Πέμπτη, Απριλίου 25, 2013

Αφιόν Καραχισάρ

Το Σάββατο η στήλη στην εφημερίδα «δημοκρατία» ασχολήθηκε με την ασυγχώρητη προσβολή εναντίον της παράταξης που εκτόξευσε από το Mega ο ακάματος πανελιστοβουλευτής κ. Γεωργιάδης. Χρέωσε, δίχως να ακουστεί κιχ από τη Ν.Δ., τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Δεξιά. Μάλλον το κόμμα συμφωνεί μαζί του. Κρίμα. Για καθαρά αρχειακούς λόγους υπενθυμίζεται ότι στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» στις 22 Μαρτίου δήλωσε: «Θέλω να πω ότι εγώ είμαι δεξιός. Η δική μου παράταξη βαρύνεται, η Δεξιά, γιατί πριν από μερικές δεκαετίες η Βουλή, υπό δεξιά πλειοψηφία, ψήφισε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας με τους συμμάχους και να πούμε το ηρωικό «Οχι» τότε, να φέρουμε πίσω τον βασιλιά Κωνσταντίνο, γιατί είπαμε ότι θα αποφασίσουμε ό,τι θέλουμε μόνοι μας. Και η συνέπεια ήταν η Μικρασιατική Καταστροφή».
Από εδώ του προσεφέρθη ένα τραταμέντο πολιτικής κριτικής και εκείνος δυσφόρησε. Δίχως να μπει στην ουσία της υπόθεσης, αλλά επικαλούμενος επιχειρηματολογία επιπέδου προνηπίου, παραλλήλισε το «αντιμνημόνιο» με τη Δεξιά του 1920 και την αντιβενιζελική παράταξη με τη -για την ώρα μη υπάρχουσα- συμμαχία Ανεξάρτητων Ελλήνων και ΣΥΡΙΖΑ! Αβαλα μαντάβαλα, δηλαδή.


Αδιάβαστος

Η απάντηση του κ. Γεωργιάδη μεταδόθηκε από την τηλεόραση Blue Sky στις 22 Απριλίου στην εκπομπή τηλεπωλήσεων βιβλίων «Ελληνική Αγωγή». Διαβάστε προσεκτικά την μπαλαφάρα που διέπραξε ο πολιτικός, του οποίου το βλέμμα είναι το ειλικρινέστερο όλων. Εκεί τα βλέπεις όλα (κι αν είσαι χριστιανός, συγχωρείς τα περισσότερα):
«Τι είπα εγώ για τη Μικρά Ασία, αγαπητέ κύριε Λιάκε; Είπα ότι η τότε Ηνωμένη Αντιπολίτευσις, η δική μας παράταξη, η Δεξιά, η οποία ειρήσθω εν παρόδω στις εκλογές του 1920 είχε κάνει την τρομερή συμμαχία ακόμα και με την Αριστερά. Ηταν ακριβώς σαν το αντιμνημόνιο, ε; Οπως βλέπεις τον Καμμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είχε γίνει τότε. Η Ηνωμένη Αντιπολίτευσις, οι βασιλόφρονες, είχαν συμμαχήσει με τους τότε κομμουνιστές, στις εκλογές του ’20!»
Καθώς φαίνεται, οι τηλεοπτικές υποχρεώσεις του δεν του επιτρέπουν να διαβάζει (έστω διαγωνίως) τα βιβλία που πουλάει. Ως γνωστόν, το νυν ΚΚΕ και τότε ΣΕΚΕ δεν συνεργάστηκε με τους βασιλόφρονες της Ηνωμένης Αντιπολιτεύσεως το 1920. Κατήλθε αυτόνομο και έλαβε το 13% των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Ο Δημήτριος Γούναρης δεν ήταν κάτι αντίστοιχο με τον Πάνο Καμμένο και τα λοιπά κόμματα του συνασπισμού δεν ομοίαζαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε και το βίντεο να τον θαυμάσετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: