Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2013

Μέγα το της θαλάσσης κράτος


Δεν είναι πολύ κομψό να ευλογείς τα γένια σου αλλά θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτατα τους καλούς συναδέλφους στο περιοδικό Shipping International Review για τα καλά τους λόγια για το βιβλίο μου. Ακολουθεί το κείμενο της βιβλιοπαρουσίασης.

Παναγιώτης Λιάκος - «Ελευθερία – Κείμενα για τον Ελληνικό Τρόπο», Νέα Θέσις 

Το πρώτο βιβλίο του Παναγιώτη Λιάκου, συντάκτη της «δημοκρατίας» και της «κυριακάτικης δημοκρατίας» μόλις κυκλοφόρησε! Τιτλοφορείται «Ελευθερία – Κείμενα για τον Ελληνικό Τρόπο» και εκδόθηκε από τη «Νέα Θέση». Το πρώτο έργο του γνωστού δημοσιογράφου περιλαμβάνει αρθρογραφία και αναλύσεις για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τα ηρωικά πρότυπα που μπορούν να εμπνεύσουν και να παραδειγματίσουν, καθώς και προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα – όλα γραμμένα με το ιδιαίτερο, κομψό, βαθύ και καυστικό στιλ, με το οποίο τον γνώρισαν οι αναγνώστες της εφημερίδας στην οποία εργάζεται, του ιστολογίου adiavroxoi.blogspot.com το οποίο ίδρυσε και συντηρεί αλλά και ακροατές της σπουδαίας εκπομπής «Οι Αδιάβροχοι», που παρουσίαζε επί σειρά ετών στο ραδιόφωνο του Antenna 97,2.

Πρόκειται για ένα γραπτό κάλεσμα για επανελλήνιση και ουσιαστική επανεκκίνηση του πολιτισμού των Ελλήνων. Ένα φωτεινό έργο αντίστασης στην απελπισία. Αυτούς τους δύσκολους καιρούς όπου η αμάθεια, η χυδαιότητα, η απαισιοδοξία και η ιδιοτέλεια δείχνουν να θριαμβεύουν, τα κείμενα του Παναγιώτη Λιάκου μας θυμίζουν πόσο ισχυρή είναι η παράδοσή μας, πόσο σωτήρια η ενασχόληση με τον κοινό ελληνικό τρόπο και πόσο άσβεστη είναι η φλόγα της Πίστης στις καρδιές και τους νόες των αληθινών διανοουμένων.

Η ανάγνωση των εξαιρετικών δοκιμίων του κ. Λιάκου προτείνεται σε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες - βιβλιόφιλους και μη. Προς απόδειξη των προαναφερθέντων, κρίνεται σκόπιμο να παρατεθεί ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο: «Τα πράγματα είναι απλά. Πάντα είναι. Έλληνες και τύραννοι δεν χωρούν στον ίδιον τόπο. Ελευθερία και σκλαβιά δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις ορδές των Δαρείων και των Ιμπραήμ είναι γνωστά. Το ίδιο και οι απεχθείς 'οπαδοί και ομόφρονές' τους. Προς το παρόν, οι λόγχες τους δεν διακρίνονται στον ορίζοντα. Τα όπλα τους έχουν διαφορετική υφή και φύση. Είναι η 'επικοινωνία' όπως ψευδεπίγραφα αποκαλούν την προπαγάνδα τους, το χρήμα. Ευτυχώς για όλους μας, η υπεροπλία τους δεν είναι τόσο συντριπτική – όση θα έπρεπε να έχει κάθε στράτευμα που γνωρίζει ότι έχει απόλυτο άδικο. Από τα προαναφερθέντα οπλικά συστήματα διαθέτουν και οι ημέτερες δυνάμεις. Η αδιαλλαξία και η σφοδρή επίθεση - όταν η περίστασις το συγχωρεί- είναι τα επόμενα επεισόδια της σύγχρονης τραγωδίας, όπου συμμετέχουμε θέλοντας και μη. Η Φιλική Εταιρεία, η 'αόρατος αρχή' μας, βρίσκεται πάντα εν λειτουργία. Μέσα μας»... Οι αναγνώστες της «δημοκρατίας» μπορούν να το παραλάβουν είτε από την εφημερίδα είτε στον χώρο τους, με 8 ευρώ (έκπτωση 35% περίπου), με ένα τηλεφώνημα στο 213.0170.400.

Δεν υπάρχουν σχόλια: