Τρίτη, Μαρτίου 22, 2011

Το σκάνδαλο της χρονιάς! 2,6 δισ ευρώ "λοιπές επιχορηγήσεις" στην υγεία των κορόιδων


“Λαγό” βάρους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ έβγαλε με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Αττικής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης. Η παρατηρητικότητά του τον οδήγησε στο να δώσει την πρέπουσα σημασία στον κωδικό “λοιπές επιχορηγήσεις” που αφορούσε στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2010. Εκεί διαπίστωσε ότι το διανεμηθέν κονδύλι έφτανε σ' αυτό το δυσθεώρητο ύψος, χωρίς όμως να υφίσταται η κατάλληλη και αρμόζουσα για την περίσταση αιτιολόγηση από την πλευρά εκάστου υπουργείου. Η αποκάλυψη του θέματος έγινε στο φύλλο της εφημερίδας "Δημοκρατία" (21/3/2011). στις 21 Το “καταχώνιασμα” 2,632 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ντουλάπα των “λοιπών επιχορηγήσεων”, την εποχή που υποβαθμίζονται οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου για να εξοικονομηθεί περίπου το ένα χιλιοστό(!) του προαναφερθέντος ποσού, προκάλεσε την ακόλουθη ερώτηση, που υποβλήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου: “Το υπουργείο Οικονομικών με το αρ. πρωτ. ΥΠΟΙΚ00734ΕΞ201/26-1-11 έγγραφό του, ενημερώνει την Βουλή των Ελλήνων για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2010. Στον πίνακα “Δαπάνες κατά κατηγορία”, υπάρχουν και οι “λοιπές επιχορηγήσεις”, με ένα κονδύλι 2.632 εκατομμυρίων ευρώ (εκτιμήσεις πραγματοποιήσεων). Δεδομένου του σημαντικού μεγέθους αυτής της δαπάνης, θα ήταν σκόπιμο να έχουμε μεγαλύτερη ανάλυση σχετικά με αυτόν τον κωδικό δαπάνης των αποδιδόμενων πόρων. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Πώς αναλύεται αυτό το ποσό, ανά επιχορηγούμενο φορέα και ανά υπουργείο;”
Η απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών για τις “λοιπές επιχορηγήσεις” των 2,6 δισ ευρώ δόθηκε στις 10 Μαρτίου 2011 (αρ. πρωτ.: 2/18242). Έφερε την υπογραφή του υφυπουργού Φίλιππου Σαχινίδη και είχε συνημμένες τέσσερις σελίδες με διάφορες “διευκρινήσεις”, τόσο γενικόλογα διατυπωμένες ώστε να δημιουργούνται αλγεινές εντυπώσεις για το “ηθικό” και το “νόμιμο” της κατασπατάλησης του υστερήματος του ελληνικού λαού.

Τα “ψιλά” της Βουλής
Η φράση “ανάλυση λοιπών επιχορηγήσεων” που χρησιμοποιήθηκε από το δοβλέτι του κ. Παπακωνσταντίνου για την απόδοση λογαριασμού για 2,6 δισ ευρώ, μόνο ως ευφημισμός μπορεί να λογιστεί. Το αχαρακτήριστο εξοδολόγιο που εισέφερε το υπουργείο Οικονομικών παραπέμπει περισσότερο στη ρωσική κούκλα “μπαμπούσκα”, η οποία κρύβει μέσα της πολλές μικρότερες. Ο παραλληλισμός είναι αναπόφευκτος επειδή μέσα στις “λοιπές επιχορηγήσεις” περιλαμβάνονται ουκ ολίγες άλλες “λοιπές επιχορηγήσεις”, για τις οποίες δεν δίδεται καμία εξήγηση! Τα λοιπά των λοιπών, ω έξοδα! Τρανταχτό παράδειγμα τα “λοιπά” έξοδα της Βουλής των Ελλήνων. Ούτε ένα ευρώ δεν αναλύεται συγκεκριμένα, παρόλο που το κόστος για τους εν ανεχεία ευρισκομένους Έλληνες αθροίζεται σε 7.113.134 ευρώ! Η ακριβής διατύπωση για τα “λοιπά” του Κοινοβουλίου έχει ως ακολούθως:
“Εισφορές σε διεθνείς οργανισμούς κ.λπ. 876.534 ευρώ.
Επιχορήγηση σε λοιπά ειδικά ταμεία και λογαριασμούς 2.500.000 ευρώ.
Επιχορήγηση σε λοιπά πολιτιστικά ιδρύματα 841.600 ευρώ.
Λοιπές επιχορηγήσεις φυσικών ή νομικών προσώπων και οργανισμών 2.895.000 ευρώ”.
Σε ολόκληρη παράγραφο δεν δύναται να εντοπιστεί ούτε ένα όνομα δικαιούχου! Η αοριστία για τα “λοιπά” της “καρδιάς της Δημοκρατίας” που καλούνται να πληρώσουν οι... υπόλοιποι Έλληνες αποτελεί προσβολή της νοημοσύνης αλλά και του εισοδήματος όσων πληρώνουν και θα πληρώσουν περαιτέρω το μάρμαρο της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Πρωταθλήτρια σπατάλης η Άννα Διαμαντοπούλου!

Μόνο στο υπουργείο Παιδείας, που κλείνει τα σχολεία το ένα μετά το άλλο (στα πλαίσια “οικονομίας”), τα... λοιπά έξοδα ξεπερνούν το μισό δισ ευρώ και φτάνουν τα 585.252.267 ευρώ! Οι αιτιολογήσεις των κονδυλίων, σε πάμπολλες περιπτώσεις, σκανδαλωδώς νεφελώδεις:
“Εισφορές σε διεθνείς οργανισμούς κ.λπ. 28.632.967 ευρώ.
Επιχορήγηση σε λοιπά επιστημονικά και πνευματικά ιδρύματα 4.232.000 ευρώ.
Επιχορήγηση σε λοιπά ειδικά ταμεία και λογαριασμούς 1.118.574 ευρώ.
Επιχορήγηση σε λοιπά ερευνητικά και επιστημονικά ιδρύματα 13.640.561 ευρώ.
Επιχορήγηση σε λοιπά πολιτιστικά ιδρύματα 229.500 ευρώ. (το αστείο του δράματος είναι ότι η ίδια αιτιολογία αναφέρεται και σε άλλο σημείο της λίστας, με άλλο ποσόν: Επιχορήγηση σε λοιπά πολιτιστικά ιδρύματα 1.220.085 ευρώ).
Επιχορήγηση σε λοιπές σχολές, ινστιτούτα και οργανισμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα 276.000 ευρώ.
Λοιπές επιχορηγήσεις φυσικών ή νομικών προσώπων και οργανισμών 6.356.942 ευρώ”.
Στον πακτωλό των εκατομμυρίων που διαχειρίζεται η εκλεκτή της λέσχης Μπίλντερμπεργκ κ. Διαμαντοπούλου περιλαμβάνονται και μεγάλα “πακέτα”, όπως τα 182.526.528 ευρώ ως επιχορήγηση στα ΑΕΙ και 31.000.000 ευρώ στον Οργανισμό Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, τον οποίον η κυβέρνηση του Μνημονίου έχει δεσμευτεί ότι θα κλείσει.

48,8 εκ. ευρώ στα κόμματα!
Η λίστα με τα “λοιπά” έξοδα του υπουργείου Εσωτερικών δεν αποτελεί εξαίρεση του κανόνα της αοριστίας που χαρακτηρίζει το σύνολο της “απάντησης” του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, μια από τις δαπάνες είναι ταυτοποιημένη και αφορά στην επιχορήγηση των κομμάτων. Εκεί διαβάζουμε ένα νούμερο που κόβει την ανάσα και μια αιτιολογία που δεν μπορεί παρά να ενισχύσει την απαξία που αισθάνονται οι πολίτες για το σύστημα: “Οικονομική ενίσχυση πολιτικών κομμάτων 48.800.000 ευρώ”. Επιπλέον, το υπουργείο του κ. Ραγκούση, μέσα στο 2010 προσέφερε 6.621.345 ευρώ ως επιχορήγηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για... “λοιπούς σκοπούς”. Επιπλέον, επιχορήγησε “λοιπά επιστημονικά και πνευματικά ιδρύματα” με 1.224.000 ευρώ και σπατάλησε 1.441.285 ευρώ για “λοιπές επιχορηγήσεις φυσικών ή νομικών προσώπων και οργανισμών”. Είναι φυσικό, η αναφορά σε επιχορηγήσεις “φυσικών ή νομικών προσώπων” να δημιουργεί πολλούς δυσάρεστους συνειρμούς και να γεννά απορίες που χρήζουν διευκρινήσεων. Ποια είναι τα “φυσικά πρόσωπα” που λαμβάνουν κρατικό μετρητό; Με ποιες διαδικασίες; Γιατί δεν αναφέρονται άπαντες οι δικαιούχοι και δεν δικαιολογούνται τα ποσά μέχρι το τελευταίο ευρώ;

Ο πολυδάπανος Δρούτσας
Σ' αυτόν τον σκοτεινό κωδικό, ένα από τα υπουργεία που πρωταγωνιστεί στην έλλειψη διευκρινήσεων για τους παραλήπτες του δημόσιου χρήματος είναι αυτό των Εξωτερικών. Όλες οι αναφορές διαθέτουν ενσωματωμένη τη λέξη “λοιπά”, τα οποία θα μας κοστίσουν 58.567.387 ευρώ. Αναφέρονται δε τα κάτωθι και ο νους πολλών, λόγω της επικαιρότητας, ταξιδεύει μέχρι τα χρυσοφόρα αρχικά “ΜΚΟ”:
“Εισφορές σε διεθνείς οργανισμούς κ.λπ. 57.379.691 ευρώ.
Επιχορήγηση σε λοιπά επιστημονικά και πνευματικά ιδρύματα 548.696 ευρώ.
Επιχορήγηση σε λοιπά ερευνητικά και επιστημονικά ιδρύματα 600.000 ευρώ.
Λοιπές επιχορηγήσεις φυσικών ή νομικών προσώπων και οργανισμών 39.000 ευρώ”.

Ο “λοιπός” κ. Γερουλάνος
Ο πολυταξιδεμένος φίλος του ΓΑΠ και επικεφαλής του κρατικού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνος, είναι ο βασιλιάς της λυπητερής των “λοιπών επιχορηγήσεων φυσικών ή νομικών προσώπων και οργανισμών” με 51.697.807 ευρώ! Χρήματα που θα αρκούσαν για να στελεχωθεί ολόκληρο υπουργείο. Από την απόδοση λογαριασμού του ΥΠΠΟ ξεχωρίζουν τα 14.152.000 ευρώ που χορηγούνται σε “λοιπές σχολές, ινστιτούτα και οργανισμούς εκπαιδευτικού χαρακτήρα”, τα 7.650.000 ευρώ στο χρυσωμένο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (του οποίου το δάνειο των 95 εκατομμυρίων ευρώ θα πληρώσει ο Έλληνας πολίτης) και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τα 22.311.381 ευρώ σε... “λοιπά πολιτιστικά ιδρύματα”. Επίσης, ο κ. Γερουλάνος προσέφερε στον Οργανισμό Εθελοντισμού “Έργο Πολιτών” 1.147.000 ευρώ και το σύνολο των “λοιπών” του, κόστισε στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους 299.125.700 ευρώ!
Η κατάσταση στα υπόλοιπα υπουργεία είναι ακριβώς η ίδια – αν όχι χειρότερη. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δαπάνησε στα “λοιπά” 457.412.487 ευρώ. Το υπουργείο Υγείας 390.922.652 ευρώ. Το υπουργείο Εργασίας 380.532.550 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών 83.677.130 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας 46.321.431 ευρώ. Στις εξαιρέσεις μπορεί να υπαχθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με “λοιπά έξοδα” που έφτασαν μόλις τα 1.305.540 ευρώ. Αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που κόβονται μισθοί και συντάξεις, κλείνουν σχολεία και εξαθλιώνεται το ασφαλιστικό και προνοιακό σύστημα. Όμορφο κόμμα, ηθικό, σοσιαλιστικά πλασμένο.

3 σχόλια:

Alba Parietti είπε...

Σας έχω κι άλλο ωραίο και κρατήστε σημειώσεις:

Ο γιος διευθυντού μιας μεγάλης ΔΕΚΟ διατηρεί δυο νεοναζιστικά φόρουμ από τα οποία προωθεί ως "αξίες" την κακοποίηση ζώων και την παιδοφιλία. Αργότερα θα σας δώσω τα σχετικά στοιχεία κι εσείς χειριστείτε το θέμα όπως νομίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος μεγαλοδιευθυντής ΔΕΚΟ έχει γιο που διατηρεί τα νεοναζιστικά φόρουμ webwar3.gr (διάδοχος του webwar2.org και του battlefield.gr) και kapnistirio.com (κλώνος του webwar3.gr) από τα οποία προωθούνται η παιδοφιλία και η κακοποίηση ζώων; Ποιος;

Τίνος μεγαλοδιευθυντή ΔΕΚΟ ο κανακάρης βγάζει ποστ με ψυχανώμαλους που καίνε γάτες ζωντανές και λέει ότι θα απαγάγει τα κατοικίδια του γείτονά του για να τα βασανίσει μέχρι θανάτου;

Σε ποια ΔΕΚΟ δουλεύει ο μπαμπάς αυτού του καλού παιδιού;

Και σε ποια οργάνωση ανήκει αυτό το άξιο παλικάρι που βάζει βίντεο με βασανισμούς σκυλιών, γατιών κλπ μέχρι θανάτου;

Σύντομα θα τα μάθετε...

Ανώνυμος είπε...

Σε άλλη χώρα, ο μπαμπάς αυτού του καλόπαιδου, έτσι και είχε σκάσει τέτοιο σκάνδαλο με το παιδί του, θα είχε παραιτηθεί αυτομάτως. Αλλά εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε-γέλασε.