Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2015

Ένα τίποτα* όλο θερμίδες

Στο ζυθεστιατόριον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα φας κάτι λιχουδιές που θα γλύφεις τα δάχτυλα του Φίλη και τα πουδραρισμένα μάγουλα του Πελεγρίνη!

«Υπάρχουν δυνατότητες αν κάνουμε οικονομία και φτουρήσουμε τα πράγματα, όπως έχει μάθει ο ελληνικός λαός να κάνει, το γεμιστό, τα… γεμιστά, είναι επινόηση του ελληνικού λαού με τίποτα, δηλαδή πολύ φτηνά, τρώει μια οικογένεια. Θα συνεχίσουμε στην ίδια λογική». Αυτό το χαριτωμένο σκέφτηκε να σερβίρει στους δημοσιογράφους η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Σκέφτεται ότι με το τίποτα ή το πολύ φτηνό μπορείς να κάνεις
θαύματα και να ταΐσεις τους πεινασμένους, να ποτίσεις τους διψασμένους και να στεγάσεις τους αστέγους. Σφάλλει. Αυτό έγινε στο παρελθόν από τον Χριστό, ο οποίος είναι ο γιος του Θεού και μέλος της Αγίας Τριάδας, της μοναδικής τρόικας, στην οποία οφείλουμε σεβασμό και υπακοή. Στην εποχή μας, κακέκτυπο αυτού του του θαύματος είναι μπορετό μόνο από πρωθυπουργούς και απευθύνεται σε λίγους ανθρώπους – όχι σε όλους όπως έκανε ο Κύριος. Οι πρωθυπουργοί είθισται να αθροίζουν πολλά τίποτα και έτσι να φτιάχνουν υπουργικό συμβούλιο στα μέτρα τους.

Ντομάτα κονκασέ

Οι υπουργοί αναλαμβάνουν να σιτίσουν μέχρι σκασμού και να ξεδιψάσουν έως του σημείου της υδρωπικίας  τους συνήθεις υπόπτους ζαπλούτους φίλους και χορηγούς του κόμματος. Πάντως, η κυρία Φωτίου έχει μια κάποια έφεση στις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην κουζίνα. Στο πρόσφατο παρελθόν (26 Αυγούστου) είχε πει σε ραδιοφωνική συνέντευξή της ότι η κυβέρνηση θα φτιάξει ακόμη και μαρμελάδες σε όσους έχουν ανάγκη. Είναι σίγουρο ότι καλώς της δόθηκε υπουργείο και όχι ένθετο μαγειρικής σε τηλεοπτικό πρωινάδικο;

*Τα υλικά που χρειάζονται για το «τίποτα = γεμιστά» που θα μας μαγειρέψει η Θεανώ Φωτίου και οι ακούραστοι συνασπισμένοι συνάδελφοί της είναι (σύμφωνα με την ιστοσελίδα του σεφ Άκη Πετρετζίκη - http://akispetretzikis.com/): 8 ντομάτες, 5 πιπεριές, 3 κρεμμύδια, 1 κιλό baby πατάτες, 1 καρότο, 1 κολοκύθι, 1 μελιτζάνα, 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο, 500 γρ. ρύζι γλασέ, 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ, 1 μικρό πελτέ ντομάτας, μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος φρέσκος, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη.
Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: