Κυριακή, Απριλίου 15, 2007

The anti-american rhetoric of George Papandreou hits the fan!



Είναι ο Πάπας καθολικός; Έχει νερό η θάλασσα; Άλλο τόσο είναι συνδεδεμένος ο Γιώργος Παπανδρέου με την Αμερική.
Ο άνθρωπος γεννήθηκε στην Μινεσότα, έχει αμερικάνικο διαβατήριο και δεν το απαρνείται – παρόλο που θέλει να πρωθυπουργεύσει στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα, επισήμως και μέχρι νεωτέρας, δεν είναι αμερικάνικη πολιτεία αλλά κράτος «ανεξάρτητο».
Παρά ταύτα η διαβατηριακή αμερικανοσύνη του κ. Παπανδρέου δεν αναστέλλεται, δεν αναβάλλεται δεν διαπραγματεύεται.
Θα ‘πρεπε ίσως να γίνει για τα μάτια του κόσμου. Πλην όμως ο κόσμος δεν πολυνοιάζεται και δεν πολυθυμάται – ειδικά αν έχει συνδέσει το μεροκάματό του με κόμματα.
Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, ο οποίος έδωσε ρέστα αμερικάνικα στο θέμα του Ανάν καθώς και στη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΞ, μπουμπούνισε αντιαμερικάνικες παρόλες μπας και βρεθεί κάνας σοσιαλ-χριστιανός (με δικαίωμα ψήφου) για να «τσιμπήσει».
Στην ομιλία του στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του Κινήματος εκτόξευσε τα ακόλουθα αντικαπιταλιστικά με στόχο τη ΝΔ:
«Η αντίληψη αυτή συνδέεται σήμερα με ένα νέο στελεχιακό δυναμικό, το οποίο έχει την εμπειρία των χρηματιστηρίων και των κερδοσκοπικών Funds της Αμερικής, καθώς και από τις χρηματιστηριακές απάτες τύπου ENRON».
Λες και ο ίδιος γεννήθηκε στο Λένινγκραντ και σπούδασε στο πανεπιστήμιο Λεμονόσοφ.
Γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν ξεσκόνισε λίγο το αντιαμερικάνικο λεξιλόγιό του για να στολίσει αναλόγως το Κίνημά του για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου;
Όταν οι Έλληνες ξεπαραδιάζονταν με τις φούσκες πλήρωναν με λεφτά της Μονόπολης;
Μόνο επί ΝΔ μετράνε οι απάτες; Άραγε διάβαζε ελληνικό Τύπο ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια του οκταετούς σημιτικού εκσυγχρονισμού;
Αν διάβαζε, θα άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να θυμηθεί τις απανωτές αναλύσεις για το «κόμμα του χρηματιστηρίου».
Επίσης θα άξιζε τον κόπο να θυμηθεί και τις αφίσες του ΠΑΣΟΚ που ανέγραφαν φαρδιά πλατιά ότι η κρίση στο ΧΑΑ είχε «ημερομηνία λήξης».
Τι πάω και θυμάμαι τώρα…

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν βγει ο Γιώργος με σύνθημα "φέρτε τα λεφτά των Ταμείων" πίσω, θα του απαντήσει ο Κώστας "φέρατε εσείς τα λεφτά του χρηματιστηρίου πίσω;"

Το κακό είναι ότι συζητάνε για τα δικά μας λεφτά κι εμείς παρακολουθούμε θεσμικά άπραγοι, γμτ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιωργάκης κάνει ότι μπορεί να βοηθήσει τη ΝΔ. Οπως και ο Κωστακης, δεν του αρέσει να είναι πρωθυπουργός... τα καημένα...

Οσο για τους έλληνες, θα κάνουν καιρό να βγάλουν το αγγούρι απο τον κ...

Ανώνυμος είπε...

Παιδια, ο λαικισμος εχει τα ορια του.
Αυτοι που παιξανε τα λεφτα τους στο Χρηματιστηριο, πρωτον ηταν δικα τους λεφτα και πηραν οι ιδιοι την οποια αποφαση, αρα λουστηκαν και τις οποιες συνεπειες.
Η νυφη μου, που επαιξε και εχασε βαβαια καποια λεφτα, οταν τη ρωταγα τι κανεις, που τα βαζεις τα λεφτα σου, μου ελεγε. Σε φουσκες. Και οταν ρωταγα γιατι, μου απαντουσε οτι ετσι ανεβαινουν πιο γρηγορα!
Το ποσο ανεβηκαν βεβαια, το μαθαμε αργοτερα.
Αρα προς τι τοσο μενος για τους Πασοκους, που μπορει να ηταν ο,τι αλλο θελετε, αλλα για το Χρηματιστηριο, τους πηρε απλως το ποταμι της απληστιας.
Τα παπαγαλακια της δημοσιογραφιας του κωλου, τα ξεχασατε; Τον ανεκδιηγητο εκεινο ηλικιωμενο εκπροσωπο καποιου συλλογου δεν ξερω ποιων επενδυτων, που εβγαινε καθε μερα, στο γυαλι, προσκεκλημενος βεβαια καποιων δημοσιογραφων, και φουσκωνε αραδα τις προσδοκιες τον ξεχασατε;
Ο Παπαντωνιου σας εφταιξε; Και τι νακανε δηλαδη, ετσι που ειχαν φτασει τα πραματα με το δεικτη στις 6000, να βαρεσει την Ισπανικη υποχωρηση;Ειπε αυτο που επρεπε να πει, καθε Υπουργος Οικονομιας. Οτι δηλ η καλη πορεια της Οικονομιας, αντανακλα στο δεικτη.
Σας επιασε κανεις απ το λαιμο, και πηγατε και βαλατε τα λεφτα σας στη γκανιοτα; Συγνωμη, αλλα καλα να παθετε.
Εγω,(και πολλοι αλλοι), δεν παιξαμε καθολου. Και ετσι δε χασαμε. Κι ας μας κοροιδευαν τοτε οι φιλοι και γνωστοι οτι και καλα ειμαστε ξενερωτοι που δε τζογαραμε.
Αρα παιξατε και χασατε. Τι ζητατε τωρα; Το πολυ πολυ, να παρετε φορα, και να χτυπησετε το κεφαλι σας στον τοιχο.Μη ζητατε ευθυνες απ αυτους, που ειτε δεν εχουν καθολου, ειτε εχουν πολυ μικροτερες απο τις δικες σας.
Και στο φιναλε, στις δημοσκοπησεις, λετε ολοι εν χορω, οτι τους Πολιτικους, δεν τους εμπιστευεστε,(και καλα κανετε). Τοτε, γιατι τους πιστεψατε; Γιατι σας τρελλανε η απληστια βεβαια.
Δεν υπηρχε βλεπετε και η εκπομπη του Φερεντινου, που βλεπετε καθαρα, τι παθαινουν, ολοι αυτοι, που πηγαινουν να παρουν τα 500.000 Ευρω.Στο τελος, παιρνουν τον πουλο.
Τα Ταμεια ομως που εχουν και τα δικα μου λεφτα, παιξανε στα "ομολογα", χωρις να με ρωτησουν. Αρα εχω το δικαιωμα να τους πηδηξω γι αυτο.
Και αυτοι, ειτε σας αρεσει, ειτε οχι, ηταν ΝΔκρατες.Σεμνοι και ταπεινοι.
Θ.

Παναγιώτης Λιάκος είπε...

Φίλε "Θ". Πήδα τους όλους, με τις ευλογίες μας. Κράτα όρεξη και για τους επόμενους...

Ανώνυμος είπε...

Εννοειται.
Θ.