Τρίτη, Σεπτεμβρίου 09, 2014

Αρχαιολογικοί θησαυροί


Σε 2.000 χρόνια οι αρχαίοι Έλληνες θα είμαστε εμείς. Εκείνοι της κλασσικής περιόδου, οι αλεξανδρινοί κ.ο.κ θα αποκαλούνται προϊστορικοί. Για φαντάσου...
 
Ας υποθέσουμε (Θεός φυλάξοι) ότι έχει γίνει πυρηνικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσσίας – Κίνας, δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο, και έρχονται εξωγήινοι (από αυτούς που κυριαρχούν στα βιβλία με τους Νεφελίμ) για να κάνουν ανασκαφές στην Ελλάδα και ανακαλύπτουν οικία ψηφοφόρου του Βενιζέλου, του ΓΑΠ, οποιουδήποτε που έχει αντίστοιχο πολιτικό... βεληνεκές. Τι θα βρουν άξιο λόγου; Τι είναι εκείνο που θα υποχρεώσει τα ΜΜΕ του Σειρίου να διακόπτουν ανά ημίωρο για να μεταδίδουν νέα; Πάμε στο πρώτο ντοκουμέντο του σύγχρονου μεγαλείου: ένα DVD Box με τις καλύτερες στιγμές της...
πασοκάρας. Από την 3η του Σεπτέμβρη μέχρι το Ωνάσειο, τη ροζ βίλλα, τους μάγους, τα φυλαχτά, τις ξεματιάστρες απαιτούνται τουλάχιστον καμιά δεκαριά ντιβιντιά. Τα καλύτερα του Σημίτη, τα «μακέτα», τα «Ίμια», οι Ολυμπιακούς Αγώνες με τις τσιμινιέρες στην έναρξη, η Γιάννα, τα μπλε αγγελάκια, ο Οτσαλάν, τα Ίμια, το ΧΑΑ, γεμίζουν καμιά δεκαριά ντιβιντί. Κι ύστερα ο Γιώργος με τα ανεπανάληπτα. «Λεφτά υπάρχουν», Καστελόριζο, ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, κάλτσες (αντί για κάλπες), σαρδάμ, αμερικανιές, τα πάντα όλα.

Τζατζίκι

Για να καλύψεις τον χρυσούν αιώνα του Γιωργάκη βάλε ακόμα 15 ντιβιντί κι ύστερα ακόμα μια νταλίκα για να χωρέσεις τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, μαζί με την κρατική μπεμβεδάρα του και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Πάμε στο δεύτερο εύρημα: ένα αυτόγραφο του Καμίνη το οποίο έχει καρφιτσωθεί σε κόκκινη κάλτσα, την οποία φόρεσε ο Γιάννης Μπουτάρης όταν απεύθυνε χαιρετισμό σε παρέλαση ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας στη Θεσσαλονίκη. Και μετά; Έχουμε κι άλλα ευρήματα; Αμέ, πάμπολλα. Να έχουν να ασχολούνται οι εξωγήινοι αρχαιολόγοι επί χιλιετίες.
Έχομεν ασύλητες βίλες καναλαρχών σε βόρεια και νότια προάστεια. Ιδιωτικά συμφωνητικά για εκχώρηση δικαιωμάτων τουρκικών τηλεοπτικών σειρών. Βρήκαμε φθαρμένες γόβες της Μαρίας Ρεπούση, αντίτυπα από το Ζάππειο Ι και σπαράγματα από το Ζάππειο ΙΙ. Αδέσποτες βαλίτσες γεμάτες με ευρώ. Λίθινες πλάκες με τις 200 εντολές του Λένιν προς το ΚΚΕ κι άλλες τόσες του Στάλιν. Σκουριασμένα κυτία κονσέρβας σε κιβώτιο που έφερε την επιγραφή «Τρίτος – Τέταρτος – Πέμπτος Γύρος». Ένα βαρέλι πετρελαίου Βενεζουέλας, αμπαλαρισμένο προσεκτικά με αναγραφόμενο όνομα παραλήπτη «Αλέξης Τσίπρας» και μια επανίδρυση του κράτους με μπόλικο τζατζίκι. Άφωνα τα ούφατα με τα ελληνικά καλούδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: