Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2006

Ξέρει κανείς το τηλέφωνο του 100;


Τώρα ησύχασα.
Άκουσα ότι οι αστυνομικοί αν δεν πάρουν τα επιδόματα που τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση και τα οποία στηρίζονται σε «υπερώριμα» και «δίκαια» αιτήματά τους, θα προβούν σε λευκή απεργία.
Δηλαδή, τόσο καιρό δεν κάνουν «λευκή» απεργία κι εγώ νόμιζα το αντίθετο...
Λογικά έχουμε την πιο μυστική αστυνομία του κόσμου.
Υπάρχει χωρίς να φαίνεται πουθενά – εκτός από τις περιπτώσεις που τρατάρει πιπερόριζα τους διαδηλωτές.
Πάνω απ’ όλα, να τα λέμε τα καλά της ΕΛΑΣ που προστατεύει την... Ελλάς.
Δεν είναι μόνο μυστική τούτη η αστυνομία, είναι μυστικά και τα αποτελέσματά της – αν εξαιρέσεις την παλιννόστηση Παλαιοκώστα στον Κορυδαλλό και την κλοπή της εικόνας που ευρέθη ίσα ίσα για να την λιτανεύσει ο Πολύδωρας.
Η δεινότητα της ΕΛΑΣ στην κάλυψη και την απόκρυψη έχει επηρεάσει εποικοδομητικά και την κυβέρνηση.
Ούτε η κυβέρνηση φαίνεται κάπου, εκτός από τις όμορφες απόπειρες των υπουργών να σπάσουν τον πάγο με τα μουμουέ μπινελικώνοντας ο ένας τον άλλον.
Θα ‘χαμε άραγε εμπεδώσει το γεγονός ότι υπάρχει υπουργός Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και άλλων ωποροκηπευτικών (Σουφλιάς) αν δεν έμπαινε στο μάτι του υπουργού Άμυνας (Μεϊμαράκης);
Κοντολογίς, η κυβέρνηση δεν κάνει ανοιχτή καμπάνια.
Προτιμάει την έμμεση διαφήμιση – κάτι σαν τα... πουμπλί.
Αν δεν το πολυπιστεύετε σκεφτείτε τούτο: μάθαμε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέγεται Καραμανλής λόγω της σύναξης που έγινε στου Μπαϊρακτάρη και των λεκτικών παλληκαρισμών του περί «νταβατζηδων».
Μάθαμε ότι η χώρα μας έχει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο επειδή το διεκδικούν (ολόκληρο) οι Τούρκοι και καταλάβαμε επίσης ότι το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών είναι σημαντικό επειδή το υπολογίζουν (όσο δεν πάει) οι Αμερικάνοι.
Και η αντιπολίτευση προτιμάει την έμμεση διαφήμιση.
Η ελληνική κοινωνία ενημερώθηκε για την ύπαρξη αντιπολίτευσης επειδή μπόλικοι αντιπολιτευάμενοι και εν γένει πολιτευάμενοι δεν γουστάρουν τον αρχηγό τους και τον ψιλοαδειάζουν στα κανάλια.
Και τι να πεις για άλλους τομείς όπως η Παιδεία;
Θα καταλαβαίναμε ποτέ πως υφίσταται αν δεν απεργούσε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: