Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2011

Παραδοχή-σκάνδαλο από υπΕΞ: "Λάθος" στοιχεία για ΜΚΟ και ουδείς παραιτείται!


Στην χθεσινή (03-03-11) ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι ο κατάλογος με τις χρηματοδοτήσεις των Μ.Κ.Ο που δόθηκε στην Βουλή ήταν… λάθος.

Είναι πρωτοφανές Υπουργός να δίνει … λάθος στοιχεία στη Βουλή, δηλαδή να παραπλανά την εθνική αντιπροσωπεία και μάλιστα για ένα θέμα που αφορά στη διαχείριση χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου.

Αντί όμως ο κ. Δρούτσας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη έβαλε τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου να ψελλίζει δικαιολογίες που δεν αντέχουν στην κοινή λογική.

Είναι και αυτό ένα σύμπτωμα της πολιτικής ανεπάρκειας όλων των στενών φίλων του πρωθυπουργού οι οποίοι από το πουθενά έγιναν Υπουργοί χωρίς να έχουν διεκδικήσει ποτέ την εκλογή τους ούτε σε εξωραϊστικό σύλλογο.

Ο … λάθος κατάλογος δόθηκε ύστερα από σχετική ερώτηση που είχε υποβάλει ο Αργύρης Ντινόπουλος στις 9 Δεκεμβρίου 2010.

Τότε διαπιστώθηκε ότι μεγάλα ποσά την περίοδο 1999-2004 ( υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου) είχαν χαθεί στην διαδρομή από το Υπουργείο Εξωτερικών προς τις Μ.Κ.Ο.

Για παράδειγμα η Οικολογική Κίνηση Δράμας φερόταν να έχει λάβει 532.500 ευρώ ενώ είχε πάρει μόλις 84.000 ευρώ.

Τα ποσά αυτά (που χάθηκαν) διαχειρίζονταν στενοί συνεργάτες του σημερινού Πρωθυπουργού.

Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 21 Ιανουαρίου 2002 παραιτήθηκε ο τότε υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Ζαφειρόπουλος ο οποίος, στο κείμενο παραίτησής του προς τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη διατυπώνει « την απόλυτη διαφωνία του με τον Γιώργο Παπανδρέου στον τρόπο άσκησης πολιτικής στον άκρως ευαίσθητο τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων της χώρας και ειδικότερα στην οικονομική ανασυγκρότηση των Βαλκανίων» (με λεφτά του ελληνικού λαού)

Την περίοδο εκείνη ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δώσει 6 εκατομμύρια ευρώ για αποναρκοθετήσεις στην Βοσνία με διαχειριστή των κονδυλίων τον Αλεξ Ρόντο και παρά τις διαφωνίες των τότε ελληνικών διπλωματικών υπηρεσιών στο Βελιγράδι.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος κατέθεσε ήδη στοιχεία στην αρμόδια εισαγγελέα Ευγενία Κυβέλου και σήμερα υπέβαλε νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών την οποία και επισυνάπτουμε.

Δείτε πώς χάθηκαν 448.500 ευρώ στο Υπουργείο Εξωτερικών επί Υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου κάνοντας κλικ εδώ http://www.protigrami.com/

Διαβάστε τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών για τους τρελούς πολλαπλασιασμούς των επιχορηγήσεων στις Μ.Κ.Ο κάνοντας κλικ εδώ http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/Articles/el-GR/030311_F1856.htm

Διαβάστε τις καταγγελίες του τότε υφυπουργού Γιάννη Ζαφειρόπουλου για τον τρόπο που ξόδευε τα λεφτά (του ελληνικού λαού) μέσω των Μ.Κ.Ο ο Γιώργος Παπανδρέου κάνοντας κλικ εδώ http://news.in.gr/greece/article/?aid=354899Δεν υπάρχουν σχόλια: