Παρασκευή, Φεβρουαρίου 02, 2018

Τι θα έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος;

Ο πολιτικός ηγήτωρ με τον αδικοχαμένο ταύρο πίσω του
Ο Στέφανος Μάνος έχει ιστορικές απορίες και τις μοιράζεται με τον κόσμο για να λύσει το Μακεδονικό


O Στέφανος Μάνος θα μείνει στην ιστορία κυρίως για τα τηλεοπτικά πλάνα στα οποία έπλαθε κουλουράκια. Το θέαμα ήταν αντάξιο του συστήματος που υπηρετούσε και των ιδεών, τις οποίες υλοποιούσε με τα πλάτσα πλούτσα που ακούγονταν όταν τα χέρια του τσαλαβουτούσαν στις ζύμες. Επίσης, 29 κατασκευαστές εντυπώσεων υποθέτουν ότι θα καταγραφούν και οι απίστευτες επιδόσεις του Στέφανου Μάνου στο άθλημα της πολιτικής αποτυχίας. Εκανε κόμμα με σήμα τον ταύρο, ψόφησε ο ταύρος και πήγε καλλιά του χωρίς τη βοήθεια ταυρομάχου. Και ως υπουργός ήτο διά τα φεστιβάλ (για να μην πούμε πανηγύρια και φτηνύνουμε το γκλάμουρ της παρουσίας του κ. Μάνου εδώ).

Ετι δε εκτιμάται ότι ο κ. Μάνος θα περάσει στα ιστορικά αλμανάκ και για
μία από τις αφελέστερες απορίες που διατυπώθηκαν ποτέ για τον Μέγα Αλέξανδρο. Εγραψε ο κουλουροπαρασκευαστής στο facebook: «Αναρωτιέμαι: Αν τη σημερινή Ελλάδα κυβερνούσε ο Μέγας Αλέξανδρος, τι θα έκανε αυτός με τα Σκόπια σήμερα; Ο Μέγας Αλέξανδρος θα φοβόταν και θα στενοχωριόταν αν οι αλλοεθνείς γείτονές μας ήθελαν να λέγονται και αυτοί Μακεδόνες ή θα χαιρόταν και θα προσπαθούσε με κάποιον τρόπο να τους ενσωματώσει;».

Ο κ. Μάνος έχει άραγε υπ’ όψιν του ποιος ήταν και με τι ασχολείτο ο Μέγας Αλέξανδρος; Γνωρίζει τη μεθοδολογία του στην… εξωδικαστική επίλυση διαφορών με γειτονικούς λαούς; Εχει ακούσει ποτέ κάτι, έστω περιστασιακά, για τον τομέα στον οποίο διακρίθηκε; Από πού ενημερώνεται για τα ιστορικά θέματα ο κ. Μάνος; Να μας πει, να αποφεύγουμε τις πηγές του. Αυτά αναφέρονται, διότι είναι ξεκαρδιστικό αυτό το «θα προσπαθούσε με κάποιον τρόπο να τους ενσωματώσει», όπου γίνεται σαφής υπαινιγμός ότι η σημερινή πολιτική της «ενσωμάτωσης» της σάπιας Ε.Ε. μοιάζει με την πολιτική του Αλεξάνδρου.

Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ησχολείτο με λεπτολογίες. Οπου άκουγε για εχθρό έσπευδε να τον νικήσει. Αυτά με τις ενσωματώσεις και τα λοιπά είναι για πολιτικούς που πλάθουν κουλουράκια με τα δυο τους τα χεράκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: