Παρασκευή, Μαρτίου 19, 2010

Να τσοντά-ρουμε όλοι για την πατρίδα


Το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 150.000 ευρώ στην εκπομπή "Ράδιο Αρβύλα" με αιτιολογικό την "υποβάθμιση ποιότητας".
Η επίμαχη μετάδοση της "Αρβύλας" ήταν ένα τηλεοπτικό κολάζ σκηνών όπου βλέπαμε παραλλήλως μια πορνοταινία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο την ώρα που ανακοίνωνε περικοπές μισθών και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Το ΕΣΡ υποτίθεται ότι είναι "ανεξάρτητη" αρχή.
Τόσο ανεξάρτητη που τα μέλη του "προτείνονται" από τα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Το ΕΣΡ υποτίθεται ότι "παρακολουθεί" και "ελέγχει" τις μεταδόσεις των ραδιοτηλεοπτικών μέσων και επιβάλλει πρόστιμα ανάλογα με το βάρος της "παράβασης".
Το ΕΣΡ ενοχλήθηκε με την κακογουστιά του τηλε-κολάζ λόγω των πορνό σκηνών.
Το πρόστιμο θα ήταν δίκαιο αν είχαν επιβληθεί πολλαπλάσια πρόστιμα στους σταθμούς που επί χρόνια αγνοούν τον πολιτισμό, την παράδοση, τις Τέχνες και την Ιστορία, παρόλο που υποχρεούνται να μεριμνούν, μια και εκπέμπουν από συχνότητες που είναι κτήμα του ελληνικού λαού.
Για το αδιάκοπο αναμάσημα των λεπτομερειών περί του γυρίσματος της πορνοταινίας, δημοφιλείς δίαυλοι βρήκαν άφθονο χρόνο.
Για τα εθνικά δίκαια, την επιστήμη, την παράδοση, τον πολιτισμό και την πίστη του λαού μας δεν βρίσκουν χρόνο.
Θα έχαιρε εκτίμησης η "ανεξάρτητη" αρχή αν είχε κολάσει αμείλικτα αυτή την επιλεκτική αδιαφορία.
Επίσης το κοινό θα είχε εκτιμήσει τη συνεισφορά του ΕΣΡ στα δημόσια πράγματα αν έπραττε εκείνο που "αμέλησαν" οι δικαστές αυτού του τόπου.
Να τιμωρήσει όλους όσοι είχαν δημόσιο βήμα σε ραδιοτηλεοπτικό μέσο και παραπλάνησαν το λαό -με σύστημα και πρόθεση- και τους έστειλαν στον λάκκο των λεόντων του Χρηματιστηρίου τα έτη 1999-2001.
Ούτε αυτό το έκανε το ΕΣΡ.
Το εξωτερικό ερέθισμα που ξύπνησε αυτή την αρχή από το μακάριο ύπνο της είναι οι λαρυγγισμοί μιας ταλαίπωρης ύπαρξης που χρησιμοποιήθηκε για λόγους αποπροσανατολισμού και αποχαύνωσης.
Ουσιαστικά το ΕΣΡ λειτουργεί με λογική μεσημεριανάδικων.
Επιλέγει μοδάτο θέμα και χτυπά. Όπως όλοι…

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνατε και αλλάξατε τον τίτλο. Έτσι δεν ενθαρρύνονται οι χρήστες, οι σχολιαστές, να χρησιμοποιούν λεξιλόγιο και φρασεολογία που δεν ταιριάζει στο επίπεδο του blog σας.
Όσο για την ιδιωτική τηλεόραση, δηλαδή τα προγράμματα, και τους στόχους της, έχει διαπεράσει τον πάτο προ πολλού και κατευθύνεται σαν βολίδα σε σκοτεινά τρίσβαθα. Όμως κάθε ώριμος άνθρωπος ορίζει τα μάτια του τί θα δουν. Υπάρχουν και... κουμπιά που κλείνουν την οθόνη της τηλεόρασης. Μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τους "βαρβάρους", για να θυμηθούμε και τον Καβάφη. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν πολλές.
(ΚΑΤΕΡΙΝΑ)

Ανώνυμος είπε...

meta tis tatianies,ixame tin tzouliada, meta ti erxete? eleos , patos tou patou.

Anastasios είπε...

Γειά σας. Την ημέρα που έδειχνε στην εκπομπή της η Τατιάνα την εθνική μας πορνοστάρ Τζούλια,έστειλα ενα e-mail στο Νewsit, ρωτώντας την Τατιάνα τι θα έλεγε αν έβλεπε τα παιδιά της να χειροκροτούν μια πορνοστάρ σε μια ανάλογη εκπομπή. Βέβαια δεν περίμενα απάντηση, αλλά έχω και ενα ερώτημα προς τα παιδιά που ήτανε εκεί, τι σας ώθησε να πάτε στην εκπομπή της Τατιάνας και να δείτε απο κοντά την Τζούλια, και να την χειροκροτάτε κι' όλα. Ρε παιδιά τέτοιες τις φτύνουμε και τούς γυρίζουμε την πλάτη.Τάσσος

ΛΑΟΝΙΚΟΣ είπε...

Στόχος τους είναι να ασχολείστε μαζί τους(εσείς που κατακρίνετε το έργο τους κι όχι αυτοί που τους χειροκροτούν). Μακάρι να καταλάβετε κάποτε ότι προκαλούν, εν γνώσει τους, για να κάνουν ντόρο ...