Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2012

Μην φας, έχουμε γλάρο!

(Μόνο στιγμιότυπο με χειραψία με καγκουρό δεν έχει αναρτήσει ακόμα  ο κ. Γεωργιάδης στο twitter. Στη φωτό βλέπουμε το χαρούμενο πουλί που υπερίπταται της κάρας του!)

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «twitter» κοντεύει να «γονατίσει» από τον φόρτο εργασίας στην οποία την υποβάλλει ο εργώδης υπερασπιστής του Μνημονίου κ. Γεωργιάδης (και αυτή την εβδομάδα είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας). Πήγε στην Αυστραλία και ανεβάζει κάθε τόσο και λιγάκι φωτογραφίες από τις δραστηριότητές του εκεί. Δεν μπορεί να αφήσει παραπονεμένους τους φανατικούς παρακολουθητές των έργων και των ημερών του. Ο Άδωνις στο ραδιόφωνο παραχωρεί -για δισεκατομμυριοστή φορά- συνέντευξη. Ο Άδωνις σε συνάντηση με ομογενείς. Ο Άδωνις στο κτίριο της ΑΧΕΠΑ, σε βήμα κεκοσμημένο με γιρλάντες και την χάρη του. Ο Άδωνις ποζάρει μαζί με την Ευγενία Μανωλίδου έχοντας ως φόντο τη γέφυρα του Σίδνεϊ. Από πάνω τους, ένα περιστέρι που απέδρασε από το κεφάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη, μεταμφιέστηκε σε γλάρο και ψάχνει για γαύρους που ίσως να έχουν παγιδευτεί στη ζελεδιασμένη κόμη του ευέλπιδος μνημιονιοφρενή. Ο καλός μας βουλευτής φαίνεται τόσο κατενθουσιασμένος με την παρουσία του στην μακρινή ήπειρο, που σε κάνει να σκέφτεσαι (φευ, ανακριβώς) ότι είναι έτοιμος να εγκατασταθεί μόνιμα εκεί και να καταπλήξει τα ενθουσιώδη πλήθη!

Ο... κατώτατος

Τι θα μπορούσε, όμως, να κάνει ο μπουμπούκος όλων των Ελλήνων στην χώρα των καγκουρό; Το καγκουρό; Αποκλείεται. Έχουν ήδη μπόλικα. Ούτε τον κροκόδειλο διότι τα εν λόγω ερπετά δεν σκληρίζουν αδιάκοπα εκτοξεύοντας λέξεις υπέρ του Μνημονίου στα θηράματά τους. Ο εκλεγμένος εκπρόσωπός μας, με τις γνωριμίες που έκανε, θα μπορούσε να πιάσει δουλειά με 16 δολάρια Αυστραλίας την ώρα – ποσό που αντιστοιχεί στις κατώτατες απολαβές της χώρας. Το γεγονός ότι υπάρχει κατώτατος μισθός στην Αυστραλία, ο κ. Γεωργιάδης το αγνοούσε. Πίστευε ότι δεν υφίσταται κάτι τόσο... σοσιαλιστικό στην πρώην αποικία των Βρετανών. Αφού του απεδείχθη ότι έχει θεσμοθετηθεί κατώτατος μισθός (με αποτέλεσμα να εκτεθεί ολίγον ο σύζυγος της Ευγενίας Μανωλίδου), απεδέχθη γενναιοφρόνως το σφάλμα του και συνέχιζε να βομβαρδίζει το twitter με φωτογραφίες και ανακοινώσεις από τις πολυποίκιλες δραστηριότητές του. Η ζωή περνάει όμορφα για μερικούς τυχερούς, οι οποίοι αναλίσκουν ό,τι πολυτιμότερο έχουν (το χρόνο τους και τις κάρτες μνήμης του φορητού τηλεφώνου τους, αποθηκεύοντας φωτογραφίες) για να μεταλαμπαδεύουν τα νάματα του Ελληνισμού και τα δίκαια του Σόιμπλε στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: