Τρίτη, Φεβρουαρίου 05, 2019

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ


Αυτό που είπε ο Τσίπρας στους ξένους περί «ακροδεξιών» που αντέδρασαν για τη Μακεδονία το λέει κι η ΕΡΤ

Στις ειδήσεις της ΕΡΤ χθες μεταδόθηκε η ακόλουθη είδηση: «Με συνθήματα μίσους, ρατσισμού και τρομοκρατίας άγνωστοι, μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως υπέγραψαν, γέμισαν τους τοίχους του 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης. Δύο από αυτά, μάλιστα, στρέφονταν εναντίον του καθηγητή Μαθηματικών, εναντίον του κ. Θανάση Παπασταθόπουλου. “Είναι ένα πανελλαδικό πρόβλημα που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και πρέπει απ' όλους μας να αντιμετωπιστεί” μας είπε o εκπαιδευτικός».

Η τηλεόραση και ο κινηματογράφος είναι κυρίως οπτικά μέσα επικοινωνίας. Η εικόνα κυριαρχεί και ο λόγος είναι συνοδευτικός. Την ώρα, λοιπόν, που εκφωνούνταν με δραματικό και αγωνιώδη τόνο η είδηση (η οποία αφορούσε συνθήματα στον τοίχο, κάτι το οποίο η Αριστερά έχει ψωμοτύρι κι έχει λερώσει όλη την Ελλάδα με μπογιές), η εικόνα για τα «συνθήματα ρατσισμού και τρομοκρατίας» εστίασε για
14 δευτερόλεπτα στη φωτό Νο 1 ώστε να βεβαιωθεί και ο πιο αδαής για την ταυτότητα των (άγνωστων, ωστόσο) δραστών. Επειτα από αυτό το σύνθημα ακολούθησε ακόμα ένα σύνθημα «ρατσισμού και τρομοκρατίας» στην εικόνα Νο 2 «Μακεδονία Γη Ελληνική».

Η προβολή του διήρκεσε 13 δευτερόλεπτα, ούτως ώστε να συνδέσει ο θεατής τα μηνύματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τον ρατσισμό και την τρομοκρατία. Τα δύο συνθήματα που στρέφονταν εναντίον του καθηγητή (εικόνες Νο 3 και Νο 4), που ανέφεραν «αριστερός μαθηματικός και λαγός» και «μπουνιές και κλωτσιές στους τουρκόφιλους καθηγητές», προβλήθηκαν για 5΄΄ το ένα και 9΄΄ το δεύτερο, το οποίο περιείχε διατύπωση απειλής.

Εν συνόψει: Τα πλάνα και ο χρόνος παραμονής τους στις τηλεοπτικές οθόνες δεν είχαν στόχο να καυτηριάσουν την εκτόξευση απειλών εναντίον του καθηγητή, αλλά να ταυτίσουν το ζήτημα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τη Χρυσή Αυγή και ύστερα να συνδέσουν το προαναφερθέν «δίδυμο» με τον «ρατσισμό και την τρομοκρατία». Δηλαδή, όποιος διαφωνεί με την προδοσία των Πρεσπών είναι χρυσαυγίτης, γεμάτος αισθήματα μίσους και τρομοκράτης.

Πρωτόγονη προπαγάνδα, την πήραμε χαμπάρι. Ξαναδοκιμάστε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: