Σάββατο, Ιουνίου 22, 2013

Το χρονικό μιας απόλυσης (της δικιάς μου)

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 Ώρα 11:00 Η εκπομπή «Οι Αδιάβροχοι» μόλις έχει ολοκληρωθεί. Στο στούντιο ηχολήπτη αέρα πέφτει τηλεφώνημα. Ενημερωνόμαστε ότι κατά τις 14:00 πρέπει να πάμε στα γραφεία διοικητικού στην «παγόδα». Σκέφτομαι ότι τελειώνει ο μήνας και είναι και Παρασκευή. Μάλλον περί απολύσεως θα επρόκειτο. Επιστρέφω σπίτι και το ανακοινώνω ως δεδομένο. Ώρα 12:00 Καλούν από τον ΑΝΤ1. Ενημερώνομαι ότι δεν χρειάζεται να πάμε όλοι μαζί κατά τις 14:00. Θα μπορούσα και αμέσως να πάω. Πήγα. Ώρα 12:30 Έπειτα από αναμονή περίπου 10 λεπτών περνώ στα ενδότερα. Εκεί βρισκόταν μία κυρία, η Βασιλεία Μοσχονά, διευθύντρια προσωπικού και ένας τύπος που έμοιαζε με τον Ράιχενμπαχ (και λίγο με τον Τροντ Σόλιντ). Η κυρία του διοικητικού δεν άσκησε διευθυντικό δικαίωμα. Χρησιμοποιήθηκε ως μεταφράστρια. Το δήλωσε και η ίδια, άλλωστε. Ο βαψομαλλιάς που έμοιαζε με τον Ράιχενμπαχ ήταν Δανός. Συστήθηκε στα αγγλικά. Έρικ Χάνσεν τον λένε. Δεν τον ήξερα. Η ιδιοκτησία και η διεύθυνση ουδέποτε μας είχαν πει κάτι επισήμως για το ρόλο του. Μια αόριστη φήμη περί «Δανού γενικού δερβέναγα» είχαμε ακούσει. Ο Χάνσεν άρχισε να μου εξηγεί το βιογραφικό του και την σταδιοδρομία του στο ραδιόφωνο. Σχολίασα: Λές να με ενδιαφέρει η καριέρα σου; Γιατί με απολύεις; Απάντησε: «Δεν έχει σχέση με την προσωπικότητά σου, την ακροαματικότητα, το κοινό, το επίπεδο των ακροατών, ούτε καν με τις απολαβές σου και την ποιότητα της εκπομπής. Η εκπομπή κόβεται λόγω περικοπών». Δεν με κάλυψε η άποψή του. Ο τυπάκος απολύει άνθρωπο χωρίς να γνωρίζει πόσο κοστίζει η εργασία του, τι αποφέρει στον σταθμό, ποια είναι η ποιότητα της δουλειάς του, τίποτα! Κουφό δεν είναι; Επίσης πρέπει να σας πω ότι είναι και κατάφωρα προσβλητικό να σε απολύει αλλοδαπός που δεν γνωρίζεις μέσα στην πατρίδα σου. Αλλά αυτά είναι εθνικιστικά και να μην τα συνεχίσω. Οι Δανοί βγάζουν ωραία τυριά και πετυχημένους μάνατζερ στο ραδιόφωνο. Να μην τα πολυλογώ, υπέγραψα το σχετικό χαρτομάνι επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου.

ΕΣΗΕΑ – ΕΣΡ

Τη Δευτέρα ήρθε η ΕΣΗΕΑ να μας συμπαρασταθεί. Καλά έκανε. Ωραία τα είπαν οι άνθρωποι. Κρίμα που δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό. Δυστυχώς, με τα λόγια δεν μπορείς να πληρώσεις τις ΔΕΚΟ ούτε να αγοράσεις ψωμί. Λάθος του κράτους. Στην Ελλάδα, αν εξαργυρώνονταν τα λόγια θα ξεπερνούσαμε σε πλούτο τους ίδιους τους Ρότσιλντ. Με την ΕΣΗΕΑ αλά μπρατσέτα πήγαμε και στο ΕΣΡ. Έπρεπε να τους ενημερώσουμε. Να εφαρμόσουν τον νόμο. Ο σταθμός Antenna 972 έχει άδεια ενημερωτικού ραδιοφώνου. Έπρεπε να απασχολεί συγκεκριμένο αριθμό δημοσιογράφων και το πρόγραμμά του να έχει ενημερωτικό χαρακτήρα. Ούτε το ένα ούτε το άλλο φάνηκε να ισχύουν όταν μας έδωσε φύλλο πορείας. Μια κυρία με γραμματείς και φαρισαίους από το ΕΣΡ μας άκουσαν με μεγάλη προσοχή. Βέέέέέβαια! Κρατούσαν και πρακτικά. Μην πέσει καμιά λέξη στο πάτωμα. Είπαν ότι θα κάνουν τα δέοντα. Τα έκαναν. Ποια ήταν αυτά; Τίποτα. Ο Antenna 972 που έχει άδεια ενημερωτικού ραδιοφώνου δεν υπάρχει πια. Με την ενημερωτική άδειά του λειτουργείο ο Easy 972. Χωρίς να είναι ενημερωτικός. Θα ήθελα να μάθω την άποψη του υπουργείου Τύπου γι’ αυτή την λεπτομέρεια. Αν αυτό επιτρέπεται θα το δούμε σύντομα. Ο νόμος στην Ελλάδα μπορεί να μην εφαρμόζεται αλλά τουλάχιστον δεν έχει ακόμα απαγορευτεί στις μαρίδες (όπως οι απολυμένοι) να καταφεύγουν σε αυτόν. Η ειλικρινώς υμετέρα μαρίδα (εγώ αυτοπροσώπως) σας τα γράφω αυτά επειδή κανείς δεν απήργησε για μένα. Καμιά πολιτική παράταξη δεν εξέδωσε ανακοίνωση. Κανείς δεν έκανε κάτι ουσιαστικό – εκτός από μερικούς σπουδαίους ακροατές και ακροάτριες που με συγκίνησαν με τις χειρονομίες τους. Οι σεσημασμένοι λογάδες παρέμειναν στα λόγια. Το περίμενα. Το ΕΣΡ επίσης. Το περίμενα κι αυτό. Η ΕΣΗΕΑ επίσης. Αυτό, να σας πω την αλήθεια δεν ήθελα να το πιστέψω. Αυτά για την ώρα. Τα μαθήματα στο ΙΕΚ Ελλάς συνεχίζονται. Τα δίδακτρα είναι οι μέρες και οι κόποι μας.

ΥΓ: Ας κάνει τον κόπο να απαντήσει ο κ. Κεδίκογλου: η χρήση της συχνότητας από τον Easy 972 είναι ορθή; Είναι σύννομη η κατάσταση; 

10 σχόλια:

Αριστείδης είπε...

Για πες μου βρε Αδιάβροχε. Αυτός ο σκατάς φορούσε γραβάτα, σκούρο κοστούμι και μανικετόκουμπα με το μονόγραμμά του;
Διότι εμένα μια φορά μου την έπεσε ένας τέτοιος και ήθελα να δω αν τα δύο αυτά ζώα, ανήκουν στην ίδια συνομοταξία...

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Αν θυμάμαι καλά φορούσε κοντομάνικο πουκάμισο. Γραβάτα όχι. 29 Ιουνίου ήταν, ζέστη είχε.

stratos είπε...

Περιμένεις απάντηση από το μπετόν αρμέ τον Κεδίκογλου; Ή τα άλλα κυβερνητικά φασισταριά που αποφασίζουν και διατάσσουν;

Εδώ βάλανε λουκέτο στην ΕΡΤ που ήταν νόμιμη και αφήσανε όλα τα ιδιωτικά που είναι ουσιαστικά παράνομα να λειτουργούν χωρίς πρόβλημα. Η μισή μπάντα των FM έχει εξαφανιστεί, έκλεισε ο Best πάει και το Τρίτο Πρόγραμμα.
Λυπάμαι για την εκπομπή σου, την άκουγα κάθε πρωί, περίμενα το τρίο που κάνατε με τον Μητσικώστα για να μου φτιάξει η διάθεση.

Το μόνο που κάνει κάτι να κινείται σε αυτή τη χώρα είναι να σκάσεις το χρήμα στο κατάλληλο λαμόγιο. Οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και δεν έχουν απολύτως καμία σημασία.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Οχι φίλε. Η επιμονή νικάει το χρήμα. Εγώ δεν λυπάμαι την εκπομπή μου ούτε εμένα διότι θεωρώ ότι έπραττα κατά συνείδηση.
Επίσης, πρέπει να σου πω ότι η τρίτη ώρα εκπομπής με τον Γιώργο δεν μου άρεσε. Ήταν παράταιρη.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η απουσία σας είναι αισθητή για εμάς που είμαστε μακριά.

Ανώνυμος είπε...

Εξελικτικά ανήκει δυστηχώς στην ίδια συνομοταξία. Διαφέρει όμως στο επίπεδο της ομοταξίας γιατί πρόκειται για ερπετό

Apodei είπε...

Αλήθεια, για καιρό εντυπωσιαζόμουν που δε σας είχανε κόψει...
Δεν αγγίζατε πάντα το βάθος των πραγμάτων, αφήνατε όμως να εννοηθούν πολλά. Και όσοι μελετούν αντινεοταξικά μπλογκς έβγαζαν συμπεράσματα. Κάνατε "αφύπνηση", με συμβιβαστικό τρόπο.
Για μένα ήσασταν η αγαπημένη εκπομπή.
Στο Ηράκλειο δε σας ακούμε από τη νέα σας συχνότητα.
Ναι, ο Γιώργος σας χαλούσε το επίπεδο με σχόλια και χαχανοαστεία για 12χρονα!
Στην εφημερίδα καλά τα λέτε (δυστηχώς με...μετριοπάθεια) αλλά υποθέτω δε σας επιτρέπεται κάτι ισχυρότερο.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, για καιρό εντυπωσιαζόμουν που δε σας είχανε κόψει...
Δεν αγγίζατε πάντα το βάθος των πραγμάτων, αφήνατε όμως να εννοηθούν πολλά. Και όσοι μελετούν αντινεοταξικά μπλογκς έβγαζαν συμπεράσματα. Κάνατε "αφύπνηση", με συμβιβαστικό τρόπο.
Για μένα ήσασταν η αγαπημένη εκπομπή.
Στο Ηράκλειο δε σας ακούμε από τη νέα σας συχνότητα.
Ναι, ο Γιώργος σας χαλούσε το επίπεδο με σχόλια και χαχανοαστεία για 12χρονα!
Στην εφημερίδα καλά τα λέτε (δυστηχώς με...μετριοπάθεια) αλλά υποθέτω δε σας επιτρέπεται κάτι ισχυρότερο.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Στην εφημερίδα γράφω ό,τι σκέπτομαι και μπορώ να αποδείξω. Δεν υπάρχει θέμα "απαγόρευσης" μετάδοσης είδησης. Η λέξη "δυστυχώς" δεν έχει "η". Η λέξη "αφύπνηση" θέλει "ι" στον "πνι".
Η ευγενική διατύπωση δεν είναι συμβιβασμός. Οι ύβρεις και η γουρουνιά δεν είναι "επανάσταση".
Δεν ήθελα να "ξυπνήσω" κάποιον. Έλεγα ό,τι σκεφτόμουν και μπορούσα να αποδείξω. Νέα συχνότητα δεν έχω. Ο Γιώργος δεν ταίριαζε στην εκπομπή. Εξαίρετος καλλιτέχνης αλλά ασύμβατος με το πρόγραμμά μας. Αυτά ήταν όλα. Τελείωσαν.

Apodei είπε...

Ευχαριστώ για την ορθογραφία!
Βασικά δεν πιστεύω στην επανάσταση, πιστεύω όλα είναι στημένα. Απεργίες, διαδηλώσεις, αθεϊα, (παγκόσμια) χρεοκρατία και παγκοσμιοποιημένα προβλήματα, με στόχο έναν ισοπεδωμένο ομογενοποιημένο και τηλεαποβλακωμένο παγκόσμιο κοπάδι του μεγάλου ηγέτη που θα αναλάβει την global governance που "οραματίστηκε" ο ΓΑΠ...
Λυπάμαι που χάλασε το δίδυμο, ήσασταν οι πιο πνευματώδεις (κατά τη γνώμη μου) του ραδιοφώνου. Χαίρομαι που η εφημερίδα σας προάγει την ορθοδοξία μας, που κατά τη γνώμη μου είναιαυτό που μας διακρίνει από τους άλλους σε αυτήν τη ζωή και η μόνη λύση για μας τους ασήμαντους στην αιωνιότητα...
Το άρθρο "υπάρχει Θεός" είναι εκπληκτικό!!!
Αν θελετε δείτε και το βίντεο: "Υπάρχει Θεός? Μια επιστημονική προσέγγιση"