Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2021

Η μόνη λύση για τον εμβολιασμό

  
Η κυβέρνηση ας απομακρύνει διάφορες… κορωνοπερσόνες από την τιβί κι ας βάλει συμπαθή πρόσωπα να μιλήσουν για τα εμβόλια.

 

Αν θέλεις να δεις Αννίτα Πάνια συντονίζεσαι και βλέπεις Αννίτα Πάνια με όλες τις εξτραβαγκάνζες των παρατράγουδών της. Μπορείς στο διαδίκτυο να βρεις και να ακούσεις και τα τραγούδια που αγάπησαν οι ρέκτες της trash tv (σκουπιδοτηλεόραση). Υπάρχουν όλα! Από το «Bας Βας Βας» που ερμηνεύει ο Παρασκευάς μέχρι το «Σέξ, γαρδούμπα και ντονέρ» που άδει ο Γιάννης Σταθόπουλος κι από το «Ο εραστής» του Κάτμαν μέχρι το «Έξω απ'τα δόντια» που τραγουδά η θρυλική Μαλάμω. Αν, όμως, επιθυμείς να ενημερωθείς για τον...

εμβολιασμό το τελευταίο που θα ήθελες και θα αξίωνες από τα ΜΜΕ και την κυβέρνηση θα ήταν να παρουσιάζεται αδιάκοπα η άποψη (διατυπωμένη με κάπως προκλητικό τρόπο) των ίδιων και των ίδιων προσώπων. «Το πολύ το Κυρ’ ελέησον το βαριέται κι ο παπάς» μάς λέει η παροιμία κι έχει δίκιο. Πόσο άλλο ν’ αντέξεις ο έρμος την κυρά Παγώνη να μιλάει για κορωνοϊό και να κομψεύεται κομπάζοντας ότι εκείνη ουδέποτε έστειλε SMS όταν αυτό επέβαλε ο νόμος και τον Άδωνη να καταριέται τους ανεμβολίαστους «να μην σώσουν»;

Όχι άλλα γελάκια και κουνήματα δαχτύλων, όχι άλλες γραφικότητες και λεκτικά νταηλίκια, όχι άλλα… διαγγέλματα περί των ελευθεριών μας. Όσο βλέπει ο κόσμος αυτό το υφάκι στην τηλεόραση άλλο τόσο αντιδρούν και πεισμώνουν οι ανεμβολίαστοι.

Το εμβόλιο είναι καλό να το κάνουμε. Όντως, δεν υπάρχει άλλη πρόσφορη και άμεση λύση στον ορίζοντα και είναι κρίμα να πεθαίνουν άνθρωποι, που θα μπορούσαν να έχουν σωθεί.

Γι’ αυτό, ο πρωθυπουργός και ο περίγυρός του ας κάνουν ένα πρωτοποριακό πείραμα: να χρησιμοποιήσουν έστω και για λίγες ώρες την κοινή λογική (η οποία κοστίζει φθηνότερα από τους χρυσοπληρωμένους αλλοδαπούς μυαλοπώλες). Για να πείσουν δεν πρέπει να προκαλούν και για να μην προκαλούν πρέπει να βγουν από το σκηνικό οι –καλώς ή κακώς- στιγματισθέντες ως προκλητικοί.

Υπάρχουν πολλά πρόσωπα με κατάρτιση, συμπαθή και που διαθέτουν εκφραστικές δυνατότητες για να αντικαταστήσουν εκείνες και εκείνους που απέτυχαν στην αποστολή τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: