Τρίτη, Ιανουαρίου 28, 2014

Φτώχυνες λίγο και φωνάζεις;

Θα φέρει η θάλασσα ευρώ και μάρκα το αγέρι / να σου ασπρίσουν τα μαλλιά, ωσάν του Πρετεντέρη.

Σεισμός, σεισμός, εκσυγχρονισμός! Η μαύρη προπαγάνδα είναι ο θεσμός κι ο Κώστας ο Σημίτης πολιτικός κνησμός.

Συμβουλή για αναγνώστες με εύθραυστη κατάσταση υγείας: Λάβετε ανά χείρας τα υπογλώσσιά σας, κάντε ένα τάμα στον Άγιο Φανούριο να σας φανερώσει κι άλλα αποθέματα υπομονής, γαλήνης, εγκαρτέρησης και συγχώρησης. Κάντε και τον σταυρό σας, προσευχόμενοι να μην γίνεται διηπειρωτικός πύραυλος άμα τη αναγνώσει των παρακάτω. Τώρα, διαβάστε τι είπε ο κοσμαγάπητος ελληνόφωνος δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης στο...
κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega: «14% υποτίμηση του νομίσματος σε δύο μέρες σημαίνει ότι η χώρα φτώχυνε 14% σε δύο ημέρες. Εμείς φτωχύναμε 25% σε πέντε χρόνια και... φωνάζουμε!»
Η είδηση που σχολίαζε ο φίλος του Κώστα Σημίτη αναφερόταν στην Αργεντινή και τις δύσκολες ημέρες που περνάει η φίλη χώρα. Ο έγκριτος σχολιαστής είπε τα αυτονόητα, τα οποία δυστυχώς δεν είναι σε θέση να ακούσουν και να εμπεδώσουν όλοι όσοι έχουν αυτοκτονήσει από την απελπισία τους ένεκα οικονομικής κρίσης. Τόσο δα φτωχύναμε και φωνάζουμε, αντί να ευχαριστούμε το Θεό που δεν χάσαμε 14% από το εισόδημά μας μέσα σε ένα διήμερο – σαν την Αργεντινή. Επιτέλους βρίσκονται άνθρωποι να λένε την αλήθεια – έστω και στο μαχητικό Mega.

Το Πούλιτζερ

Και Πούλιτζερ θα άξιζε να διεκδικήσει ο κοσμαγάπητος ελληνόφωνος, αν δεν λησμονούσε κάτι, το οποίον, τρόπον τινά, αναιρεί την μαγική εικόνα της ευδαιμονίας με την οποία ζωγράφισε το ελληνικό τοπίο έναντι του ζοφερού αργεντίνικου. Μέσες άκρες είπε ο κυρ Γιάννης ότι οι Αργεντίνοι έχασαν 14% των χρημάτων τους μέσα σε ένα διήμερο λόγω υποτίμησης. Ε, δεν θυμάται ότι οι Έλληνες ελέω Σημίτη και Ευρώπης έχασαν 12,3%, αυθημερόν, από τον παρά τους! Υπενθυμίζεται σχετικά ότι στις 16 Μαρτίου του 1998 υποτιμήθηκε η δραχμή έναντι του ECU (προδρομική μορφή του ευρώ) κατά 12,3%.
Κατά τι χειρότερο από το λατινοαμερικάνικο κλακάζ δεν είναι τούτο; Ή οι υποτιμήσεις είναι καλό πράγμα αν α) γίνονται από κυβέρνηση Σημίτη και β) αφορούν στην ένταξή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης (ας γελάσουμε ταϊβανέζικα: μουχαχα τσιν τσον και νιάου).
Λοιπόν, επειδή το Mega και ο Πρετεντέρης έχουν πάντα δίκιο, όλοι εσείς οι αχάριστοι να μην ξαναφωνάξετε που φτωχύνατε λίγο για να ακμάσετε πολύ. Υπάρχουν και χειρότερα. Μια ματιά να ρίξετε στα κανάλια και θα το καταλάβετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: