Κυριακή, Σεπτεμβρίου 06, 2015

Η απουσία της Ευρώπης

Οι δραματικές εικόνες με τους ταλαιπωρημένους γέροντες, τα παιδιά και τις ανήμπορες γυναίκες που προσπαθούν να φτάσουν στη Δύση επηρεάζουν κάθε πολιτισμένο άνθρωπο. Οι ειδήσεις για όσους έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να τη σώσουν από το μένος του πολέμου στη Συρία δεν αφήνουν κανέναν να ησυχάσει. Οι εικόνες και τα νέα, όμως, δεν αρκούν για να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε. να πράξουν το σωστό και να περιορίσουν άμεσα το μέγεθος της καταστροφής.

Στην πολιτική δεν έχουν σημασία οι προθέσεις. Μόνο οι ιστορικοί ασχολούνται με τα κίνητρα των πολιτικών και η μελέτη τους αξίζει να γίνεται για να βοηθηθούν οι επόμενοι ηγέτες να αποφύγουν τα λάθη των προηγουμένων. Κοντολογίς, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το αποτέλεσμα και όχι τον κόσμο των θεωριών.

Η ηγεσία της Ε.Ε. αποδείχθηκε
ικανότατη στο να τραμπουκίζει, να εκβιάζει, να απειλεί και να δείχνει τα δόντια της στην ιστορικότερη χώρα της Δύσης και να ταλαιπωρεί τον αδίκως δοκιμαζόμενο λαό της. Μόνο με την Ελλάδα είχαν αποφασιστικότητα οι μικρόψυχοι γερμανόφρονες της Ε.Ε. Στο ζήτημα της Συρίας τρέμουν να πράξουν οτιδήποτε θα αποκλιμακώσει την ένταση στη χώρα και θα ανακόψει την προέλαση των ισλαμιστών αποκεφαλιστών.

Η Ευρώπη, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου έως σήμερα, δεν έχει υψώσει το ανάστημά της απέναντι στις ΗΠΑ, αν και υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που όφειλε να το κάνει. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η Αμερική, στοχεύοντας στην αποδυνάμωση της Ρωσίας στον αραβικό κόσμο, ενθάρρυνε, σχεδίασε, χρηματοδότησε και πυροδότησε τις εξελίξεις για την Αραβική Ανοιξη και τον «Ισλαμικό Χειμώνα» που την ακολούθησε. Το υπουργείο Εξωτερικών, το Πεντάγωνο και οι μυστικές υπηρεσίες της υπερδύναμης φέρουν βαρύτατη ευθύνη για τις μυριάδες των θυμάτων και το πολιτισμικό ολοκαύτωμα (με τις καταστροφές των αρχαιοτήτων) που γίνεται στην περιοχή.

Η Ε.Ε., παρόλο που ξέρει τα πάντα, ουδέν καταγγέλλει και δεν έχει αποτρέψει οτιδήποτε. Επίσης, δεν έχει στριμώξει στα σχοινιά την Τουρκία που έχει πιαστεί πολλάκις στα πράσα να ενισχύει τους τζιχαντιστές. Ούτε λέξη από τους «γενναίους» τύπου Σόιμπλε, που υποδύονται τους «δίκαιους» όποτε είναι να αφαιρέσουν χρήματα από την Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει εκδώσει ούτε μια ρητή καταδίκη για την πολιτική των πλούσιων αραβικών χωρών, οι οποίες έχουν ενισχύσει παντί τρόπω τους τζιχαντιστές, αλλά αρνούνται να δεχτούν έστω έναν Σύρο ομόδοξό τους! Το μόνο που κατορθώνουν με την αμήχανη, δειλή και ουτιδανή στάση τους είναι να δυναμιτίζουν το παρόν και το μέλλον ολόκληρου του δυτικού κόσμου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη είναι το έλλειμμα ηγεσίας.

Από την «κυριακάτικη δημοκρατία» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: