εξ’ άλλου αν εξαιρέσεις τον Μπένυ που είναι αδίστακτος και το Θόδωρα που είναι γραφικός και πουλάει τρέλλα, όλοι οι χοντροί- κατά κανόνα –είναι αθρώποι πονετικοί.. Ψυχούλες! Αυτό που βέβαια βάρυνε πιο πολύ στη λήψη της απόφασης να αποδεχτεί το γκεσταριλίκι του Ζαππείου, ήταν το χουνέρι που του επεφύλαξε το ένα από τα δίδυμα. Ενοχλημένο από το σαματά και τα σούρτα-φέρτα, πήρε την πρωτοβουλία και έβγαλε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές από την μπρίζα. Ταυτόχρονα τσούρνεψε και όλα τα κινητά, με αποτέλεσμα να φτύσουν αίμα για να παραγγείλουν το κολατσό του Κώστα- 32 σουβλάκια με πίττα και 20 μπύρες-για το Σάββατο το βράδυ.

Την Κυριακή της ομιλίας, ο Κώτσος σηκώθηκε με μια μούρη μέχρι τα πατώματα. Άλλη φαγούρα δεν είχε απ’ το να παραστεί σε μια παρουσίαση με ονοματεπώνυμο:Ζάππειο 3! Πόσο περισσότερο βλάκας μπορούσε να φανεί ο εθνικός μας τραμπολινάκιας; Πόσες εκδόσεις του ίδιου βιβλίου σκόπευε άρaγες να τυπώσει; Ζάππειο και κάλτσες τρύπιες. Άμε και στα σιχτίρια! Δεν έφθανε δηλαδή που έκανε το κόμμα παιδική χαρά; Άδωνις μπαίνει, Ελίζα βγαίνει. Επιστολές μεταμέλειας και δηλώσεις απολογίας. Εξομολογητήριο την είχε κάνει τη Ν.Δ. ο κύριος «Είδα φως και μπήκα». Να χάνει η μάνα το παιδί και τούμπαλιν. Η Νατάσσα προέβλεψε και τονε προμήθευσε μερικά ηρεμιστικά χαπάκια- στραγάλια τα αποκαλούσε αυτός- από το Ιπποκράτειο. Έπρεπε να είναι ήρεμος, εν ανάγκη να βρίσκεται σε νιρβάνα. Ν’ ακούσει όλη την ομιλία, με ενδιαφέρον προσποιητό και επιδοκιμασία μουσαντένια, να σταυροφιλήσει τον Αντώνη και να κάμει και τη δήλωση- μπούρδα!

Η φαντασία υπελείπετο της πραγματικότητος. Ο Αντώνης, ξεπέρασε και αυτόν το ΓΑΠατζή ακόμα στην μπαρουφολογία. Τον άφησε πίσω, να βλέπει την πλάτη και να τρώει τη σκόνη του. Ο Μινεσοταίος τουλάχιστον, ξεπετάχτηκε απ’ το πηγάδι και έταξε λαγούς με πετραχήλια, ποντάροντας στην πανεθνική άγνοια. Ο τρελλοΜεσσήνιος υποσχέθηκε στον τυφλό το φως του και στο νεκρό ανάσταση, σε μια εποχή που ακόμα και η μπάμπω από τον Άνω Μύστακα Ροδόπης, μπορούσε με ακρίβεια να σου εξηγήσει τί σημαίνει ασφάλιστρο κινδύνου! Από τη σύγχυσή του ο Κώτσος και σπληνάντερο να του έφερνες μέσα στην μύτη, δε θα μπορούσε να το αγγίξει. Όση ώρα ο ΘΑμαράς παπαρολογούσε, εκείνος πρόβαρε μέσα του τη δήλωση που θα έκανε στα κανάλια. Θα στήριζε τον Αντώνη και θα επιχειρούσε να ενισχύσει τη συσπείρωση. Ο ιδρώτας όμως, είχε αρχίσει να κυλά στο παχύδερμο σβέρκο του. Θα ήτο αρκετά πειστικός ή στο τέλος μια στιγμιαία παρόρμηση θα τον έκανε να ξεστομίσει αυτό που πραγματικά ήθελε; «Έχω δει μα@@κες και μα@@κες, αλλά σαν και σας- αν μας ξαναψηφίσετε- δε θα χω ματαδεί»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: