Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

Η γραμμή Μεζονέτ

Στη μεγάλη φωτογραφία βλέπετε τον ελληνικό λαό. Στη μικρή την ηγεσία του. Έκαστος εφ ω ετάχθη...

Το ξεύρατε ότι μέσω Ελλάδος μπορεί να διεκδικήσει ευφάνταστος επιστήμων Νόμπελ στα μαθηματικά και τις πολιτικές επιστήμες ταυτόχρονα; Λοιπόν, έχουμε και λέμε η αξιοπιστία, η εντιμότητα και η έξωθεν καλή μαρτυρία της πολιτικής τάξης είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον αριθμό των αστυνομικών που καλούνται να προστατεύσουν τους εκλεγμένους από τους εκλογείς στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις των εθνικών επετείων! Απόδειξη του νεωτερικού θεωρήματος είδαμε στο εργαστήρι καλλιτεχνικής φορομπηξίας «Η Μνημονιακή Ελλάς», όπου στην παρέλαση αντιστοιχούσε μια
στρατιά αστυνομικών για κάθε καροτσάκι με βρέφος. Τέτοια αυτοπεποίθηση έχουν για τη δημοφιλία τους τα καμάρια μας. Έτι δε, συνέβη και κάτι άλλο αξιοσημείωτο εχθές. Ο ειλικρινώς υμέτερος, θέλοντας να εκφράσει τον ανυπόκριτο θαυμασμό του στον Κάρολο Παπούλια για την αντιστασιακή δράση του, την οποία ανέπτυξε εξ απαλών ονύχων, έγραψε στο Facebook: «Ξέρει κανείς αν στην τιβί θα παίξει έργο με το έπος του μικρού Παπούλια στον πόλεμο και την αντίσταση; Έχω παραγγείλει μπάμιες, πατσά και σαλιγκάρια να δούμε την ταινία με παρέα». Επιπλέον, παρέθετα (εντελώς καλόπιστα) την μικρή φωτογραφία με τις θαλάσσιες δραστηριότητες του προέδρου μας (πρώτος από δεξιά, δίπλα στην Έλλη Στάη).

Ίβο Μίζα

Και ο χρήστης Christos GR με έβαλε στη θέση μου. Απάντησε στα σχόλιά μου ως εξής: «Λυπάμαι για τους είρωνες να 'ούμε! Θα πρεπε να ντρέπεστε να 'ούμε! Τι είναι αυτά που λέτε; Ο άνθρωπος πολέμησε σε όλα τα θέατρα των πολεμικών επιχειρήσεων. Στη μάχη της Ίβο Μίζα, στη διάσωση του στρατιώτη Μαζιτάφαγκαν, στην M(imi) Day (απόβαση της Παπανδρέας), στη μάχη του Ελούντα-Μέιν, στη μάχη στα γαλλογερμανικά σύνορα εκεί στη γραμμή Μεζονέτ, στην πολιορκία του Τζέφρυγκραντ, τα πάντα όλα, τι να λέμε τώρα.
Και στη φωτογραφία τι νομίζετε ότι κάνει; Διασκεδάζει; Μάθημα ιστορίας κάνει. Δείχνει στην Στάη πως τορπίλισαν οι Ιταλοί το καταδρομικό Έλλη. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι. Αλλά εσείς κύριε Λιάκο αμέσως να ρίξετε τη χολή σας. Θα 'πρεπε να ντρέπεστε να 'ούμε! Και όχι μόνο για τα σχόλιά σας για τον Τζον Ράμπο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και για τις γαστρονομικές σας επιλογές. Ακούς εκεί μπάμιες, πατσά και σαλιγκάρια. Χάθηκε ένα μπλούτβουρστ, ένα μπλακ άνγκους, ένα σούσι σαν αυτά που έτρωγε ο κυρ Γιάννης (σ.σ.: Στουρνάρας) με τον Πωλ (σ.σ.: Τόμσεν) στο υπουργείο. Ντροπή και αίσχος!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: