Τετάρτη, Απριλίου 10, 2013

Δεν είναι γάιδαρος!


Αν είναι δυνατόν! Τέτοια κατάντια; Τέτοια έκπτωσις αξιών; Που βαδίζομεν; Πολίτης αποκάλεσε «Ντορή» τον κ. Πάγκαλο...

Το ατυχές περιστατικό έλαβε χώρα στη λίμνη της Βουλιαγμένης - ως γνωστόν, εκεί ουδείς γάιδαρος συνηθίζει να κάνει τα μπάνια του. Οι τόποι θαλάσσιων και ιαματικών λουτρών που προτιμούν οι όνοι θα απασχολήσουν στο μέλλον την παρούσα στήλη. Ο υπουργός που συνέδεσε το ονοματεπώνυμό του με τεράστιες εθνικές επιτυχίες (Ιμια, Οτσαλάν), ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα και αξιοποιώντας τα εργαλεία που του προσφέρει ο νόμος -κάτι που ισχύει για όλους ανεξαιρέτως τους Ελληνες- μήνυσε τον υβριστή του. Ο θρασύς πολίτης είχε αντικρίσει την απολλώνια μορφή του νηφάλιου πολιτικού, όταν ο τελευταίος, τοις κείνων (των αρχαίων προγόνων δηλαδή) ρήμασι πειθόμενος, εγυμνάσθη λουόμενος και εμπανιαρίσθη γυμναζόμενος. Νους υγιής κι έτσι... Μόλις ήχησε η λέξη «γάιδαρος» στα ευσεβή ώτα του απόμαχου της πασοκάρας, εκείνος κάλεσε την Αστυνομία και εκείνη, υπακούοντας εντολές της ιεραρχίας, ασφαλώς, ήρθε πάραυτα. Οπως κάνει πάντοτε, στα εύκολα και στα δύσκολα. Στη Γαύδο και στην Κυψέλη. Σε εξύβριση και σε φονικά. Στην υπόθεση «πολίτης υβρίζει Πάγκαλο» δεν κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις. Μόνο πέντε περιπολικά και δύο μηχανές της ομάδας Δίας. Είθισται στις εξυβρίσεις...


Μοίρα F-16

Υπολογίζοντας πρόχειρα την «ένταση πυρός» της καταστολής και την αναλογία με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά, τότε θα έπρεπε σε κρούσμα πορτοφολά η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να διατάζει να επεμβαίνουν άμεσα 50 περιπολικά και 20 δίκυκλα της ΔΙΑΣ. Στις ανθρωποκτονίες, στις ληστείες και στους βιασμούς πρέπει να εφορμούν πέντε μεραρχίες τεθωρακισμένων της Αστυνομίας (που δεν έχει), μία μοίρα F-16 (ούτε από αυτά έχει), μια μηχανοκίνητη μεραρχία Πεζικού (γιοκ και από τούτο) και ο ΓΑΔάρχης ο ίδιος με το βαλιτσάκι που κρύβει τους κωδικούς με τα πυρηνικά (δυστυχώς, σε έλλειψη και αυτά από την Ελλάδα).

Για να μην περιπίπτουμε σε καταστροφολογίες και τις κλασικές ψωροκωσταίνικες μιζέριες, ας το δούμε θετικά. Ισως η υπερεκπροσώπηση των δυνάμεων ασφαλείας σ' ένα περιστατικό λεκτικής επίθεσης να αποτελεί μήνυμα στην κοινωνία, το οποίο είναι το ακόλουθο: «Και κάτω να φτύσετε ή να πετάξετε χαρτάκι στον δρόμο, εμείς θα αντιδράσουμε στο πιτς φιτίλι. Ντου από παντού στους παραβάτες!»

ΥΓ.: Δεν χρειάζεται να σημειωθεί το άστοχον -πέραν του προσβλητικού- του χαρακτηρισμού «γάιδαρος» για τον κ. Πάγκαλο. Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης περπατάει στα δύο πόδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: