Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021

Η μόνη λύση για τους Ρομά

 Άμεση διακοπή των επιδομάτων. Ατεγκτη εφαρμογή του νόμου. Μόνο έτσι θα καταστεί εφικτή η πολυπόθητη ένταξη των Ρομά στην ελληνική κοινωνία. Αν δεν γίνουν τα παραπάνω, η κατάσταση που υπάρχει σήμερα όχι μόνο θα διαιωνίζεται αλλά θα επιδεινώνεται, με άγνωστες συνέπειες για την κοινωνική συνοχή, τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια.

Η βροχή του κρατικού χρήματος, το οποίο διατίθεται αδιακρίτως -και σε πάμπολλες περιπτώσεις παράτυπα και παράνομα- σε οικογένειες που προέρχονται από αυτή την κοινωνική ομάδα έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η πολιτική των επιδομάτων στους Ρομά, ακόμα και για την προσέλευση των παιδιών τους στο… σχολείο, δημιουργεί μια εξαρτησιακή σχέση με το κράτος και ενθαρρύνει τις πελατειακές σχέσεις με τα χρεοκοπημένα κόμματα. Απομακρύνει τους Ρομά από την ανάγκη να ασκήσουν κάποιο επάγγελμα, όπως ασκούσαν στο παρελθόν, και τους ωθεί στον παρασιτισμό.

Πριν από τα επιδόματα στις κοινότητες των Ρομά υπήρχε σαφώς μικρότερη και χαμηλότερης έντασης εγκληματικότητα – ακριβώς επειδή η ευθύνη του βιοπορισμού εκπαιδεύει τους πολίτες στη νομιμότητα. Πριν από τα επιδόματα οι καταυλισμοί των Ρομά δεν αποτελούσαν «άβατα» για...

τα όργανα της τάξης ούτε ήταν τόσο διαδεδομένα σε αυτή την κοινωνική ομάδα το εμπόριο ναρκωτικών και οι κλοπές.

Η εργασία, όποια μορφή κι αν έχει, είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την αρμονική ένταξη στην κοινωνία, ενώ ο παρασιτισμός και η εξάρτηση υγιών ανθρώπων από επιδόματα αποτελούν ιδανικό υπόστρωμα για την καλλιέργεια νοσηρών νοοτροπιών και αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Επιπλέον, η άτεγκτη εφαρμογή του νόμου στους Ρομά αποτελεί μονόδρομο. Όσο δεν γίνεται αυτό, τα εγκληματικά στοιχεία σε αυτές τις κοινότητες θα επιβάλλουν τη θέλησή τους αλλά και την παραβατική κουλτούρα τους ακόμα και στους Ρομά που δεν θέλουν να παραβαίνουν τον νόμο. Οι εγκληματίες θα αποθρασύνονται, αν δεν αντιμετωπίζονται από το κράτος σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του νόμου.

Οι λύσεις είναι απλές και δύναται να εφαρμοστούν άμεσα. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση. Όμως αυτή δεν υπάρχει…

Από την εφημερίδα δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: