Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2020

Ο Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας «τρολάρει» το ΚΚΕ!

Ο γνωστός ιεράρχης μετά το πέρας επιμνημόσυνης δέησης εξεφώνησε λόγο όπου, μεταξύ άλλων, «τρόλαρε» τους «κουφιοκεφαλάκηδες νεαρούς του ΚΚΕ» που ρύπαναν τον ιερό τόπο με αφίσες, οι οποίες διαφήμιζαν εκδήλωση υπέρ του παιδομαζώματος!


           

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, χοροστάτησε στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βούρμπιανης, την Κυριακή, υπέρ των πεσόντων οπλιτών και αξιωματικών στον πόλεμο εναντίον της κομμουνιστικής ανταρσίας.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης εξεφώνησε λόγο όπου, μεταξύ άλλων, «τρόλαρε» τους «κουφιοκεφαλάκηδες νεαρούς του ΚΚΕ» που ρύπαναν τον ιερό τόπο με αφίσες, οι οποίες διαφήμιζαν εκδήλωση υπέρ του παιδομαζώματος!

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Κονίτσης έδειξε στους παρευρισκομένους μια από τις σκισμένες αφίσες του ΚΚΕ και ανέφερε: «Το ΚΚΕ πάλι βεβήλωσε τον ιερό αυτόν τόπο. Πριν από λίγες ημέρες, κάποια μέλη του κόμματος αυτού, σε αφίσες έγραφαν “Διήμερο Εκδηλώσεων Τιμής στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας. Σάββατο 22 Αυγούστου και ώρα 8 μμ, πολιτική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του μουσείου του ΔΣΕ στη Θεοτόκο Κόνιτσας, με θέμα: ‘Η διάσωση των παιδιών από το Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και η συμβολή των Σοσιαλιστικών χωρών’. Κυριακή 23 Αυγούστου, Ιστορικός Περίπατος στο Νοσοκομείο του ΔΣΕ’’. Και πέραν αυτού είχαν γεμίσει τον τόπο με επιγραφές κομμουνιστικές αλλά, δόξα τω Θεώ, η τάξις επανήλθε. Εδώ αγρυπνούμε, να ξέρετε. Ερχόμενοι προς την Βούρμπιανη, είδατε κατά τόπους επιγραφές με εθνικό περιεχόμενο επάνω σε αυτά που είχαν γράψει οι κουφιοκεφαλάκηδες νεαροί του ΚΚΕ. Κι έτσι μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν θα ζήσει και θα μεγαλουργήσει! […] Θα συνεχίσουμε να τελούμε το μνημόσυνο, που απαξιώνει και δεν τιμά η πολιτεία, να καταθέτουμε ένα απέριττο στεφάνι στη μνήμη των ηρωικών αξιωματικών και οπλιτών και να καίμε λίγο ευωδιαστό λιβάνι, που θα δείχνει ότι, όπως το θυμίαμα, έτσι και οι προσευχές μας θα κατευθύνονται στο δρόμο του Θεού». Δείτε το video που ακολουθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: