Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2012

Αποκάλυψη: ο Μίνωας Κυριακού σε βιβλίο του ταύτιζε τον ναζισμό με τον τουρκισμό και έγραφε για τις σφαγές του Σουλεϊμάν του... «μεγαλοπρεπούς»!


Δεξιά στην εικόνα βλέπουμε το εξώφυλλο του βιβλίου «Πάνω στο Ηφαίστειο» που έγραψε ο Μίνωας Κυριακού για να καταγγείλει τις τουρκικές θηριωδίες. Κάτω από την φωτογραφία του ιδρυτή του Antenna, βρίσκεται εικόνα από την διαφήμιση του Σουλεϊμάν στην ιστοσελίδα του καναλιού.

Το βιβλίο «Πάνω στο Ηφαίστειο» φέρει την υπογραφή του καναλάρχη Μίνωα Κυριακού. Κυκλοφόρησε το 1988 από τον οίκο «Εκδόσεις Ιδρύματος του Αιγαίου», που έδρευε στη διεύθυνση του Ant1 (Κηφισίας 10-12 Μαρούσι). Αναφερόταν στο κυπριακό ζήτημα, την εισβολή των Τούρκων, τις σφαγές, τις γενοκτονίες, την ομοιότητα της πολιτικής τους με εκείνη του Χίτλερ και τις αγριότητες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Στη σελίδα 49 διαβάζουμε την άποψη του κ. Κυριακού για τους σουλτάνους και τον πολυδιαφημισμένο πλέον Σουλεϊμάν: «Η Τουρκία της εποχής του διαστήματος δεν έχει αλλάξει καθόλου από την εποχή που παρέσυρε ό,τι βρισκόταν μπροστά της με την ελεύθερη χρήση του σπαθιού και του δαυλού, επιβάλλοντας με την βία την κυριαρχία της στους άλλους. Αυτή ήταν η Τουρκία των Μουράτ, Μεχμέτ, Σελίμ και του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Η ίδια είναι και σήμερα». Στη συνέχεια (σελ. 50) ο συγγραφέας παραθέτει απόσπασμα από βιβλίο του Jean Delumeau που λέει: «Στη Γερμανία εξακριβώθηκε ότι ο Σουλτάνος (σ.σ.: ο Σουλεϊμάν!) είχε διατάξει να τοποθετηθούν 2.000 κεφάλια ως τρόπαια μετά τη νίκη του στο Mohacz και ότι 80.000 κρατούμενοι σφαγιάστηκαν χωρίς παρέμβαση».

Ναζί της Ασίας

Στη σελίδα 140 του σπουδαίου βιβλίου του, ο κ. Κυριακού έχει ένα κεφάλαιο που τιτλοφορείται «Τουρκισμός και ναζισμός». Εκεί, μαστιγώνει ανελέητα τη διαχρονική πολιτική της γείτονος. Γράφει: «Δεν χρειάζεται κανείς να είναι τόσο οξυδερκής για να διακρίνει τις ομοιότητες μεταξύ του Τουρκισμού και του Ναζισμού. Η ουσία της εγγύτητας μεταξύ των δύο ιδεολογιών είναι βασικά η ίδια η ακατανίκητη τάση να υποτάξουν και να καταπιέσουν άλλα έθνη. Υπάρχει, πραγματικά, πολύ μικρή διαφορά μεταξύ των κινήτρων της Τουρκίας για την επίθεση κατά της Κύπρου και εκείνων που χρησιμοποιήθηκαν από τον Hitler για να δικαιολογήσουν την επίθεσή του κατά της Sudetenland και, αργότερα, όλης της Τσεχοσλοβακίας. Και στις δύο περιπτώσεις η προστασία μιας δήθεν διακινδυνεύουσας μειονότητας ήταν ο σκοπός: της γερμανικής επιθέσεως στην Sudetenland και της τουρκικής στην Κύπρο. Δεν υπάρχει επίσης καμμία εμφανής διαφορά μεταξύ εκείνου που ο Hitler ονόμαζε 'deutsche Wiedergeburt', δηλαδή τη γερμανική αναγέννηση και εκείνου που η Άγκυρα ονομάζει Τουρκισμό. [...] Δεν υπάρχει τέλος στις συγκρίσεις που μπορούν να γίνουν για να τονίσουν την κοινή προέλευση του Ναζισμού και του Τουρκισμού. Στις ρίζες τους βρίσκονται τα φοβερότερα των ανθρωπίνων ενστίκτων».

ΥΓ: Την Δευτέρα έκανε την πρεμιέρα της στον Antenna του κ. Κυριακού η τουρκική σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής». 

2 σχόλια:

Γεώργιος Σπανός είπε...

Τι άλλο να πει κανείς , πέρα από το ότι η ζώη έχει χιούμορ και καθόλου καλή μνήμη!

Ανώνυμος είπε...

Τα βαζατε τα ηχητικα με τον αγαπημενο Νεοκλη Σαρρη.Αμπντουλαζιζ!!!Τα ειχε πει ολα!!!Μας αλλαξανε τον σπόρο 450 χρονια και τωρα τους βλεπουμε και στην τηλεοραση.Ψυχουλες Δολοφονοι!!!
450 ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ!!!Μικρασιατική καταστροφή.Σφαγή και εξαφάνιση των ποντίων.Η Κύπρος μας το 74!!!Οχι τους Τούρκους ρε παιδιά.Τους βάζετε στα σπίτια σας.Οχι ρε παιδιά στους Σουλειμανηδες.Τριζουν τα κοκκαλάκια των προγόνων μας.Ημαρτον!!!Και το συνεχισε και ο Σημιτης με τον Παγκαλο που τους παρεδωσαν τον Οτσαλαν.Προδοτες θα μας καψει ο Θεος!!!